Koncertní tipy roku 2017 (II.): Vystoupí v Česku Sia, Rammstein nebo Nine Inch Nails?

Vydáno 22.11.2016 | autor: redakce

Na listinu koncertů roku 2017 nám k již dříve ohlášeným hvězdám, jako jsou Green Day, Depeche Mode, Korn nebo Robbie Williams, přibyli třeba Linkin Park nebo Imagine Dragons, přesto stále zbývá spousta jmen, v jejichž příjezd k nám nadále doufáme. Po prvním dílu našich tipů na potenciální koncertní esa příštích dvanácti měsícům přihazujeme další sedmičku interpretů, u nichž si z nějakého důvodu myslíme, že by k nám mohli v roce se sedmnáctkou na konci zavítat. 

Koncertní tipy roku 2017 (II.): Vystoupí v Česku Sia, Rammstein nebo Nine Inch Nails? Sia vydala letos spoustu nové hudby. Předvede nám ji i naživo?


SIA

Australanka Sia se na hudební scéně objevila už před nějakým tím pátkem, díky svému zvláštnímu alternativnímu pojetí popové hudby ale netrpěla na přehnanou pozornost. To se změnilo megahitem Chandelier - od jeho nasazení aby se zpěvačka roztrhala. V lednu vydala své již sedmé studiové album This Is Acting se singlem Cheap Thrills opět ovládla světová rádia. A nejen je! Album stihla představit už i na koncertních pódiích, včetně několika festivalových v Evropě. S koncem americké odnože její tour by se ale měla vrátit na starý kontinent a předvést řádnou show i zde. O zájem by rozhodně nouze nebyla. (Daniel Košťál)

Koncertní tipy roku 2017 (I.): Přijedou do Česka Rolling Stones, Metallica nebo Foo Fighters?

RAMMSTEIN

Zpěvák Till Lindemann nedávno ruskému webu AIF.RU sdělil, že pokud vše půjde podle plánu, na podzim roku 2017 Rammstein budou moci prezentovat nové album. "Právě teď jsme zavření ve studiu a pracujeme na novém materiálu. Myslím, že když půjde vše půjde hladce, na podzim roku 2017 můžeme vydat nové album. Kdyby se vysklytly nějaké komplikace, tak na jaře 2018. Zároveň bychom se k albu vydali také na tour, " řekl. Českých fanoušků mají Rammstein požehnaně, lze tedy očekávat, že by se po lístcích na zdejší koncert zaprášilo. (Jiří Staněk)

vložte odkaz, text nemažte



SIXX:A.M.

Když se v minulém roce rozhodla heavy metalová legenda Mötley Crüe ukončit svoji činnost, chopil se její bývalý baskytarista Nikki Sixx příležitosti a naplno rozjel dnes už právoplatnou kapelu Sixx:A.M. se stabilními členy. V dubnu letošního roku vydali studiovou desku Prayers For The Dammed Vol. 1, jak z názvu vyplývá, jedná se o dvojalbum. Jeho druhá část vyšla teprve před pár dny. V minulosti kvůli vytíženosti členů v ostatních projektech Sixx:A.M. prakticky nekoncertovali, ovšem to se alespoň dle letošního roku mění a určitě nejednoho příznivce by potěšilo, kdyby tato formace zavítala vůbec poprvé do České republiky. (Patricie Hochmannová)

NINE INCH NAILS

Od poslední desky (a taky koncertní zastávky) Nine Inch Nails uběhly už dlouhé tři roky, něco nového se v táboře této legendární indus-rockové party ale chystá. Zda Trent Reznor po výborných filmových soundtracích chystá nový materiál domovských NIN, světové turné nebo si jen tak hraje s fanoušky, to ukáže čas, jisté je, že bychom se informací měli dočkat ještě v letošním roce. A nějaké to perfekcionalistické a pořádně našlapané vystoupení v našich končinách by určitě nikoho neurazilo. (Aleš Lochman)

Trent Reznor potvrdil, že Nine Inch Nails se s novým albem vrátí v roce 2016

PARAMORE

Zatím poslední deska Paramore už nepatří mezi horké novinky, vyšla na jaře 2013. Hayley Williams a Taylor York, poslední dva, kteří v sestavě kapely z Tennessee zbyli, se ale netají tím, že navštěvují studio a chystají další řadovku. Pokud by příští rok vyšla, turné by se přímo nabízelo - a další koncert v Praze by po poslední výhni z Lucerny byl rozhodně na místě. Napřed se ale nejspíš budou muset poohlédnout po muzikantech, kteří s nimi na šňůru vyrazí. (Josef Martínek)

THE DEAD WEATHER

Jak moc pravděpodobné je, že by k nám The Dead Weather zavítali, je ve hvězdách. Každopádně po skvělém koncertě Jacka Whitea před dvěma lety by bylo skvělé, kdyby se tak stalo. Mohla to by to být i taková "záplata" za zrušené The Kills, protože právě zpěvačka Alison Mosshart je hlavním hlasem této kapely a společně s Jackem Whiteem za bicími a zbytkem sestavy tvoří výjimečné uskupení. Slyšet naživo skladby z poslední desky Dodge and Burn, vydané minulý rok, by jistě přilákalo a potěšilo nejednoho fanouška. (Dominik Pavliš)

PUSHA T

Minulý rok se Pusha T bezpochyby zapsal na listinu nejlepších rapových alb. Avšak byl to pouze krátký výlet do mysli jednoho z aktuálně nejlepších lyriků v rapovém světě. Tento rok se mu povedlo zabodovat nejednou slokou na několika velkých projektech. Každopádně se to nemůže vyrovnat připravované desce King Push, která by měla vyjít příští rok. Očekáváme, že to bude plnohodnotná jízda skrze Pushovy nenahraditelné rapové dovednosti. Mohli bychom tedy očekávat rozsáhlou evropskou tour, kde by snad nechyběla ani Praha. Dlouholetého přítele a spolupracovníka Kanyeho Westa bychom rozhodně přivítali s otevřenou náručí. (Daniel Nádler)


Témata: Sia, Sixx:A.M., Rammstein, Nine Inch Nails, Paramore, Pusha T, The Dead Weather

zavřít