Světový pohár ve skateboardingu

Vydáno 25.05.2008 | autor: redakce

Od 4. do 6. července budou na pražské Štvanici závodit o 50 000 dolarů nejlepší světoví jezdci ve skateboardingu. Proběhene totiž už 15. ročník Mystic Sk8 Cup.

Světový pohár ve skateboardingu Světový pohár ve skateboardingu

Nejlepší světoví jezdci se utkají ve třech hlavních disciplínách - street, vert a best trick. Atraktivní podívanou je také závod v bowlu (tzv. bazénu), který designovali legendární osobnosti skateboardingu Dave Duncan a Brian Patch. Díky podpoře primátora Pavla Béma a hlavního města Prahy má i bazén vlastní střechu a není třeba se obávat špatného počasí, stejně jako u hlavní disciplíny street style. Pro velký zájem dostanou opět šanci závodit i dívky, a to v disciplíně streetstyle a v exhibičním závodě ve vertikální rampě oceněným částkou $1.500 pro první tři místa.



Mystic Sk8 Cup se koná v Mystic Skateparku na ostrově Štvanice a je jediným závodem ze série World Cup Skateboarding (WCS), který probíhá pod širým nebem. Ani letos nebude na MSC chybět bohatý doprovodný program, jehož součástí budou živé koncerty, DJs, výstava Subkultura, graffiti stěna, videoprojekce skateboardových filmů i nejrůznější workshopy. Z hudební produkce můžeme zmínit kapely Sunshine, Sci Fi Psi, Czeck Beatbox Allstars, DJs Loutka, Kuba Soulcheck či Robot.
zavřít