ANKETA (I.): Co přejí Mandrage, Debbi, Skyline, Ewa Farna, Slza, Thom Artway, Smrtislav a další do nového roku?

Vydáno 31.12.2016 | autor: redakce

S koncem roku jsme oslovili domácí hudebníky a zeptali se jich, na který zážitek s letopočtem 2016 jen tak nezapomenou. Prozradili také, co od nich máme čekat v roce 2017 a co do něj přejí vám, čtenářům iREPORTu. První várku odpovědí najdete níže, tu druhou vám přineseme na Nový rok. 

ANKETA (I.): Co přejí Mandrage, Debbi, Skyline, Ewa Farna, Slza, Thom Artway, Smrtislav a další do nového roku? Co přejí Mandrage, Debbi, Skyline, Ewa Farna, Slza, Thom Artway, Smrtislav a další do nového roku?


1) Na který moment z roku 2016 jen tak nezapomenete?
2) Na co se od vás mohou fanoušci těšit v roce 2017?
3) Co byste popřáli čtenářům iREPORTu do nového roku?

Debbi

1) V roce 2016 pro mě bylo zásadním momentem to, že jsem si koupila svého prvního, živého koně. Byl to můj dlouhodobý sen, který se mi tímto splnil.
2) Během prvních měsíců roku 2017 budu s producentem Dušanem Neuwerthem dokončovat svoje třetí řadové album. To by mělo vyjít ještě v první polovině roku.
3) Čtenářům iReportu přeji klasicky hodně zdraví. To je nejdůležitější.

VIDEO: Debbi hudebně dospěla. Novinkou Hard To Believe potvrzuje svůj mimořádný talent

Mandrage

1) Franta: Tak kupříkladu mně se narodila v červnu dcera, to bylo velký, ale pokud se ptáte na kapelový zážitky, těch je víc... První koncert turné, potom náš největší samostatnej koncert ve Fóru Karlín, obří kotel na Votvíráku, první zastávka festivalu Hrady.cz (tu poslední si zas nejde zapamatovat), podzimní turné mělo taky spoustu super momentů... Máme za sebou zkrátka rok plný Koček, byl to velký rok a budem se snažit, aby to, co přijde, nebylo o nic menší.

Pepa: Co se týče kapelního života, asi nejsilnější zážitek byl pražský koncert v narvaném Foru Karlín, který proběhl v rámci našeho posledního tour. Byla to asi naše největší akce, kterou jsme sami pořádali a na moment jsem dostal pocit, že jsme asi velká kapela. A co se týče soukromého života, jsou to rozhodně chvíle strávené v chudinském slumu Dharavi v indické Bombaji. Nikdy v životě jsem neviděl tolik bídy a sajrajtu na jednom místě.  

2) Příští rok bude moc důležitý. Koncertů odehrajeme jen pár, ale budeme se zas o to víc soustředit na přípravu našeho dalšího, v pořadí už šestého alba. Rádi bychom ho točili v RedBull studiu v Berlíně a pokud vše půjde podle plánu, album bude venku na podzim.  
3) Je to takové klišé, ale pokud je člověk zdravý, pak může cokoli a všechno ostatní se nějak zvládne, takže přejeme zdraví, protože to se občas bohužel nedá ovlivnit. 

VIDEO: Mandrage zahráli v obýváku. Potěšili výherkyni soutěže s Linkou bezpečí

Skyline (Radek Bureš)

1) Když zůstanu na hudebním poli, tak na spoustu koncertů - jak už těch našich s kapelou (křest Jungle na Cargo Gallery, Rock For Churchill, Grape Festival, Roxy, všechny koncerty v Brně, Pardubice atd.), tak i těch, na kterých jsem byl jako divák (The xx ve Foru, Twenty One Pilots v LMB, Kings Of Leon na Lole, Tata Bojs s orchestrem atd.).
2) Určitě chceme hodně hrát, to nás pořád strašně baví a s věcma z poslední desky obzvlášť. Máme v plánu ještě nějaký klipy a pomalu začneme pracovat na nových skladbách, možná stihneme nějaký nový singl - uvidíme. 
3) Mír a lásku.

