Klubové koncerty listopadu: Do Prahy se chystají B-Real, Wolfmother nebo IAMX

Vydáno 03.11.2016 | autor: redakce

Podzimní klubová sezóna se přehoupává do své druhé poloviny. Buďte si jisti, že ani v listopadu dobrou muziku v klubech neminete. Míří k nám B-Real, IAMX, Glass Animals, Wolfmother, Asaf Avidan a spousta dalších zvučných jmen. 

Klubové koncerty listopadu: Do Prahy se chystají B-Real, Wolfmother nebo IAMX B-Real je známý hlavně jako lídr Cypress Hill

PODZIMNÍ MIGHTY SOUNDS
5. 11., MEETFACTORY, PRAHA

Po jarním úspěchu přichází indoorová verze úspěšného žánrového festivalu Mighty Sounds i v podzimní verzi, aby vám ukrátila dlouhé čekání na ročník 2017. Pořadatelé opět slibují top z toho, co jste v uplynulých letech mohli na festivalu vidět, a to jak ze zahraničí, tak z české scény! Vystoupí například Bombs From Heaven, The Fialky, Mark Foggo, Prague Conspiracy, Fast Food Orchestra, Radio Dead Ones, The Carburetors nebo Queens Of Everything. O afterparty se postará DJ Tchitchiman. 

Nová alba v listopadu vydávají Metallica nebo Bruno Mars, koncerty v Praze odehrají Placebo či Elton John

IAMX
6. a 8. 11., ROCK CAFÉ, PRAHA

Projekt Chrise Cornera IAMX se v Česku těší velké oblibě a zdá se, že to platí oboustranně. S vydáním mini alba Everything Is Burning IAMX chystá turné, během kterého se zastaví dvakrát v Praze - 6. a 8. 11. 2016 v komorním prostředí Rock Café. Poslední mini album Everything Is Burning se skládá ze sedmi nových skladeb s intimními texty a produkcí. V druhé části pak najdeme remixy známých skladeb z alba Metanoia od Gary Numana, Future Funk Squad, Marat Sad nebo Christiana Eignera z Depeche Mode, které přinášejí nečekaný zvuk. 

GLASS ANIMALS
8. 11., ROXY, PRAHA

Neotřelá britská formace Glass Animals se po dvou letech vrací do Prahy, a to rovnou s novým albem How To Be A Human Being. Vystoupí 8. listopadu 2016 v pražském klubu Roxy. Speciálním hostem bude Pumarosa - britská parta v čele s Fernandou Munoz-Newsome. Zpěvačka původně hledala doprovodnou kapelu ke svému sólovému projektu. Koncert je již vyprodán. 

WOLFMOTHER
10. 11., ROXY, PRAHA

Praha poprvé zažije hard rockový nářez ze Sydney jménem Wofmother. Australská kapela přijíždí se svým novým albem Victorious v rámci Gypsy Caravan Tour. Chytlavé riffy a sedmdesátkový zvuk stojí za celosvětovým úspěchem i ocenění Grammy za skladbu Woman v roce 2007. Za více než 10 let své existence má na kontě pěknou sbírku úspěchů. Jejich debutové album se stalo čtyřikrát platinovým, podíleli se i na tvorbě soundtracků pro filmy jako třeba Spiderman 3, The Hangover a hry Falout 2 nebo Need For Speed.

vložte odkaz, text nemažte

JOHN TALABOT DJ SET
11. 11., ROXY, PRAHA

Záhadný barcelonský DJ a producent John Talabot je známý svou deepovou a temperamentní house music. Objevil se z ničeho nic v roce 2009 s hitem Sunshine a od té doby se nezastavitelně posouvá na výslunní elektronické scény. V pátek 11. listopadu přiveze nejen svůj promyšlený dj set, ale i nové album. "No pares sigue sigue", tak nějak popisuje svou kariéru John Talabot. Z jeho rodné španělštiny by se to dalo volně přeložit jako "nezastavuj se a pokračuj", a právě díky tomuto odhodlání je teď jeho jméno na line-upech stěžejních elektronických festivalů tohoto roku vč. Sónaru.

JAN BLOMQVIST
11. 11., RADOST FX

Nejstarší klub s elektronickou hudbou v Česku jménem Radost FX letos slaví 24. narozeniny! Na oslavu se sem 11. listopadu chystá německý elektronický mág Jan Blomqvist, který svým hlasem ve spojení s atmosférickým setem uchvátil fanoušky například na letošních Colours of Ostrava. Říká se o něm, že jako malý nikdy neplakal a místo toho zpíval tklivé melodie. Doplní ho ostřílení matadoři Dan Cooley a Cubik. To vše ve zrekonstruované Radosti se zvukem Funktion one.

