Jumper - skočit či neskočit?

Vydáno 22.07.2008 | autor: Filmopolis.cz

Při jedné nevinné šarvátce se čtrnáctiletý David (Hayden Christensen) propadne ledovým příkrovem do divokého proudu řeky. Místo smrtící agónie se však náhle ocitne mokrý a promrzlý mezi regály v knihovně. Je to genetická odchylka, která Davidovi dovoluje teleportovat se kamkoliv se mu zachce...

Jumper - skočit či neskočit? Jumper - skočit či neskočit?

A David toho umí náležitě využít. První cesty vedou do bankovních trezorů, kde si "vypůjčí pár dolarů" na luxusní bydlení a vybavení na cesty do Londýna, Káhiry nebo na nejlepší surfařská místa planety. Zatímco si David nerušeně užívá nově nabyté svobody a luxusu, je mu v patách agent Cox (Samuel L. Jackson), jehož jediným cílem je Davida a ostatní tak zvané Jumpery, kteří podle něj narušují přirozený řád světa, zabít.

 

 

Hned první setkání s Coxem je pro Davida téměř tragické, ale podaří se mu uniknout a začít se skrývat na předměstí, v domě svého otce a u jediné opravdové přítelkyně, kterou kdy měl, u krásné a dnes už dospělé Millie. Tím své blízké zatáhne do nebezpečné hry o život, jejíž rozměr si David stále plně neuvědomuje. Naštěstí je tu další z Jumperů Griffin (Jamie Bell), který Davida zasvětí do boje s Coxem a jeho přisluhovači a poskytne mu úkryt. Agent Cox je však stále nablízku a David navíc zjišťuje, že jeho vlastní matka je jedním z jeho kompliců. Před Griffinem a Davidem stojí první velká bitva o život.

 

Koupit DVD na Filmopolis.cz

 

zavřít