Kdo jede na turné (II.): Lucie vyrazí na mega koncerty, Kryštof se vrací do divadel

Vydáno 05.09.2018 | autor: Hana Bukáčková

Se začátkem školního roku je léto definitivně za námi a nezbývá než se těšit na podzimní koncerty, kterých kapely ohlásily požehnaně. Pokud vám unikla první část našeho přehledu, tak si ji můžete přečíst zde. V té druhé vám nabídneme turné Kryštof, Mňágy a Žďorp s Vypsanou fixou nebo Lucie.

Kdo jede na turné (II.): Lucie vyrazí na mega koncerty, Kryštof se vrací do divadel Kdo jede na turné (II.): Lucie vyrazí na mega koncerty, Kryštof se vrací do divadel

Kryštof - JenomPísničkyTour
21. 10. - 4. 12.
Termíny

Po deseti letech se Kryštof vrátili do divadelního prostředí s turné, které bylo na jaře bleskově vyprodáno a vystoupení bylo více než tříhodinové. Proto se rozhodli na podzim přidat několik dalších zastávek. Bude se hodně hrát, ale i hodně povídat. Po velkolepých stadionech, obřích scénách, ohňostrojích, konfetách a monstrózních led obrazovkách chce Kryštof zpět na holé pódium, tam, kde k písničkám potřebujete jen španělku a sami sebe. Turné je po Kryštof kempech beznadějně vyprodané, ale možná se na vás usměje štěstí a vstupenku od někoho ještě získáte.

LIVE: Kryštof hrál v Českých Budějovicích přes tři hodiny

Olympic
18. 9. - 28.11.
Termíny

Dva roky poté, co legenda domácího bigbítu Olympic uzavřela svou albovou trilogii souhvězdí posledním opusem  Souhvězdí romantiků, přichází parta okolo Petra Jandy s novinkou Trilobit. Ta vychází přesně padesát let po vydání  kultovního debutu Želva a hravě dokazuje, že ani po půlstoletí aktivní činnosti Olympicu nechybí energie, šmrnc a drive. Ne jinak tomu bude naživo při tour, kterou startují 18. 9. křtem v pražské Malostranské besedě.

Olympic zasedal ve zlínském Kongresovém centru v rozšířené sestavě

Lucie
13. 11. - 24. 11.
Termíny

Nejslavnější česká kapela Lucie vydá během podzimu po šestnácti letech nové řadové album EVOLUCIE v původní, nejznámější sestavě: Michal Dvořák, Robert Kodym, David Koller a P.B.CH. První singl Takhle tě mám rád už fanoušci znají, ostatní si zatím kapela nechává pro sebe. Co je ale jasné, je velké halové turné, které pojede v listopadu a zastaví se v Praze, Brně a Ostravě.

Lucie byla hlavní hvězdou čtvrtých narozenin Sono centra v Brně

Mydy Rabycad - What is Mydy Rabycad?
14. 9. - 22. 12.
Termíny

Nejvíc rozjetí elektronicko-funkoví Mydy Rabycad vyráží na největší tuzemské turné dosavadní kariéry. Turné, které připravovali delší dobu, ponese výmluvný název What is Mydy Rabycad?. Vzácnými hosté budou Noisy Pots, kteří prý umí hrát i na hrnce vaší mámy! Na koncertech zazní také songy z posledního alba M.Y.D.Y., s nímž si vysloužili tři ceny Žebřík a nominace na Ceny Anděl. 

LIVE: Top 5 druhého dne Metronome festivalu - Chemical Brothers, David Byrne i domácí Mydy Rabycad

Anna K. - Světlo akusticky
7. 11. - 22. 12.
Termíny

Fanoušky oblíbená, hudebními kritiky oceňována, několikanásobná zpěvačka roku, Anna K. vyráží na předvánoční turné Světlo akusticky a se svou kapelou vám představí nejen své, ale i nejnovější písně z aktuálního alba Světlo. To vzniklo jako kolekce silných písniček ve spolupráci s Tomášem Varteckým a britskými producenty Stevem Lyonem a Jay Reynoldsem, navíc v akustických aranžích.

