Koncertní tipy roku 2018: Uvidíme v Česku Pink, Nine Inch Nails nebo Taylor Swift?

Vydáno 25.10.2017 | autor: redakce

Rok 2017 ještě zdaleka nevyčerpal všechny svoje koncertní lahůdky, přesto už se nám plní kalendář na rok 2018. Které zahraniční hvězdy nás poctí svou návštěvou? Některá jména už známe - patří mezi ně například Metallica, Depeche Mode, 30 Seconds To Mars, Roger Waters a další. Pak je tu ale kategorie těch, u kterých zatím v jejich cestu do Česka jenom doufáme. Zahráli jsme si na věštce a po vzoru loňska zkusili některé koncertní hity následujících měsíců uhodnout. V kolika případech se asi trefíme? 

Koncertní tipy roku 2018: Uvidíme v Česku Pink, Nine Inch Nails nebo Taylor Swift? Koncertní tipy roku 2018: Uvidíme v Česku Pink, Nine Inch Nails nebo Taylor Swift?


Pink


Pink se po pěti letech vrátila s novým albem Beautiful Trauma, a teď už všichni napjatě čekají, kdy se vydá na evropské turné. Zatím totiž zveřejnila termíny pouze pro Severní Ameriku. Naši republiku navštívila vyhlášená akrobatka již několikrát, proč by nemohla dorazit také tentokrát? Její koncerty jsou považovány za jedny z nejlepších v pop music a vždy bývají beznadějně vyprodané. Doufejme, že se o tom budeme opět moci přesvědčit. (Pavel Vičar)

LIVE: Festivalová NEJ letošního Szigetu: Tom Odell sršel energií, Pink létala a Wiz Khalifa posílal jointy do publika

Arctic Monkeys

Parta kolem Alexe Turnera je stále naživu. Dlouhé a děsivé ticho z tábora arktických opičáků konečně skončilo, když Arctic Monkeys oznámili, že pracují na nové nahrávce, která naváže na předchozí AM z roku 2013. Nabízí se tak možnost, že by se mohli opět přijet podívat i do České republiky, neboť připravované album by mělo snad vyjít během příštího roku. Doufejme tedy, že po nich třeba nějaký z větších festivalů sáhne. Naposledy tu byli v roce 2009, kdy vystoupili na Rock for People. (David Stoklas)

Taylor Swift

Dlouho se country hvězda Taylor Swift popularitě těšila hlavně na severoamerickém kontinentě, po minulé desce 1989, kterou sama označila za svou první popovou, je ale všechno jinak. Co se týče prodejnosti alb a singlů, v globálním měřítku se jí mohou rovnat snad jen britské fenomény Adele a Ed Sheeran. A protože vydá 10. listopadu novou desku Reputation, jistě pak vyrazí na velkolepé světové turné. Třeba se konečně dočká i Praha. (Josef Martínek)

Taylor Swift má další rekord, překonala i Adele. Její nový klip za jediný den vidělo přes 30 milionů lidí

The Chemical Brothers

Celosvětově známé duo u nás naposledy vystoupilo v roce 2011. A i když jsou stále koncertně aktivní, českým halám a festivalům se v posledních letech vyhýbají. Zda jsou za tím finanční nebo jiné požadavky, se můžeme jenom domnívat, a doufat, že se v příštím roce těchto matadorů elektronické hudby po sedmi letech opět dočkáme. Jediným ohlášeným koncertem je totiž prosincové vystoupení v Manchesteru. Na DJ set Chemical Brothers se ale mohou na podzim těšit fanoušci z Londýna, Bristolu a Dubaje. (Hedvika Pajerová)

VIDEO: The Chemical Brothers obsadili do klipu krvežíznivého robota

Fatboy Slim

Anglický sympaťák už přes dvacet let dokazuje, že na jeho živá vystoupení se prostě nezapomíná. Letos o tom přesvědčil i návštěvníky ostravského festivalu Beats For Love, podle výborných recenzí si navzdory věku zachoval nadšení i elán. A jeho koncertní plán to potvrzuje - do konce roku ho čeká několik hraní v Severní a Jižní Americe, po novém roce vyráží do Austrálie a v únoru ohlásil vystoupení v Londýně. Znamená to, že ani Praha nepřijde v příštím roce zkrátka? (Hedvika Pajerová)

The Glitch Mob

Tato elektronická trojice je známá i díky své spolupráci s filmaři. Například skladba Can't Kill Us z alba Love Death Immortality byla hlavním hudebním motivem snímku Sin City 2 z roku 2014. A to je také rok, kdy u nás vystoupili, poprvé a naposledy. Fakt, že jsou The Glitch Mob z Los Angeles, evropskému turné v roce 2018 sice nenahrává, na druhou stranu se v letošním roce koncertně šetřili a hráli pouze v USA. Data pro rok 2018 zatím nebyla oznámena, naděje tedy zůstává. (Hedvika Pajerová)

Nine Inch Nails

Ať už jde o fanoušky Nine Inch Nails nebo jejich odpůrce, shodnou se, že Trent Reznor je nejen geniální muzikant, ale také zajímavý performer. Poslední český koncert odehrál s kapelou v roce 2014 ve Fóru Karlín a i v příštím roce by dav jeho příznivců jistě zaplnil podobně velký prostor. Evropské turné zatím ohlášeno nebylo, na návštěvu tohoto amerického umělce se tedy ani v roce 2018 spoléhat nemůžeme. (Hedvika Pajerová)

RECENZE: Nine Inch Nails na pokračování, děsivě klidní a temní

Skindred

Neuvěřitelně energickou show plnou nekorektních vtípků jsme v České republice už pár let neviděli. A i když u nás Benji Webbe a jeho parta velšských rasta-metaláků dříve hráli i několikrát do roka, po vydání alba Volume česká pódia míjejí. Že se hodí jak do klubů, tak na festivaly, ukázali naposledy v roce 2014 v Lucerna Music Baru a na Mystic Sk8 Cupu. Koncertní plány pro příští rok zatím tají, ale už by bylo na čase je opět po čtyřech letech přivítat u nás. (Hedvika Pajerová)

Rob Zombie

Také americký zpěvák nás svojí hardrockovou show potěšil naposledy v roce 2014. Budiž mu to odpuštěno, měl plné ruce práce - v roce 2016 vydal sólové album The Electric Warlock Acid Witch Satanic Orgy Celebration Dispenser a režíroval film 31, horor s halloweenskou tematikou. Do konce roku se koncertně zdržuje v USA a protože data na rok 2018 ještě nebyla oznámena, opět zbývá naděje, že mezi nimi bude i Česká republika. (Hedvika Pajerová)

The Roots

Hip hop, který se líbí i rockerům? Přesně tak by se dala definovat hudba The Roots, raperů s živou kapelou. Ti bývali dříve headlinery jednoho z největších českých festivalů, Hip Hop Kempu, naposledy ale hráli v České republice v roce 2012 v beznadějně vyprodaném Lucerna Music Baru. A pokud je vám banda afroameričanů v čele s bubeníkem, který si říká Questlove, povědomá, možná sledujete jednu z nejoblíbenějších amerických talk show - The Tonight Show se skvělým Jimmym Fallonem. Doufejme, že alespoň v příštím roce si The Roots vezmou volno z natáčení a naplánují evropské turné. (Hedvika Pajerová)

Témata: Pink, Arctic Monkeys, Taylor Swift, The Chemical Brothers, Fatboy Slim, Nine Inch Nails, The Glitch Mob, Skindred, Rob Zombie, The Roots

zavřít