Popcorn Drama v Los Angeles 2.

Vydáno 06.12.2010 | autor: redakce

K už tak dost silnému týmu, který v L.A. připravuje album česko-slovenských Popcorn Drama, se přidala další kapacita zámořského showbyznysu: ze známého muzikantského rodu pocházející Kanaďan Tal Bachman, jenž celosvětově proslul hlavně „seriálovým“ hitem She's So High.

Popcorn Drama v Los Angeles 2. Popcorn Drama v Los Angeles 2.

Jméno Bachman je v zemi javorového listu respektovaným pojmem už léta letoucí. Od začátku sedmdesátek hrálo na (nejen) tamní scéně důležitou roli kvarteto Bachman–Turner Overdrive (neboli BTO), jemuž šéfuje Talův otec Randy Bachman (voc, g) a dlouho v něm působili i strýcové Tim a Robbie. BTO získali nespočet platinových a zlatých desek i mnohá ocenění, v půlce 90. let ukončili činnost, ale loni se překvapivě vrátili novým albem.


Není tedy divu, že se Tal Bachman (42) vydal podobnou cestou, i když jeho rukopis není tak heavy jako v případě BTO. Je naopak prototypem rádiového hitmakera, autorem řady “nakažlivých” melodií a... ideálním spolupracovníkem pro kapelu typu Popcorn Drama. Před deseti lety mu hodně pomohla spolupráce s ostříleným producentem Bobem Rockem (Metallica, Aerosmith ad.) a singlový majstrštyk She's So High, dodnes omílaný coby ústřední píseň v asi pěti TV seriálech. Neméně pozoruhodný je i jeho osobní život: ve Vancouveru působí jako misionář mormonské církve!

Tal se ubytoval se stejném hotelu a právě ve vedlejším pokoji pozorně poslouchá, co Peter Aristone v produkci Carmena Rizzo za poslední dny nazpíval. Už předtím kapele Popcorn Drama poslal velmi slibnou kolekci „demáčů“ (uvozovky jsou na místě, protože jde prakticky o hotové skladby s profi zvukem). Bude moc zajímavé sledovat, co se z této spolupráce vyklube…


O víkendu se nenatáčelo, Carmen Rizzo a James Muhoberac se do downtownu vracejí až zítra. S Peterem je čekají poslední čtyři nahrávací dny. Volný čas jsme věnovali návštěvě klubů a celou sobotu strávili v Hollywoodu v Universal Studios. Ateliéry, kde vznikaly největší kasovní trháky světové kinematografie, stojí za prohlídku, i když je pravda, že spíš než pro filmové znalce jsou určeny k rodinné zábavě; takový Disney Land s Jurským parkem, Vodním světem, se 3D cyber performancí na motivy Terminátora, se Simpsonovými i Flinstony, s Blues Brothers revue, ukázkami speciálních filmových efektů nebo se „strašidelnou pyramidou“ z Mumie. Kola showbyznysu a merchandisingu se tu denně roztáčejí na plné obrátky…




text Jarda Hudec, 6.12. Los Angeles
zavřít