Dlouhé vlasy, kytary a křik - kapely, kde zpívají holky a možná je ani neznáte

Vydáno 31.08.2016 | autor: David Stoklas

Ženy v rockových kapelách nejsou žádná rarita. Pojďme ale zabrousit do neznámých vod a nechme za sebou Avril Lavigne a podobné lacinosti. Jedním z nedávných objevů jsou i britští Wolf Alice, kde se za mikrofon postavila nenápadná, avšak nespoutaná Ellie Rowsell. Už za pár dní je uvidíme i v Praze. 

Dlouhé vlasy, kytary a křik - kapely, kde zpívají holky a možná je ani neznáte Wolf Alice měli v Česku hrát už v únoru, ale koncert museli z důvodu vytíženosti přeložit


MARMOZETS

Becca a její Marmozets se českému publiku představili před dvěma lety jako předskokani Taking Back Sunday. Svůj úděl rozehřát publikum však vzali natolik zodpovědně, že show amerických rockerů vypadala ve srovnání s nimi jako besídka na základní škole. Marmozets těží z nekonečného charismatu a pekelně řízného hlasu Beccy Macintyre. Jejich debut vyšel v roce 2014 a už se začíná špitat, že by mohla vyjít další deska.

RECENZE: Marmozets vám vyřvou díru do hlavy

WOLF ALICE

O Wolf Alice se během minulého roku bouřlivě mluvilo jako o největším objevu. Jejich práce a trpělivost, s níž nahráli svou první desku s názvem My Love Is Cool, se vyplatila, neboť kritici nadšeně bušili do klávesnic jenom pozitiva. Z nenápadné partičky je najednou světová skupina, která už stihla vyzkoušet pódia největších mezinárodních festivalů. Teď konečně sestoupí i na českou půdu, a to už za týden 6. září v pražské Akropoli.

vložte odkaz, text nemažte

RECENZE: Jako šlehačkový dort posypaný žiletkami: Wolf Alice přinášejí svěží indie rockový vítr

BULLY

Za další kapelou, která do svého čela postavila křehce působící blondýnku, musíme za oceán. Bully svůj první singl pustili ven před dvěma lety na limitované kazetě. Víc oldchool to už ani být nemůže. Stejně tak jako jejich zvuk. Z grunge si berou inspiraci plnými hrstmi a frontmanka Alicia nebojácně přechází ze srdceryvného křiku do jemných tesklivých poloh.

HINDS

Olé, rock’n’roll s pálivou příchutí španělského temperamentu! Španělská dívčí parta Hinds se dříve jmenovala Deers. Nicméně taková kapela už byla před nimi a upozornila je, že jeleni jsou oni. Proto změna jména. Jejich hudba je španělskou variací na klasický kytarový indie rock. Jednoduché a přímočaré riffy jsou doplněny o dravé hlasy se silným, avšak roztomilým španělským přízvukem. Navíc je radost koukat na jejich živáky, kde se všechny tetelí na plné kolo.

MILKTEETH

Za čtyřčlennou punk-rockovou kapelou Milk Teeth majestátně vlaje britská vlajka. Tihle rockeři ale žádné mlíčňáky nemají. Jejich hudba je poctivá, bez příkras a kouše jak pletený svetr. Becky se svými třemi kumpány vydala debut na začátku letošního roku. Frontmanka kromě toho, že pěkně zpívá, umí i říznout do tlustých strun baskytary. A holky s basou jsou prostě nejlepší. Subways, však víme.

JINJER

Za Jinjer a jejich dreadatou zpěvačkou musíme na východ. Ukrajinské klima je jako stvořené pro vznik metalcorových kapel, které ze sebe chrlí vztek po galonech. Tatiana a její "druzja" se navíc stihli pochlubit svým nejnovějším albem i v Česku. Patřili totiž mezi headlinery velkomeziříčského FajtFestu.

Témata: Wolf Alice, Marmozets, Jinjer, Milkteeth, Bully, ženy v kapelách, indie rock, metalcore

zavřít