Kluby v dubnu ovládnou Dog Eat Dog, Counterfeit, Deaf Havana nebo DJ Koze

Vydáno 30.03.2017 | autor: Hana Bukáčková

Rok 2017 vstoupí do druhého čtvrtletí. Ani v něm hudební fanoušci nepřijdou o spoustu lákavých koncertů na našem území. Duben v klubech nabídne třeba Dog Eat Dog, Cigarettes After SexDeaf Havana, Chrome Sparks a řadu dalším umělců. 

Kluby v dubnu ovládnou Dog Eat Dog, Counterfeit, Deaf Havana nebo DJ Koze Dog Eat Dog vystoupí koncem dubna v Rock Café


COUNTERFEIT

co: příval energie z Británie
kdy: 2. 4., Rock Café, Praha

Britská punk-rocková kapela Counterfeit semknutá kolem enigmatického Jamie Campbell Bowera uhranula vyprodané Chapeau Rouge koncertem plným potu a nekonečné energie. V Rock Café to proto nejspíš nebude jinak. O tom, že se kapela neustále vyvíjí a zdokonaluje, svědčí i zbrusu nová nahrávka Addiction, která měla premiéru na prestižním BBC Radio 1. Nový singl doplnil v diskografii předchozí úspěšné a ověřené nahrávky Come Get Some a Enough. Counterfeit zkrátka stoupají výše a výše na pomyslný vrchol punk-rockové scény.

KALENDÁŘ AKCÍ: KAM VYRAZIT

DEAF HAVANA

co: ambiciózní rockeři jsou zpět
kdy: 3. 4., Rock Café, Praha

Anglická rocková pětice Deaf Havana se vrací na evropská pódia s novým albem All These Countless Nights. V Praze zaburácí 3. dubna v Rock Café. Podle frontmana Jamese Veck-Gilodiho do novinky vložili všechnu svou frustraci za poslední tři roky a otevřeli se novým hudebním vlivům. James o album mluví jako o nejeklektičtější nahrávce, kterou kdy Deaf Havana stvořili. Vypadá to, že se máme na co těšit - už pilotní singl Sing patří k tomu nejtvrdšímu, co jste od skupiny mohli slyšet. Jako support vystoupí česká kapela We on the Moon.

 

DJ KOZE

co: věhlasný DJ se poprvé představí českému publiku
kdy: 7. 4., Roxy, Praha

Stefan Kozalla aka DJ Koze se do povědomí veřejnosti zapsal jako hudební provokatér a excentrista. Právě tyto vlastnosti a různorodost promítá i do svých setů, které jsou zajímavým mixem napříč žánry. Tuto jedinečnou osobnost německého i světového Djingu měli možnost slyšet fanoušci na festivalech jako je Melt!, Denkmantel nebo OFF. Majitel Pampa records, producent, na jehož booking se čeká roky se představí poprvé i Praze.

vložte odkaz, text nemažte

TEMPLES

co: britští pychadelici představí svoji zbrusu novou desku
kdy: 9. 4., Palác Akropolis, Praha

V žižkovském Paláci Akropolis se představí britští psychedelici Temples. V září 2016 vydali dlouho očekávaný singl Certainty z desky Volcano, která vyšla 3. března. Zpěvák a kytarista James Edward Bagshaw a basák Thomas Edward James Walmsley spolu prošli řadou kapel, aby nakonec v roce 2012 založili svůj hudební projekt Temples, sestavu doplnil bubeník Samuel Lloyd Toms a klávesák Adam Smith. V této sestavě koncertovali po boku Kasabian, The Vaccines a dalších. 

