Květnové koncerty: Přijedou k nám Kiss, Depeche Mode, Rammstein, Deep Purple, The Kooks a mnoho dalších

Vydáno 03.05.2017 | autor: Hana Bukáčková

Květen bude patřit ke koncertně nejnabitějším měsícům tohoto roku. Vždyť kdy jindy se u nás tak rychle za sebou sejdou zvučná jména, jako jsou Rammstein, Depeche Mode, Kiss, Deep Purple, Europe nebo The Kooks? Zajímavý program najdete i v klubech. 

Květnové koncerty: Přijedou k nám Kiss, Depeche Mode, Rammstein, Deep Purple, The Kooks a mnoho dalších Rammstein odehrají v Praze dva koncerty


THE REAL MCKENZIES

Co: koncert veteránů celtic punku
Kdy: 4. 5. Rock Café, Praha

Kanadská celtic-punková partička The Real McKenzies zavítá na svém ďábelském turné k pětadvaceti letům kapely také do Rock Café. K oslavě čtvrtstoletí si pro své fanoušky navíc připravili nové Two Devils Will Talk. Zvuk dud, ostré kytary a texty plné příběhů frontmana Paula McKenzieho z nekonečných pitek - to vše uslyšíte už 4. května v Rock Café. Oprašte kilty, tahle noc bude nezapomenutelná!



THE JAPANESE HOUSE

Co: dream-pop z Londýna
Kdy: 5. 5. Chapeau Rouge, Praha

The Japanese House je dream-popový projekt rodačky z Londýna Amandy Bain, který dokázal za krátkou dobu oslovit spoustu fanoušků. Její debutové EP Pools To Bathe In produkovali Matthew Healy a George Daniel, členové kapely The 1975, kterým předskakovala na turné. Nejnovější melancholické EP s názvem Swim Against the Tide vyšlo teprve nedávno. "Je to ten druh dream-popu, který zahřeje a zalije stejným pocitem, jako když se necháte unášet na vlnách oceánu," říká sama zpěvačka. 

BRNĚNSKÝ MAJÁLES

Co: hudební oslavy studentského svátku
Kdy: 6. 5. Výstaviště, Brno

Již čtrnáctý ročník doprovodného programu, který provází oslavy studentstva, vypukne i v Brně. Začne slavnostním průvodem, který bude zakončen hudebním festivalem obsahující zvučná festivalová jména jako jsou Vypsaná fixa, Tomáš Klus, Jelen, Rybičky 48, Wohnout, Skyline, Aneta Langerová, Mandrage či Majk Spirit.

Plzeňský Majáles: Kryštof, Rybičky 48, Wohnout, Vypsaná Fixa a další ovládli lochotínský amfiteátr

 

PHIL RUDD

Co: evropské turné bubeníka z AC/DC
Kdy: 10. 5. Lucerna Music Bar, Praha, 11. 5. Semilasso, Brno, 12. 5. Attci music club, Litvínov, 13. 5. Eurocentrum, Jablonec n/N., 17. 5. Barrák club, Ostrava, 20. 5. Žlutý pes, Pardubice

Phil Rudd přijede zahrát velké hity AC/DC, které s kapelou sám nahrál, a představí album Head Job. Bubeník, nazýván fanoušky i odbornou veřejností pro svůj nezaměnitelný styl jako "duše a srdce AC/DC", odstartoval se svým bandem na konci března Head Job European Tour 2017. Vypraví se i do České republiky, kde proběhne série koncertů.

Hudba AC/DC bude znít Českem: bubeník Phil Rudd k nám přijede v květnu odehrát sérii koncertů

Vök

Co: severská elektronika v Praze
Kdy: 11. 5. Palác Akropolis, Praha

Zpěvačka a kytaristka Margrét Rán Magnúsdóttir, saxofonista Andri Már Enoksson a kytarista Ólafur Alexander míchají své nástroje s chladnou elektronikou a výsledkem jsou skladby, které vás přenesou na magický sever Evropy. Kapela bývá srovnávána s The XX a okouzlující hlas Margrét zase Vök posouvá směrem k švédským The Knife a Fever Ray. Všechna srovnání ale nakonec selhávají – i díky neobvyklému použití saxofonu, který se stal pro Vök tolik typický. První koncert indie elektronické kapely Vök v Čechách proběhl v únoru minulého roku právě v Paláci Akropolis,  na konci dubna vydali album Figure, se kterým se na místo činu po roce vrátí.

LOUTKA B-DAY

Co: narozeninová párty legendárního českého DJe
Kdy: 12. 5. Roxy, Praha

Dj Loutku lze poprávu považovat za základní kámen české taneční scény. Svou kariéru odstartoval v roce 1991 a jako jeden z prvních housových dj's  přispěl velkým dílem k rozvoji elektronické scény v ČR. Za zmínku určitě stojí jeho rezidentní party v ROXY s názvem Shake, která se stala svou nezapomenutelnou atmosférou známa po celé Evropě a nastartovala i jeho mezinárodní kariéru. Poté co měl možnost zahrát si po boku jmen z labelu Diynamic jako Solomun a Kollektiv Turmstrasse, k sobě tentokrát přizval Undercatt - italské duo produkující atmosferické techno s melodickými a emocionálními elementy. Společně s Loutkovým osobitým stylem tento večer vytvoří tech-housovou atmosféru.

