Kam na Majáles: 10 tipů, kde oslavit jaro, mládí a dobrou hudbu

Vydáno 06.04.2017 | autor: Jana Braunová

Majálesová sezóna pomalu přichází, už v druhé polovině dubna nás čekají první oslavy jara, mládí a dobré hudby. Pro milovníky těchto open air slavností jsme vybrali Majálesy s nejbohatším a nejzajímavějším hudebním programem. 

Kam na Majáles: 10 tipů, kde oslavit jaro, mládí a dobrou hudbu Majálesová sezóna začíná. Foto: Jitka Janů


HRADECKÝ MAJÁLES
21. 4., HRADEC KRÁLOVÉ, ŠIMKOVY SADY

První z "velkých" Majálesů proběhne v Hradci Králové. Vystoupí Tomáš Klus, Horkýže Slíže, Mandrage, Rybičky 48, Marpo, Majk Spirit, Jelen, Aneta Langerová, Vypsaná fixa, Skyline, Mydy Rabycad, Wohnout, UDG, Sebastian a další. Klasické a klubové vstupenky jsou už nyní vyprodány, k dostání jsou proto už jen VIP vstupenky. Areál se otevírá už v poledne, v půl jedné začíná program. 

Davy v Letňanech: na Majálesu hráli Kryštof, Mandrage, Jelen a další hvězdy

PLZEŇSKÝ MAJÁLES
22. 4., PLZEŇ, AMFITEÁTR LOCHOTÍN

Tradiční studentské slavnosti jara v Plzni vyrcholí open air festivalem v amfiteátru Lochotín v sobotu 22. dubna. Vystoupí Kryštof, Jelen, Horkýže Slíže, Sto zvířat, Rybičky 48, Majk Spirit, Wohnout, Voxel, Skyline a řada dalších. Majálesu bude tradičně předcházet týden studentských aktivit s množstvím doprovodných akcí jako multižánrový festival Prkna neprkna, Majálesový průvod či Pivní štafeta. Před vrcholem slavností v podobě Majáles open air bude samozřejmě zvolen i nový Majálesový král, který bude celý další rok vládnout plzeňskému stavu studentskému.

PRAŽSKÝ MAJÁLES
29. 4., PRAHA, LETŇANY

Oslava jara, studentského života a studentských dovedností, majálesový průvod, volba majálesového krále a Miss, koncerty kapel a bohatý doprovodný program - o tom všem je letošní Majáles. Mezi potvrzenými účinkující hlavního dne oslav jsou Tomáš Klus, Horkýže Slíže, Mandrage, Rybičky 48, Marpo, Majk Spirit, Jelen, Aneta Langerová, Vypsaná fixa, Skyline, Mydy Rabycad, Wohnout, UDG, Sebastian a další. Také letos očekávají pořadatelé desetitisíce lidí. 

vložte odkaz, text nemažte

ÚSTECKÝ MAJÁLES
29. 4., ÚSTÍ NAD LABEM, LETNÍ KINO

Po loňském ročníku, který navštívilo přes 4 000 hudebních příznivců, proběhne i letošní Majáles v Letním kině. Také letošní jména slibují nekončící zábavu. Kultovní Macháčkův MIG 21, legendární Mňága a Žďorp, stálice české festivalové scény i ústeckého majálesu Wohnout a UDG. Mladou scénu pro letošek budou reprezentovat Ben Cristovao, Sebastian nebo Pavel Callta.

Ústecký Majáles: UDG, Sebastian, Voxel, Vladimir 518, Horkýže Slíže, Atmo Music a jako zlatý hřeb Chinaski

OLOMOUCKÝ MAJÁLES UP
2. - 3. 5., OLOMOUC, KNIHOVNA UNIVERZITY PALACKÉHO

Už 7. ročník Olomouckého Majálesu Univerzity Palackého s podtitulem "Literatura kolem nás" proběhne 2. a 3. května. Do svých čtenářských deníků si zapište následující slovní ekvilibristy: Lenka Dusilová & Baromantika, Thom Artway, Katarzia, David Stypka & Bandjeez, Please The Trees, Saténové Ruky, MALALATA, Emma Smetana, Jananas, VEES, The Truth Is Out There, PLA CES, Bad Karma Boy, Acute Dose, KOFE-IN, TWO MEN, Smíšený komorní sbor Ateneo Univerzity Palackého v Olomouci a další. 