Michal Hrůza a Anna K. připravili duet. Videoklip natáčeli na střeše pražské Lucerny

Arakain
5. 10. -15. 12.
Termíny

Metalová legenda Arakain vyráží 5. října na své podzimní turné Apage Satanas Tour 2018, které se, jak název napovídá, ponese v duchu dnes již legendární desky Apage Satanas, vydané přesně před 20 lety. Kapela tak naváže na své loňské oslavy 35. výročí nepřetržité existence a během letošního podzimu připomene další výročí jedinečným tématicky pojatým tour s třinácti zastávkami.

Loket dobyli rockeři a metalisté: Dymytry, Harlej, Arakain nebo Trautenberk rozvášnili fanoušky v podhradí

Vypsaná fixa + Mňága a Žďorp - TugedrTůr 2018
10. 11. - 8. 12.
Termíny

Po pěti letech spolu skupiny Vypsaná fixa a Mňága a Žďorp opět vyrazí na turné nazvané TugedrTůr. Jeho start je naplánovaný na 10. listopadu v Třebíči a zahrnuje sedm koncertů, poslední se uskuteční 8. prosince v Havířově. Jejich spojení není nahodilé. „S Mňágou se známe dlouho. Jsou to kamarádi, a hlavně je to kapela, která funguje podobným způsobem, systémem a duchem jako my. Na minulé společné šňůře se ukázalo, že existuje plno lidí, kteří poslouchají obě kapely, a tohle spojení jim po pěti letech, doufám, opět udělá radost,“ říká zpěvák a kytarista skupiny Vypsaná fixa, Márdi. „Už jsme spolu několik koncertů odehráli, umíme několik fixáckých písniček a určitě s Mňágou nějakou do svého setu zařadíme. Jsou to skvělé kousky a tohle je bezva příležitost si je zahrát,“ dodal ještě Fiala.

LIVE: Vypsaná fixa předvedla ve vyprodané Lucerně upocený nefalšovaný rock'n'roll

Daniel Landa - Touha je žít!
24. 10. - 4. 12.
Termíny

Na koncertní pódia vyrazí po delší době i zpěvák Daniel Landa. U příležitosti svých padesátin vystoupí v šesti halách, přičemž první set se odehraje 24. října v Bratislavě a vše završí vystoupením 4. listopadu v pražské Tipsport Areně, která je už vyprodaná. Na koncertech zazní to nejlepší z Landovy tvroby, nebude chybět žádný z největších hitů, které provázely celou jeho kariéru. Připraveno bude speciální pódium uprostřed zimních hal s velkoplošnými projekcemi a pyrotechnickými efekty. O pořádný rockový říz se postará vynikající kapela složená z Landových blízkých spolupracovníků. Jako host vystoupí Krysař Přemysl Pálek z Divadla Kalich.

VIDEO: Daniel Landa se vysmívá klipu PSH: Proti nenávisti bojujete nenávistí!

Elán - Elán 50
12. 10. - 20. 12.
Termíny

Legendární kapela Elán plánuje velké oslavy. Výroční turné Elán 50, naplánované na podzim roku 2018, kapela zakončí velkolepým koncertem v pražské O2 areně 20. prosince 2018, po němž se frontman kapely Jožo Ráž rozhodl, že skupinu opustí. Scénu budou vést velké ledkové stěny, jež obrazem fanoušky provedou po klíčových momentech kapely i historii Československa.

Jožo Ráž příští rok po turné ukončí kariéru. Elán zvažuje možnost pokračovat bez něj

Text: Hana Bukáčková
Témata: ElánKryštof, Olympic, Daniel Landa, Arakain, Mydy Rabycad, Lucie, Mňága a Žďorp, Vypsaná fixa, Anna K

zavřít