Kdo jede na jarní turné (II.): Kabát, Marpo, Ewa Farna, Dymytry, Pokáč, Mňága a Žďorp a další

Vydáno 10.01.2019 | autor: Hana Bukáčková

Jarní koncertní sezóna, která začíná už v únoru, bude i letos hodně nabitá. První várku turné domácích interpretů jsme vám představili v úvodní části přehledu, nyní následuje druhá část. V ní se dozvíte, že na pódiích se ukážou také Kabát, Ewa Farna, Marpo, Dymytry, Harlej a mnoho dalších. 

Kdo jede na jarní turné (II.): Kabát, Marpo, Ewa Farna, Dymytry, Pokáč, Mňága a Žďorp a další Kdo jede na jarní turné (II.): Kabát, Marpo, Ewa Farna, Dymytry, Pokáč, Mňága a Žďorp a další

 

POETIKA
1. 3. - 10. 3.
Termíny

Po úspěšném roce 2018, kdy Poetika koncertovala s Mirai a Lipem, vyráží v březnu už na svoje třetí klubové turné. Tentokrát s mladou kapelou Brixtn. Těšit se můžete na velkou show a dva hodinové koncerty plné energie. Skupina představí i nové písně z připravované desky. 

Lipo pokřtil v pražské Akropoli desku Lyrika, fanoušky bavila také Poetika


THE.SWITCH
2. 3. - 17. 5.

Kultovní česká crossoverová formace The.Switch vyráží na unikátní turné k patnáctému výročí debutového alba Beautiful. "Tohle album nám všem změnilo život a naší kapelu vystřelilo do všech médií i do širokého povědomí fanoušků. Byla to naše nejúspěšnější léta a máme na ně krásný vzpomínky, museli jsme teď po patnácti letech něco udělat," dodává Majkláč. Skupina zahraje živě celé zmíněné album od prvního po poslední tón. Na pomoc si přizvala Sunset Trail, kteří se před pár týdny vrátili z ruského turné s titány metalcoru Caliban.

LIVE: Rockový slunovrat roztančili Circus Problem, The.Switch vzpomínali na Chestera Benningtona


HARLEJ
8. 3. - 27. 4. 
Termíny

Očekávat můžete to, na co jste u Harleje zvyklí, tedy energický rockový koncert doplněný o LED projekci. Jako host se na tomto turné představí partička Loco Loco. Součastí všech zastávek bude i autogramiáda Harleje. 

Harlej vítala beznadějně vyprodaná Lucerna, s Petrou Janů zavzpomínal na Vláďu Šafránka


POKÁČ + LÁSKA
8. 3. - 3. 4.
Termíny

Než v květnu vyjde nové album Pokáče a 24. října s ním ovládne již ze dvou třetin vyprodané Forum Karlín, čeká písničkáře jarní turné, na kterém některé novinky představí. Nebudou jistě chybět ani virální ukulele minisongy natočené z jeho pokojíku. Jako support si vybral písničkáře Lásku, který se v loňském roce vydal na sólovou dráhu.

Pokáč se příští rok chystá zaplnit Forum Karlín


MŇÁGA A ŽĎORP
14. 3. - 29. 3.
Termíny

Kapela z Valmezu nelení a na koncertech stále připomíná své nestárnoucí hity, které jen tak nedostanete z hlavy. Jde o songy jako Písnička pro tebe, Hodinový hotel nebo Spaste svoje duše. Během turné zazní skladby z jejich posledního alba Třínohý pes, ale i z toho připravovaného, které vyjde letos. 

LIVE: Mňága a Žďorp završila své třicetiny parádní oslavou ve Foru Karlín. Gratulovali Tomáš Klus, Márdi nebo Vladimír Merta


DYMYTRYCOCOTTE MINUTE 
15. 3. - 23. 5.
Termíny

V polovině března 2019 vyrážejí Dymytry na jarní monstrózní tour k patnácti letům pod maskou s podtitulem S nadějí! Během čtrnácti zastávek po sálech, halách i pod širým nebem projedou celou republiku. Přivezou velkolepou audiovizuální show. Na pozici speciálního hosta se budou střídat Oceans, Cocotte Minute nebo Booters. Pro dva závěrečné open airy se navíc připojí Hämatom a Arakain.

