Kdo jede na turné (III.): Tomáš Klus vyrazí s novým albem SpOlu, Emma Smetana a Emma Drobná vás naladí na vlnu popu

Vydáno 09.09.2018 | autor: Hana Bukáčková

Nabitý podzim nás nešetří, a tak je tu třetí díl našeho speciálu o podzimních turné. Tomáš Klus fanouškům představí kompletně novou desku SpOlu, Smrtislav bude pokračovat akustickou formou a Emma Smetana spojí síly s Emmou Drobnou. První a druhou část přehledu turné si připomeňte zde.

Kdo jede na turné (III.): Tomáš Klus vyrazí s novým albem SpOlu, Emma Smetana a Emma Drobná vás naladí na vlnu popu Kdo jede na turné (III.): Tomáš Klus vyrazí s novým albem SpOlu, Emma Smetana a Emma Drobná vás naladí na vlnu popu

Emma Smetana a Emma Drobná

Českofrancouzská zpěvačka jednou nohou v Paříži a Slovenka, která své hudební inspirace našla v Londýně. Obě poslouchají současný světový pop a obě ho dělají v zemích, kde tenhle žánr nese nespravedlivou nálepku “alternativní”. Fanoušci se teď mohou těšit na dvojitou dávku kvalitního popu v podání obou osobitých a světové trendy reflektujících mladých žen. Emma a Emma si pro své společné turné vybraly pět zastávek - Praha, Brno, Ostrava, Plzeň a Bratislava. Tam všude odehrají dva samostatné koncerty a svým příznivcům tak dají příležitost užít si hned dva chytlavé, taneční a zároveň intimně laděné sety.

Emma Drobná interview: V SuperStar jsem zapomněla, kdo jsem

Tomáš Klus
30. 10. - 4. 12.
Termíny

S novým albem SpOlu, které je věnované lásce ve všech podobách, vyjede Tomáš Klus na podzimní turné. Poselstvím nové písničkářovy nahrávky má být poznání, že mluvit spolu a milovat jsou nejcennější okamžiky v životě. Turné bude komornější a Klus na něm se svojí Cílovou skupinou přehraje všech jednadvacet nových písní. Vizuální podobu bude mít na starosti Matyáš Vorda z Mandrage, který mimo jiné společně s Františkem Boříkem ze stejnojmenné kapely bude jako Meme předskakovat. Na turné bude k zakoupení i úplně nový merch.

RECENZE: Nejbarevnější deska Tomáše Kluse nás učí, co je v životě důležité

STO ZVÍŘAT
5. 10. - 21. 12.
Termíny

Kapela STO ZVÍŘAT po úspěšné letní festivalové sezóně přichází se svým podzimním ELEPHANTOUR, což je program sestavený ze třiceti největších zvířecích pecek a hitovek. Playlist koncertu je i výsledkem fanouškovské ankety, takže se diváci mohou těšit na své oblíbené songy jako Píseň, Poprvé, Alice se dala na pití, Podpaží, Nejkratší cesta, Škola a další, které jsou výběrem toho nejlepšího ze dvanácti zvířecích alb. Nechybí ani ochutnávky z chystaného alba, jako je třeba píseň Dívka T. Vše navíc podtrhuje pro Zvířata typická cirkusová žlutočerná pódiová prezentace a kabaretní kostýmy. 

Sto zvířat rozjelo v kadaňském Orfeu sloní party

Harlej - Možná tour
21. 9. - 26. 12.
Termíny

Po skončení festivalové sezóny vyráží skupina Harlej zpět za svými fanoušky na turné nazvané podle aktuálního klipu Možná. 14 koncertních zastávek se ponese v podobném duchu jako jarní koncerty, kdy pódiu vévodila velkoplošná obrazovka. Na turné skupinu Harlej doprovodí jak host mladá skupina Rocksana. Během turné se 13.10. Harlej potřetí vrátí do pražské velké Lucerny, aby zde odehrál svůj největší koncert sezóny. „První Lucerna byla výroční, druhá částečně se symfoňákem a ta třetí bude největší mejdan. Pozvali jsme si pár hostů z řad našich kamarádů, takže čekejte pár překvapení, ale tenhle koncert bude hlavně správný mejdan s minimem stresů. Jedeme se zahrát a bavit se“, říká Rauer. 

VIDEO: Harlej natočil klip na závodním okruhu a chystá další koncert v Lucerně

Mig 21 - HURÁ! tour
5. 10. - 1. 12.
Termíny

Chlapecká, pěvecká, taneční a striptérská kapela z Prahy 5 Smíchova připravila nové koncertní turné HURÁ! tour. Podobně jako v loňském roce bude série koncertů rozložena do dvou částí. Podzimní začne 5. října 2018 dvěma koncerty v Music Clubu Žlutý pes v Pardubicích. Až do počátku prosince odehraje kapela koncerty ve třinácti  dalších českých a moravských městech, včetně Prahy, Brna a Ostravy, podzimní šňůru zakončí 1. prosince koncert v plzeňském klubu DEPO. Druhá část HURÁ! tour pak proběhne na jaře roku 2019.

Jiří Macháček opět končil s hulením. Mig 21 ve vyprodaném Pekle v Plzni předvedli další nezapomenutelný koncert

Smrtislav akusticky
13. 10. - 15. 12.
Termíny

Turné se ponese v podobném duchu jako jarní koncerty. Tedy na menších a komornějších místech, jako jsou například kavárny. Jediná výjimka bude pražský koncert, který se uskuteční 20. 11. v klubu Café V lese, kde se současná trojčlenná sestava o kytarách a cellu rozroste ještě o bicí a basu. Nenechte si to ujít, možná se to nebude opakovat.

Smrtislav zahrál akusticky ve Valašském Meziříčí

Slza - Holomoráz Tour
13. 10. - 22. 11.
Termíny

Na konci února v Brně odstartovalo doposud největší turné v historii kapely Slza. Petr a Lukáš během osmi jedinečných koncertů poprvé naživo zahráli nové skladby z desky Holomráz, ale i oblíbené hity z předchozího alba. Jarní halové Holomráz Tour 2018 navštívilo téměř 19 000 diváků. Nyní se kapela chystá na jeho podzimní pokračování. Petr Lexa a Lukáš Bundil kromě skvělé show chystají i další překvapení pro návštěvníky. Nebude chybět nový merchandise či setkání s fanoušky. 

Slza se během turné Holomráz zastavila v pražském Foru Karlín

Poletíme?
4. 10. - 21. 12.
Termíny

Poletíme za poslední roky rozšířili svoji fanouškovskou základnu a lví podíl na tom mají nejenom jejich energické sety, ale i společná turné s Děda Mládek Illegal Band, Wohnout nebo Divokým Billem. V květnu vydala stále populárnější kapela novou desku Chce to hit!, kterou oficiálně pokřtí 4. 10. v pražském Lucerna Music Baru, kde začne i jejich dlouhé a nabité podzimní turné.

RECENZE: Poletíme? jsou hitoví po svém

Text: Hana Bukáčková
Témata: Harlej, Tomáš Klus, Emma Drobná, Emma Smetana, Slza, Mig 21, Smrtislav, Sto zvířat, Poletíme?

zavřít