Černí koně českých festivalů pro rok 2018: Tommy Cash na Aerodromu nebo Ho99o9 na Rock for People

Vydáno 25.06.2018 | autor: Dominik Pavliš

Festivalová sezóna již odstartovala a slibuje nejen nejzářivější jména na plakátech, ale i spoustu méně známých tváří. A ještě že tak - vždyť právě objevování nových oblíbenců je na festivalech tak krásné. Nemohou nás zklamat, jen příjemně překvapit. Máme pro vás pět tipů na černé koně letošní sezóny. Vzhůru za nimi na Rock for People, Aerodrome festival a další akce.  

Černí koně českých festivalů pro rok 2018: Tommy Cash na Aerodromu nebo Ho99o9 na Rock for People Černí koně českých festivalů pro rok 2018: Tommy Cash na Aerodromu nebo Ho99o9 na Rock for People


Tommy Cash
- Aerodrome Festival (28. 6. -30. 6.)

Estonská výstřední postavička rapové scény Tommy Cash přijede na Aerodrome festival do Panenského Týnce. Extravagantnost jeho tvorby je zřejmá i z jakéhokoliv jeho videoklipu. Debutovou desku Euroz Dollaz Yeniz vydal sice už před čtyřmi lety, nyní ale pracuje na druhé, ze které postupně vypouští nové písně. Tommy své dětství strávil na tallinnském předměstí, které přirovnává ke ghettu: "Všechno je tam takové stísněné. Malé dřevěné domky, které pomalu hnijí a rozpadají se a ulice plné všudypřítomného zápachu. Přísahám, že jsem mohl zahlédnout nějakého týpka na kilometr a přesně říct, na jakém fetu si ujíždí," řekl. Českému publiku se již několikrát představil a vždy jeho show sklidila obrovský úspěch.

TOP 5 vystoupení, která nezmeškat na Aerodrome festivalu: Lana Del Rey, Nine Inch Nails nebo Kodaline

Ho99o9 - Rock for People (4. 7. - 6. 7.)

Nepochybně jedna z nejdivočejších kapel, která na Rock for People letos vystoupí. Kombinuje experimentální hip hop, hardcore punk či horrorcore a ostré texty plné drog a sexu rozhodně není pro slabé povahy. Rappeři Eaddy a theOMG svou inspiraci čerpají v gore filmech, strachu a temnotě. Před dvěma lety si svou premiéru odbyli na Rock for People, minulý rok se poprvé představili na Glastonbury a letos do Hradce Králové zavítají s novou deskou United States of Horror.

Hvězdy letních festivalů: V Česku se představí Lana Del Rey, The Prodigy, Chemical Brothers i Guano Apes

Cancer Bats - Mighty Sounds (13. 7. – 15. 7.)

Letošní ročník festivalu Mighty Sounds. zaměřeného na žánry punk, ska, hardcore či reggae, si připravil pořádnou porci kanadských kapel. Nejtvrdší z nich jsou právě Cancer Bats, kteří slaví, stejně jako samotný festival, 14 let od svého vzniku. Skupina z Toronta ve své tvorbě míchá hardcore punk, heavy metal či punkrock. Za dobu své existence stihla vydat pět studiových alb a stále zraje jako víno. Letiště Čápův dvůr se otřese v základech!

Slaves - Colours of Ostrava (18. 7. – 21. 7.)

Nabuzená basa, bubnující zpěvák, energie a šílenost. Tak by se v kostce dali popsat Slaves, kteří se s tím opravdu nemažou. Zuřivý punk, který sem tam přejde do garážového rocku, hardcoru či až bluesových riffů, se valí jako lavina a nenechá nikoho v klidu. Toto duo bude na letošních Colours of Ostrava vynikat a návštěvnící ho jistě dlouho z hlavy nedostanou. Za svou šestiletou existenci mají na kontě tři alba. Kdysi se objevili v předpovědi BBC Sound Of..., s debutovým albem Are You Satisfied? vyšplhali do výšin britské hitparády a byli nominováni na Mercury Prize.

Van Canto - Masters of Rock (12. 7. - 15. 7.)

Velice neobvyklá německá metalová kapela, která všechny nástroje, krom bicích, napodobuje hlasy. Krom vlastní tvorby má v repertoáru také předělávky od skupin, jako jsou Deep Purple, Manowar, Iron Maiden či Metallica. Na desce Voices of Fire, vydané roku 2016, spolupracovala formace se spisovatelem Christophem Hardebuschem, se kterým společně sepsala stejnojmenný román obsahující texty písní z této desky. Pro návštěvníky Masters of Rock to bude jistě nezapomenutelný zážitek.

text: Dominik Pavliš

Témata: festivaly, Tommy Cash, Aerodrome festival, Ho99o9, Rock for People, Cancer Bats, Mighty Sounds, Slaves, Colours Of Ostrava, Van Canto, Masters Of Rock

zavřít