CIGARETTES AFTER SEX

co: charismatická kapela se vrací po vyprodaných loňských koncertech
kdy: 8. 4., Fléda, Brno, 10. 4., Roxy, Praha

Ambientní Cigarettes After Sex se po vyprodaných koncertech po celé Evropě vrátí do České republiky se dvěma samostatnými koncerty. Skupina v čele s charismatickým Gregem Gonzalesem se již stala fenoménem. Jejich píseň Nothing’s Gonna Hurt You Baby čítá jenom na YouTube neuvěřitelných 32 milionů zhlédnutí. Za sebou mají vydání dvou EP a v současné době pracují na debutovém albu. Z něj jsme mohli ve vyprodaném Rock Café loni slyšet právě vydaný singl K, který je přesně tak zasněný a intimní, jak je pro Cigarettes After Sex typické. 

LIVE: Díky Cigarettes After Sex pookřávají srdce i cynikům

CHROME SPARKS

co: DJ mág v Praze
kdy: 11. 4., NoD, Praha

Výborný americký producent elektroniky Chrome Sparks se po dlouhém čekání poprvé představí Praze. Za sebou má tour s The M Machine, The Glitch Mob nebo Flume a především mnoho úspěšných releasů jako Marijuana nebo Send The Pain On. Svou tvorbou, která je energickou kombinací taneční hudby, omamných melodií, dowtempa a vokálů si získal spoustu fanoušků i u nás. Už v půlce dubna představí svůj exkluzivní live set v Experimentálním prostoru NoD. 

EXTRAWELT

co: německé minimal techno
kdy: 21. 4. Roxy, Praha

Nadčasový minimal techno přiveze mezi fajnšmejkry dobře známé duo z Hamburku Extrawelt. Na hudební scéně se pohybují už od počátku devadesátých let a jejich současná tvorba se vyznačuje silnou dějovou linkou, kterou transformují do svých opojných live setů. Hamburské duo Extrawelt hudebně čerpá ze svých začátků v “devadesátkách”, ale vybírají si jen to nejzajímavější a stále produkují současnou, až nadčasovou elektroniku. Jejich alba a releasy se vyznačují silnou dějovou linkou, která posluchače vtáhne do jejich příběhu. Umí propojit minimalistické prostředí s výraznějšími beaty, což v posluchačích od prvního tónu rozvibruje energii. Díky opojné atmosféře si za své live sety vysloužili už nespočet kladných ohlasů a právě jeden z nich přivezou 21.4. do ROXY.

 

DOG EAT DOG

co: legenda mezi legendami opět zavítá do Čech
kdy: 27. 4., Rock Café, Praha

Dnes již kultovní Dog Eat Dog jsou bezesporu jednou z nejúspěšnějších crossoverových kapel vůbec. Vznikli v roce 1990 a jako jedni z prvních zkombinovali tvrdý rock s hip-hopem. V roce 1993 vydali mini-LP Warrant a hned v roce 1994 své první velké a veleúspěšné album  All Boro Kings, které se okamžitě stalo bombou na světové hudební scéně. Tvrdé kytary v kombinaci s hip-hopovými rytmy, rapem a zvukem saxofonu učarovaly všem. Na Brand New Breed 2017 Tour samozřejmě zavítají i k nám do Čech, kde se díky obřímu zástupu fanoušků a konstantně úspěšným a vyprodaným koncertům cítí už jako doma. 

Dog Eat Dog prolomí desetileté čekání novým EP, v Česku zahrají hned čtyřikrát

KYLE GASS BAND

co: kapela jednoho herce
kdy: 28. 4., Rock Café, Praha

SOUTĚŽ: Král ro(c)ku Kyle Gass v Praze

Americká kytarovka Kyle Gass Band se v dubnu vrací do Evropy. Kapela, jejíž hlavní postavou je americký herec a hudebník Kyle Gass, známý hlavně z působení v Tenacious D, přiveze novou desku Thundering Herd, která vyšla v loňském roce. Dle slov kapely ale určitě dojde i na staré hitovky. Jedno je jistý už teď - tenhle mejdan bude legendární!

Text: Hana Bukáčková

Témata: Deaf Havana, DJ Koze, Temples, Cigarettes After SexChrome Sparks, Extrawelt, Dog Eat Dog, Kyle Gass Band, Counterfeit

zavřít