České kapely podporují mládež

Vydáno 17.11.2008 | autor: redakce

Benefiční turné kapel Vypsaná fixa, Wohnout a Tři sestry na podporu nízkoprahových klubů pro děti a mládež přineslo výtěžek ve výši 502 000 Kč. Tuto částku si rozdělí kluby v regionech, kde se koncerty konaly.

České kapely podporují mládež České kapely podporují mládež

Turné pro nízkoprahy II navštívilo 3750 diváků na jeho čtyřech zastávkách v Kolíně, Blansku, Chebu a Ostravě. Cílem benefičního turné bylo představit a podpořit nízkoprahové kluby pro mládež, které plní důležitou preventivní úlohu v životě dospívajících. „Díky finanční pomoci Nadaci Vodafone, která kompletně zaplatila produkční náklady, můžeme kluby podpořit i finančně,“ říká Jindřich Racek, ředitel České asociace streetwork a dodává: „Částku 502 000 si rozdělí rovným dílem nízkoprahové kluby v Pardubickém, Jihomoravském, Karlovarském a Moravskoslezském kraji.

Nadace Vodafone dlouhodobě podporuje nízkoprahové kluby pro mladé v rámci svého grantového programu VPoho. Tyto v zahraničí oceňované instituce pomáhají mladým lidem vyhnout se negativním jevům spojeným s dospíváním, jako jsou například drogy, alkohol, či kriminalita,“ dodává Robert Basch, ředitel Nadace Vodafone ČR, hlavní partner turné. Na místě konání koncertů měly kluby informační stánky, na velkoplošných obrazovkách se promítaly krátké klipy ze života klubů.

Před hlavními hvězdami večera vždy vystoupila i jedna místní skupina, která vzešla právě ze zkušebny nízkoprahového klubu. Večery moderoval Pavel Anděl. Během dvou ročníků přišlo na turné podpořit nízkoprahové kluby již téměř 10 tisíc diváků. Pořadatelům se tak podařilo získat na rozvoj nízkoprahových klubů celkem 1 054 000 Kč.

zavřít