Milionář z chatrče o peníze nestojí

Vydáno 05.02.2009 | autor: redakce

26. února do českých kin dorazí nový film Dannyho Boylea Milionář z chatrče. Film získal deset nominací na letošní ceny Oscar.

Milionář z chatrče o peníze nestojí Milionář z chatrče o peníze nestojí

V televizních studiu indické verze soutěže Chcete být milionářem? nastává okamžik pravdy. Osmnáctiletý sirotek z bombajského slumu Jamal Malik stojí tváří v tvář přeplněnému publiku a ostrým světlům ve studiu a chystá se zodpovědět poslední otázku, která ho dělí od výhry 20 miliónů rupií.


Moderátor soutěže Prem Kumar ale nadšení diváků z mladého, chudého soutěžícího nesdílí. I on si musel vyšlapat cestičku k úspěchu ze špinavých ulic a myšlenka, že by se měl o svoji slávu v soutěži dělit s někým podobným, mu je silně proti srsti. Odmítá věřit, že dítě se slumu může znát všechny odpovědi, a proto zavolá policii, která Jamala po skončení vysílání zatkne, aby ho usvědčila, že v soutěži podvádí. A přitom Jamala dělí jen jedna noc od možné výhry.

Místo klidného spánku však stráví noc na policii, kde je tvrdě vyslýchán. Vyšetřovatelé s údivem zjistí, že je Jamal stejně jako ostatní překvapen, že se v soutěži dostal tak daleko. Jednu po druhé musí znovu zodpovědět všechny otázky, při čemž vysvětluje, jak uhodl správnou odpověď. S přibývajícími odpověďmi se začíná spojovat jeho výjimečný život.

zdroj: Bontonfilm
zavřít