Ewa Farna

1) Výroční koncert 10 let na scéně! Věnovala jsem tomu rok a byla to pro mě největší škola. Vyzkoušela jsme si poprvé roli producenta, režiséra a moc mě to posunulo... Beru proto díky této akci rok 2016 za velmi zásadní. 
2) Oslavuji 10 let na scéně tentokrát v Polsku, takže spoustu aktivit teď mířím tam. Jsem tam porotkyní v Idolu, který se právě vrací po dvanácti letech... Nadabovala jsem hudební animák Sing pro český i polský trh, natočila jsem song do filmu Všechno nebo nic. Produkce je polsko-slovensko-česká, takže pro mě ideální příležitost pro dvojjazyčnou úvodní písničku. Chystáme taky trochu jiné, velké turné k oslavě deseti let u sousedů, k tomu také řadu letních koncertů, a to i v Čechách. Vůbec je tam ještě spoustu hezkých projektů a koncertů, které si zatím musím nechat pro sebe. Každopádně už teď vím, že ten rok bude spousta práce.
3) Zdraví a lásku, bez toho na shledanou. Hodně důvodů k úsměvu a schopnost dívat se na věci z větší perspektivy. To vše za doprovodu dobré hudby. Slyšíme se příští rok!

LIVE: Ewa Farna je lepší bez formalit. Své cíle ale po deseti letech začíná naplňovat

Thom Artway

1) Na koncert Glena Hansarda v divadle Archa nezapomenu nikdy.
2) Rozhodně půjdu ven s novýma písničkama. Takže na jaro nový singl a menší - hodně speciální turné. Nechte se překvapit.
3) Ať Vám hudba stále přináší radost, pomáhá a dává naději ve chvílích, kdy třeba není člověku nejlíp.

Lipo

1) Určitě na celou podzimní tour s Atmo Music. Obzvlášť koncert v Brně byl nezapomenutelnej.
2) Na nové album a hned zkraje roku na nový song, ke kterému bude i videoklip. A bude to asi jiná poloha, než na kterou jsou u mě posluchači zvyklí.
3) Popřál bych jim, ať jim hlavně slouží zdraví a ať si dovolej ten luxus být občas v klidu. A ať nepodléhají všem těm mediálním hysteriím, ale zároveň nejsou apatičtí k tomu, co se děje kolem nich. 


David Stypka

1) Při nejlepší vůli se mi nedaří vybrat jediný ze dvou. Jedním je koncert ve vyprodané Lucerně na závěr turné s Jelen, které bylo jedním slovem úžasné, druhým je koncert o půl roku dříve v rumunském Banátu. Tyhle dvě věci byly pro nás zásadní a nezapomenutelné. 
2) Bude toho hodně. Kromě toho, že budeme docela dost hrát, vydáme v březnu konečně desku, měli bychom k ní natočit klip, pojedeme jarní turné s Jelen, v létě zahrajeme nějaké festivaly a zajedeme se opět podívat i do Banátu. Docela se to plní a jsem za to moc rád. 
3) Aby se nebáli.

Slza

1) Nezapomenutelných momentů bylo tolik, že je těžké zmínit jeden konkrétní. Absolvovali jsme mnoho koncertů, dvě vyprodaná turné, na která dorazilo přes 30 tisíc návštěvníků, vydali fotoknihu SLZA OBRAZEM, získali multiplatinovou desku za prodej alba Katarze, vlastně jsme prožili rok snů. Co je ale pojítkem všech těchto věcí, jsou fanoušci a náš skvělý tým, a momenty, na které nikdy nezapomeneme jsou právě ty, které takto společně trávíme.
2) Rok 2017 bude ve znamení koncertů a hlavně - naší nové desky. Vyjde v pátek 13. října, první singl vypustíme na jaře.
3) Přejeme všem, ať jsou plni energie, tráví čas s lidmi, se kterými je jim dobře, a spoustu dobré muziky!

ANKETA (II.): Co přejí Jelen, Mydy Rabycad, Zrní, Mňága a Žďorp, Imodium a další do nového roku?


Voxel

1) Určitě budu vzpomínat na skvělé a téměř kompletně vyprodané turné, které jsme spolu s Pokáčem odjeli po republice, větší pohodu jsem nezažil a slíbili jsme si, že něco podobného zase někdy v budoucnu zopakujem.
2) V následujícím roce plánuji vydat nový singl s videoklipem jakožto předzvěst nové desky a už teď se začínáme připravovat na podzimní turné, které pojedu netradičně s cimbálovou muzikou, na což se šíleně těším a zvu!
3) Přeji vám přesně to, co si přejete každý zvlášť VY, protože nikdo vám do hlavy kromě vás tak dobře nevidí. :-)

vložte odkaz, text nemažte

teepee

1) Na chvíli, kdy jsme poprvé drželi naše album.
2) Nové EP a zajímavé koncerty
3) Návštěvu skvělých koncertů a pak hlavně to zdravíčko.

