Jameson postaví na Mighty Sounds mobilní Irish Pub

Vydáno 11.07.2017 | autor: admin

Atmosféru irského pubu už zažily festivaly Metronome Prague a Vysočina Fest. Tento víkend se obří sud Jameson Irish Whiskey objeví na festivale Mighty Sounds, na začátku srpna pak na Sázava Festu. V irské zóně vystoupí kapela MoveBreakers, Alexi Moren, Angličan Alasdair Bouch nebo irský písničkář sídlící toho času v České republice Travis O’Neill.

Jameson postaví na Mighty Sounds mobilní Irish Pub jameson

Exkluzivní zóna nejprodávanější irské whiskey na světě také umožní vystoupit kapelám a písničkářům na vlastní Sine Metu Open Mic scéně nebo nabídne zpestření v podobě DJ školy.

Charismatický a usměvavý frontman Travis O’Neill se svou kapelou Cardinal Sins bude na Mighty Sounds reprezentovat irskou hudební scénu. Travis pochází z irského hrabství Sligo a se svými projekty má za sebou koncerty v malých klubech i na velkých evropských festivalech, díky čemuž si nejen mezi Iry dokázal vybudovat solidní komunitu fanoušků.

Fanoušci

Kromě zmíněného Travise O’Neilla vystoupí na Sine Metu Open Mic scéně také Angličan Alasdair Bouch, Alexi Moren, kapela MoveBreakers, nebo Dj Bica. Ten se představí na festivale i se svou školou Cool Dj School pro zájemce o zasvěcení do práce DJe. Všichni účastníci DJ školy se automaticky zapojí do soutěže o sluchátka Sennheiser HD 201 od firmy Panter.

Protože k Irsku neodmyslitelně patří busking, bude část dne v Jameson zóně věnovaná všem, kdo budou chtít volně vystoupit stylem open mic. K vystoupení budou moc hudebníci využít kompletní nástrojovou aparaturu od Music City. Kdo se někdy potuloval po irských lokálech, dobře ví, jaká párty může vzniknout už v 11 dopoledne, pokud byste se tedy chtěli do Open Mic příhlásit, nebojte se přijít do zóny už po otevření areálu festivalu. Pro všechny zájemce o alternativní festivalovou scénu zmíníme několik poznávacích znamení: ohromný sud, křik a ruch kolem, logo Jamesona, vousáči, skřítci a víly.

Irsko vždycky patřilo mezi tranzitní země a do Evropy skrz tento ostrov přišly různé druhy zboží, není tedy divu, že je Jameson nejprodávanější irskou whiskey světa. Irové jsou na něj patřičně hrdí a sami ho i rádi pijí. Portrét zakladatele Johna Jamesona a jeho ženy Margaret je součástí sbírky Irské národní galerie, maloval ho skotský královský malíř Sir Henry Raeburn. Whiskey Jameson se narodila v roce 1780 v Bow Street Distillery v Dublinu a dnes je distilována v irském Corku. Nebude to ani poprvé, co Jameson reprezentuje a rozšiřuje irskou kulturu hlouběji do Čech, 17. března jsme měli možnost oslavit s ním na několika lokacích Tour Svatého Patrika v Praze.

PR, foto Everwhere

Mohlo by Vás zajímat

zavřít