Foto: Jitka Janů

BRNĚNSKÝ MAJÁLES
6. 5., BRNO, BVV

Třetí z Majálesů stejného pořadatelského týmu proběhne po Hradci Králové a Praze v Brně. Také tam tedy uvidí program se jmény jako Tomáš Klus, Horkýže Slíže, Mandrage, Rybičky 48, Marpo, Majk Spirit, Jelen, Aneta Langerová, Vypsaná fixa, Skyline, Mydy Rabycad, Wohnout, UDG, Sebastian a řadou dalších. Šanci dostanou také dvě kapely jako vítězové jarních studentských soutěží. Začíná se už v poledne, konec je v plánu až kolem půlnoci. 

MAJÁLES OSTRAVA
12. 5., OSTRAVA, DOLNÍ OBLAST VÍTKOVICE

Majáles Ostrava slaví své 23. narozeniny. Pro své návštěvníky si přichystal mnoho změn. "Oproti minulému roku, kdy se Majáles Ostrava konal na louce podél Jantarové stezky a Dolu Hlubina, se přesune zpět pod Vysokou pec. Věříme, že tímto rozhodnutím potěšíme nejednoho návštěvníka," říká za pořadatele Pavel Láhner. Návštěvníci se mohou těšit na 5 scén, včetně RedBull Saurus, přes 30 vystoupení a pestrý doprovodný program v rámci Majálesového měsíce. Na hlavní scéně vystoupí No Name, Mandrage, Wohnout, Pokáč, We on the moon, Rocky Leon, k viděnou budou i Hentai Corporation, Ghost Of You nebo Paulie Garand


Fanoušci se na Majálesech baví za každého počasí. Foto: Jana Braunová

MAJÁLES PARDUBICE
12. - 13. 5., PARDUBICE, CIHELNA

Pardubický Majáles je dvoudenní a láká na řadu známých jmen, zejména mladší generace. Vystoupí Ben Cristovao, Debbi, ATMO music, Pekař, Jakub Ondra, Lenny, Mirai nebo Thom Artway. Ze zavedených stálic budou k vidění Wohnout, Vypsaná Fixa, Mandrage, Marek Ztracený, Rybičky 48, Horkýže Slíže, UDG nebo J.A.R. Zábava bude probíhat na třech pódiích, včetně DJské stage. 

STUDENTSKÝ MAJÁLES BRNO
12. 5., BRNO, AREÁL HNĚVKOVSKÉHO

V Brně probíhá ještě jeden významný Majáles - Studentský. Celodenní akce je otevřená pro všechny studenty i nestudenty. Letos půjde již o sedmý ročník, pořadatelé chystají více než desítku kapel na několika scénách, taneční stage, soutěže, dobré jídlo a pití za studentské ceny a mnoho dalšího. Vystoupí Mig 21, Poletíme?, The Paranoid, Prague Conspiracy a řada dalších kapel a DJs.


Foto: Jitka Janů

BUDĚJOVICKÝ MAJÁLES
21. - 26. 5., ČESKÉ BUDĚJOVICE

Budějovický Majáles je plně v rukou studentů a je tedy neziskový. V letošním roce pořadatelé opět vsadili na slunečnou kartu posledního májového týdne, a tak v neděli 21. května obsadí na týden město studenti a ruku v ruce s nimi i bohatý a rozmanitý kulturní program, který v letošním roce ještě více dbá na pestrost pro všechny věkové kategorie. Vystoupí Midi Lidi, Prop Dylan, The Micronaut a další, připraven je samozřejmě i nehudební program, včetně divadla či komiků. 

text: Jana Braunová, foto: Jana Braunová (Plzeňský Majáles), Jitka Janů (Brněnský Majáles)

Témata: Majálesy, festivaly, koncerty, open airy

zavřít