Smrtislav

1) Těch momentů byla spousta. Ať už to by křest desky nebo třeba koncert na Rock for People. Těžko taky zapomenu na hraní na narozeninovejch oslavách. Myslel jsem si, že budem hrát spíš pohřby a nakonec jsme taková narozeninovo-svatební kapela.
2) Rád bych řek, že chystáme třeba vlastní kempy nebo, že budem dělat turné po zříceninách, ale nic takovýho není v plánu. Fandové se můžou těšit na koncerty a možná i na nový songy.
3) Čtenářům iReportu přeju určitě skvělej rok, plnej koncertů a desek kapel, který mají rádi.


OVOCE (Pišto)

1) Na celej rok 2016. Byl pro mě plnej změn, jako hrabání se z "překvápka", co nám loni k Vánocům připravil náš bejvalej basák, přejmenování kapely, nahrávání, výroba tří klipů, já změnil práci - začal jsem dělat v nejlepším rádiu RockZone 105,9 - a k tomu spousta věcí. Hodně složitej rok a vlastně na jeho hodně velkou část rád a rychle zapomenu.
2) Že něco bude! Bude další muzika, bude jarní turné s UDG a ostatní si necháme pro sebe. Říká se to tak, když nevíme, ne?:) Osobně chci míň plánovat a víc žít.
3) Aby míň četli, míň žili v telefonech a počítačích a víc žili realitu. Začíná mi v tomhle světě připadat, že co není online, to neexistuje. A já nechci hrát koncerty z domova a streamovat je.


Michael Foret

1) U mě je to zřejmě jasné. V srpnu se mi narodila dcera, a tak z osobního hlediska zcela jistě toto. Když si ale vybavím letošní leden, kdy vyšla Blackstar od Bowieho, já ji poslouchal celý víkend a hned v pondělí v osm ráno jsem se dověděl, že je to zároveň i jeho poslední deska, poznamenalo mě to na docela dlouho.
2) Věřím, že na mé nové album, o kterém mluvím už přes dva roky. :) Vždy mi do příprav této desky něco skočilo a já tak necítil na 100 % impuls, že už je hotovo, a že si za ní duševně i fyzicky stojím. Ta "sedmička" mi ale říká, že už to tentokrát klapne.
3) Maximum skvělé nové české i zahraniční muziky a minimum frašek.

Rituály (Michael Vácha)

1) Na okamžik, kdy jsem po ¾ roce tvrdý práce konečně držel naši debutovou desku Vsaď na černou v ruce. Významnejch momentů bylo určitě víc, tak nějak si teď ale na žádnej další nemůžu vzpomenout.
2) Koncerty, nový songy, nějakou tu divočinu  atd. Na Slavíka to asi zase nebude...
3) Míň řešit, víc hřešit.

Pokáč

1) Podzimní společné turné s Voxelem - pro nás krásné zážitky a lidi to, zdá se, také bavilo.
2) Nové songy, nové klipy, spousta koncertů, počínaje jarním turné, a snad konečně i album.
3) Asi klasiku - hodně dobré a málo špatné muziky do uší.

Adam Ďurica

1) Na koncert v Bratislavě, který byl vyprodaný (1 200 lidí), a na Mekyho Žbirku, který byl na tomto koncertě mým tajným hostem. 
2) V roce 2017 se budu věnovat hlavně koncertování a šňůře SPOLU Tour 2017, se kterou navštívím i Prahu a Brno. Zahrajeme v Lucerna Music Baru a na Flédě.
3) Hlavně ať jsou šťastní, zdravý a ať mají po celý rok 2017 vedle sebe ty správné lidi!

Témata: Nový rok, Debbi, Mandrage, Skyline, Ewa Farna, Thom Artway, Lipo, David Stypka, Slza, Voxel, teepee, Smrtislav, OVOCE, Michael Foret, Rituály, Pokáč, Adam Ďurica

zavřít