Film Trainspotting se dočká pokračování v původní herecké sestavě

Vydáno 09.12.2015 | autor: redakce

Kultovní snímek Trainspotting se po více než dvaceti letech vrátí na filmová plátna s novou zápletkou. Režisér Danny Boyle potvrdil natáčení druhého dílu. Ve snímku se objeví stejné hlavní postavy jako v roce 1996, s původním obsazením.

Film Trainspotting se dočká pokračování v původní herecké sestavě Původní hrdinové Trainspottingu se vrátí na scénu

Ewan McGregor, Jonny Lee Miller, Ewen Bremner a Robert Robert Carlyle znovu spolu. Filmové pokračování oblíbeného příběhu o životě drogově závislých se bude natáčet během roku 2016, do kin by pak mohlo zamířit někdy během roku 2017. Pracovně zatím tvůrci film pojmenovali Porno - přesně tak se totiž jmenuje novela z roku 2002, na jejiž motivy dílo vzniká.

Karlovy Vary a hudba: 7 snímků letošního MFF, které je dobré vidět i slyšet

Kdo viděl úspěšnou jedničku, jistě asi tuší, na co se zhruba může těšit. "Ve vyprávění hlavního hrdiny, asociálního mladíka Rentona, se odkrývá bizarní svět revolty proti současné konzumní společnosti. Renton a jeho skotští přátelé jsou totiž narkomané, jejichž jedinou starostí je sehnat další dávku. Jenže skutečný život smutné protagonisty semele a změní. Někteří nepřežijí, z jiných - jako například právě z Rentona - se stanou 'normální' lidé," uvádí distributor k původnímu Trainspottingu z roku 1996. 

consequenceofsound, red

zavřít