Cocotte Minute v Akropoli: EP Veď mě pokřtila fanynka


CITRON + TUBLATANKA
16. 3. - 24. 5.
Termíny

Citron a Tublatanka vyrážejí po roce opět na společné turné po České republice s názvem Souboj rebelů tour 2019. Na jaře loňského roku obě rockové kapely vyprodaly jedenáct hal. Právě proto se znovu sejdou a budou pokračovat v tomto úspěšném tažení. Rockový nářez odstartuje 16. března ve Sportovní hale v Březolupech.

Rebelové v Plzni - Slovenská Tublatanka a český Citron připomněli své největší hity


MARPO
16. 3. - 18. 4. 
Termíny

Po úspěšném roce, ve kterém Marpo vydal svou sedmou studiovku Dead Man Walking, vyprodal O2 arenu, napsal knížku Otakar III., vyhrál v boxerském utkání nad Rytmusem a oznámil svůj největší dosavadní koncert na 18. září v pražských Letňanech, bude mít rapper nabito i letos. S TroubleGangem vyjíždí na jarní část turné Road To Marpodrome, které přinese úplně novou show. 

MarpoDrome vypukne příští rok v Letňanech. Rapper přizve i dvě zahraniční kapely


FAST FOOD ORCHESTRA
23. 3. - 29. 3.
Termíny

Už je to tak, Fast Food Orchestra v březnu oslaví své dvacetiny. U této příležitosti se kapela rozhodla pro unikátní a neopakovatelné turné, které bude zahrnovat pouze čtyři zastávky. V Praze vystoupí i celá řada hostů, těšit se můžete jak na Sushu, tak i na Dr. Karyho. Fast Foodi odehrají speciální set, který bude průřezem od ska-punkových let až po současnou tvorbu. Prostřednictvím hlasování na Facebooku formace navíc můžete ovlivnit podobu setlistu.

Fast Food Orchestra interview: Není nic lepšího, než pod sebou slyšet lidi zpívat texty našich písní


KHOIBA
5. 4. - 17. 5.
Termíny

Znovunalezení něčeho, co oběma dlouhou dobu chybělo, a sdílená radost, taková jsou východiska očekávaného comebackového alba Khoiby. Za ním stojí stále stejná dvojice - Ema Brabcová a Filip Míšek. Eponymní třetí deska vyjde 22. března, deset let od rozpadu kapely. Jako support na turné zahrají Čáry života. 

AUDIO: Khoiba se vrací, poslechněte si comebackový singl Stoke The Fire

EWA FARNA
14. 5. - 20. 5.
Termíny

Ewa Farna se rozhodla po celý rok 2019 omezit počet venkovních vystoupení na městských akcích a festivalech v České republice a vyráží na divadelní turné s názvem Málo se známe. Předvede své písně v komornějším prostředí, byť na energii a naléhavosti neubere, dá hodně prostoru svým muzikantům a posluchači si ji budou moci zároveň užít vsedě. Naskytne se proto i příhodnější prostředí pro lepší interakci mezi publikem a kapelou a vytvoření intimnější atmosféry.

Ewa Farna za doprovodu filharmonie nadchla ostravské publikum, zazpíval s ní i David Stypka


KABÁT
1. 6. - 14. 9.
Termíny

Kabát oslaví už třicet let ve stejné sestavě. Jedna z dlouhodobě nejpopulárnějších českých skupin vyrazí k této příležitosti na turné po stadionech. Již dvakrát slavila "kulatiny" na Vypichu. Aby to bylo tentokrát jiné a zároveň dostatečně atraktivní, koncert nebude jen jeden, ale vybírat mohou fanoušci rovnou z pěti vystoupení napříč republikou.

Kabát oslaví třicetiny stadionovým turné. Odehraje celkem pět koncertů

 

Text: Hana Bukáčková

Témata: Kabát, Khoiba, Cocotte Minute, Dymytry, Pokáč, Láska, Marpo, Ewa Farna, Poetika, the.Switch, Mňága a Žďorp, Citron, Tublatanka, Fast Food Orchestra, Harlej

zavřít