Votvírák vytvořil kelímkový rekord

Vydáno 16.06.2010 | autor: PR

Přesně šest dní vydržel oficiální český rekord žamberského festivalu JamRock v délce hada z pivních kelímků. V sobotu ho překonal velkolepým způsobem Votvírák.

Votvírák vytvořil kelímkový rekord Votvírák vytvořil kelímkový rekord

Návštěvníci milovického open-airu vytřídili neuvěřitelných 53 468 kelímků, ze kterých vytvořili hada dlouhého 600,76 metrů! Návštěvníci měli na Votvíráku k dispozici kontejnery a pytle na tříděný odpad a navíc mohli kelímky, ostatní plasty a papíry organizovaně odevzdávat za odměny v podobě nápojů a dárků zdarma na speciálním stánku Zelený bod. „Jsme moc rádi, že návštěvníky českých festivalů projekt Čistý festival zaujal.


Je fajn, že si lidé uvědomují, že stačí málo k tomu, aby se pohybovali v čistém a kulturním festivalovém prostředí, ne v moři odpadků a kelímků. Zároveň nás těší, že řada návštěvníků nestojí o odměny za přinesené kelímky, čistější festival si dělají jen pro radost,
“ říká manažer projektu Čistý festival Milan Anděl. Stánek Zelený bod měli návštěvníci Votvíráku k dispozici po oba dny konání festivalu a využili ho skutečně plnohodnotně - každou minutu konání festivalu přinesli v průměru 42 kelímků.


Již příští týden bude o stejný certifikát usilovat festival UNITED ISLANDS. Soutěž českých festivalů o největší množství vytříděných kelímků a další informace najdete na oficiálním webu www.cistyfestival.cz nebo na stránkách Čistý festival na Facebooku.

zdroj: MamiArt
zavřít