Český mír vychází na DVD

Vydáno 09.11.2010 | autor: PR

Dokument Český mír, který osobně pochválil i Michael Moore, se právě dostává z kin na DVD. Ve filmu uvidíte Baracka Obamu, George Bushe, Mirka Topolánka i Martina Jirouse.

Český mír vychází na DVD Český mír vychází na DVD

Před šesti let nalákali režiséři Vít Klusák a Filip Remunda stovky lidí na neexistující hypermarket a natočili provokativní dokument Český sen, který vzbudil velké ohlasy a získal řadu ocenění po celém světě. Nyní přicházejí s dokumentární komedií o americkém radaru v Čechách. Český mír s Českým snem nespojuje pouze slovo v názvu. „Jsou si až komicky podobné pointou: tolik humbuku, potištěného novinového papíru, křiku a vášní kvůli chiméře. V Českém snu se dav hnal k plachtě v domnění, že se za ní skrývá nákupní ráj. A v Českém míru se oba dva tábory vášnivě hádaly o něco, co Obama v kratičkém půlnočním telefonátu jako mávnutím prezidentského proutku zrušil. Kafka i Hašek by se podle nás náramně bavili, kdyby to mohli zažít,“ míní tvůrci.


Všichni o radaru četli nebo slyšeli, my jsme ale u toho byli a s kamerou zaznamenali nevídané!“ Ve filmu uvidíte Baracka Obamu, George Bushe, Mirka Topolánka i Tomáše Klvaňu, Jana Neorala, Ivana M. Jirouse, mírové aktivisty, obyvatele Brd a také ochočeného divočáka Jonáše. Navštívíte Oválnou pracovnu Bílého domu, Pentagon i paseky v okolí brdské kóty 718. Jaký tajný červený vzkaz určený budoucím generacím ukryli tvůrci ve filmu? Jaký dar vezl Mirek Topolánek Georgi Bushovi do Washingtonu? Ovlivní Český mír české volby? Jak reagovala americká vláda na píseň Vlasty Parkanové? Dá se natáčet, pokud se dostanete do chvatu vojenské policie?



Je úlevné se zasmát sebezahleděným politikům i sám sobě,“ podotýkají ještě Vít Klusák a Filip Remunda. Český mír vznikl v koprodukci společnosti Hypermarket Film, České televize a Taskovski Films. Hudbu složila a nahrála kapela MIDI LIDI, držitel Českého lva za hudbu k filmu Protektor.

zdroj: Bontonfilm

mp
zavřít