Elektronický mág Jan Blomqvist bude po Colours čarovat na narozeninách Radosti FX

THE QEMISTS
12. 11, FLÉDA, BRNO, 13. 11., ROXY, PRAHA

Svůj neodolatelný hudební koktejl přijedou naservírovat britští The Qemists! A radovat se opět mohou hudební fanoušci v Brně i v Praze. Kapela totiž vystoupí hned dvakrát: v sobotu 12. listopadu v brněnské Flédě a o den později, v neděli 13. listopadu, to rozjede v pražském klubu Roxy. "The Qemists letos na Rock for People předvedli strhující show, nabitou neskutečnou energií. Svým zápalem a živelností pohltili každého, kdo se přiblížil na doslech. Jsme rádi, že je můžeme přivézt znovu a jsme zvědaví, jak jejich výbušná show zarezonuje v komornějším klubovém prostředí," líčí Michal Thomes z pořádající agentury Ameba Production.

CIGARETTES AFTER SEX
14. 11., ROCK CAFÉ, PRAHA

Americká kapela Cigarettes After Sex se po vyprodaném koncertu v Chapeau Rouge vrací do Prahy. Jejich vystoupení proběhne 14. listopadu 2016 v Rock Café. Cigarettes After Sex pocházející z amerického Brooklynu. Vznikli v roce 2008 v čele se skladatelem Gregem Gonzalesem. Typicky laděné popové balady, nejen pro nešťastně zamilované jedince, jsou jejich hlavní devízou. Noirovou atmosférou nasáklá hudba se vznáší mimo čas a prostor. Je aktuální, ale zároveň si bere to nejlepší z popkulturních klasiků, jakými jsou Velvet Underground, Bob Dylan nebo Leonard Cohen

DIRTY BLONDES, BITCH QUEEN
16. 11., ROCK CAFÉ, PRAHA

V rámci přátelsky nazvané tour Shaking Hands 2016 se domácí Dirty Blondes a Bitch Queens ze Švýcarska ukážou kromě Česka i v Německu a Rakousku. Dirty Blondes jsou u fanoušků oblíbení pro svou energičnost a nekompromisní show, spřátelené Bitch Queens se k nám opakovaně vrací už několik let. Úvodní zastávka krátké šňůry proběhne v pražském klubu Rock Café, a to den před státním svátkem, 16. listopadu. Dále míří do klubu Eleven v Brně, vídeňského Kramladenu a německého klubu Baamhakke v Pidingu.

ASAF AVIDAN
18. 11., MEETFACTORY, PRAHA

Izraelský autor a zpěvák Asaf Avidan se vrací na koncertní podia. Jen sám, s kytarou a tím co umí nejlépe - sahat do svého nitra a vytvářet okamžiky čirých emocí, které dokáže předat svému publiku skrze svůj jedinečný hlas.
Po mezinárodním úspěchu (i díky neoficiálnímu remixu jeho songu Reckoning Song / One Day), platinovém albu, vyprodaných koncertech, headlinování prestižních festivalů a oslavným recenzím v tisku Asaf nezapomíná co je především - jednoduchý písničkář. A právě tohle bude během následujícího turné Into the Labyrinth základním kamenem koncertů: texty, melodie a Asafův nezaměnitelný zpěv.

KILLING JOKE
20. 11., PALÁC AKROPOLIS, PRAHA

Britské post-punkové legendy Killing Joke se objeví v Praze. V Paláci Akropolis zazní skladby z šestnáctého studiového alba Pylon (2015), ale také písně z celé bohaté diskografie kapely. Poslední album, které vznikalo částečně v Praze, uzavírá trilogii tvořený ještě předchozími dvěma nahrávkami MMXII (2012) a Absolute Dissent (2010). "Tohle je chladná brutální industriální sebevražda," říká k aktuálnímu počinu basák Youth.

B-REAL
22. 11., ROXY, PRAHA

Původně u nás měl B-Real vystoupit už v červnu, nakonec však byl koncert přeložen na listopad. B-Real je lídr jedné z nejlepších kapel hiphopové historie Cypress Hill. Díky kubánsko-mexickým kořenům má vrozený temperament a horkokrevnost. Kluk z ulice, zapletený s nechvalně proslulým gangem Bloods a postřelený v potyčce s drogami. Tahle zkušenost mu otevřela, pomohla mu dostat se ze života kriminálníka a hlavně vytvořila příběh prvního alba Cypress. 

CARGO GALLERY
LITOMĚŘICE/ÚSTÍ NAD LABEM

Hudební loď Cargo Gallery se brzy přesune z Litoměřic do Ústí nad Labem, ještě před tím ale v pátek 4. listopadu vystoupí Doctor Victor, kapela, která si dokonce zahrála před AC/DC. V Ústí se mohou fanoušci těšit třeba na Prago Union - hiphopový večírek na lodi vypukne 22. listopadu. Oden později proběhne na palubě jedna ze zastávek turné projektu IMPRA, který vzkazuje: Nebuďme ovce. 

Témata: Mighty Sounds, IAMX, Jan Blomqvist, Cigarettes After Sex, Killing Joke, B-Real, Dirty Blondes, Glass Animals, Wolfmother, klubovky, koncerty, hudební akce, Roxy, Rock Café, Radost FX, Cargo Gallery, MeetFactory, Palác Akropolis

zavřít