PAUL KALKBRENNER

Co: DJ's párty
Kdy: 12. 5. Hala 70, Praha

I přestože láme hitparádové rekordy, vyprodává arény po celé Evropě, hraje ve filmech a vytváří soundtrack k berlínskému electro boom, zůstává Paul Kalkbrenner věrný svým techno kořenům, které zapustil ve stínu berlínské zdi, kde stále žije. Po jedenácti albech, nespočtu singlů a remixů je Kalkbrenner žijící legendou německé techno scény. Do Prahy přiveze svůj unikátní projekt Back To The Future. Jako support vystoupí DJs Clé, Schwa a Pavel Bidlo. 

ANDRÉ RIEU

Co: král valčíků je zpátky
Kdy: 12. 5. O2 arena, Praha

Jeho koncerty jsou jedinečné a jeho tajemstvím je radost z hraní. To vše je houslista, skladatel, aranžér a dirigent André Rieu, který si získal svůj titul Král valčíků už začátkem devadesátých let, kdy se rozhodl specializovat na takzvanou lehkou klasiku, především pak na vídeňskou salonní hudbu let dávno minulých. Repertoár jeho koncertů je vlastně předem daný - tvoří ho skladby Johanna Strausse doplněné o kompozice několika dalších autorů vesměs lehčí klasiky a operet. Již na jaře roku 2014 André Rieu poprvé nadchnul i pražské publikum, nyní se k nám vrací po roce.

EUROPE

Co: koncert rockové legendy
Kdy: 18. 5. DRFG arena, Brno

Jeden z nejočekávanějších rockových koncertů v roce 2017 se odehraje na moravské půdě, kam zavítá legendární švédská kapela Europe. Dorazí v rámci svého světového turné The Final Tour. Spolu s Europe přijede miláček 80. let - Joey Tempest. Publikum předtím rozehřejí tuzemští KERNi a stále oblíbenější Public Relations.

Německo-švédská invaze na slovenském Topfestu: Europe a Guano Apes udeřili v Piešťanech

GORGON CITY

Co: DJ's párty
Kdy: 19. 5. Roxy, Praha

Gorgon City, to je londýnské producentské duo, kterému vděčí britské, ale i světové žebříčky za několik dnes už nesmrtelných tanečních hitů. Jejich mise je dobýt svět šikovným propojením melodické house music s živelností UK garage, vše okořeněno o špetku soulu či urban music. Na rok 2017 ohlásili Gorgon City druhé studiové album s názvem Kingdom. Nový materiál vyzkouší Nye a Matt určitě i v Praze.

KISS

Co: koncert nejprodávanější americké rockové kapely všech dob
Kdy: 20. 5. BVV, Brno

Nikomu nemusíme asi představovat, že Kiss je americká rocková skupina, která vznikla v New Yorku roku 1973 a je známa bizarně líčenými tvářemi svých členů, kostýmy a vizuálním ztvárněním vystoupení včetně plivání krve, ohně apod. Tahle divoká show se zkrátka jen tak neomrzí. Po předloňském koncertě v Praze se Kiss tentokrát představí i Brňanům. 

TOP 7 zásadních skladeb Kiss

DEEP PURPLE

Co: rockoví veteráni přivezou nové album
Kdy: 22. 5. O2 arena, Praha

Deep Purple, jedna z nejzásadnějších kapel všech dob, která byla uvedena do Rock’n'rollové Síně slávy, na koncertě podpoří svoji novou nahrávku inFinite, která obsahuje celkem 10 písní. Ian Gillan, Roger Glover, Ian Paice, Steve Morse a Don Airey, kteří tvoří osmou sestavu v historii kapely, pokračují v krasojízdě v hardrockových šlépějích. Dokážou to také koncertem v Česku. 

Nové desky: Deep Purple zvou na pražský koncert, Nelly Furtado se pokouší o comeback

DEPECHE MODE

Co: synthrock-popoví průkopníci se vrací do Čech
Kdy: 24. 5. Eden arena, Praha

Depeche Mode vyšlo již čtrnácté studiové album Spirit, v rámci jeho podpory vyrazili na Global Spirit Tour. V rámci první části vystoupí Dave Gahan, Martin Gore a Andy Fletcher před více než 1,5 milionem fanoušků ve dvaatřiceti městech v jednadvaceti zemích po celé Evropě. V návaznosti na evropské turné v létě 2017 bude Global Spirit Tour pokračovat v Severní a Jižní Americe.

RECENZE: Depeche Mode vidí na albu Spirit současný svět hodně černě

vložte odkaz, text nemažte

THE KOOKS

Co: koncert anglické indie rockové kapely
Kdy: 26. 5. Malá sportovní hala, Praha

V podání The Kooks se těšme na výběr toho nejlepšího z kapelní diskografie a elektrizující show, kterou u nás poprvé předvedou v rámci svého samostatného koncertu.V rámci koncertu vystoupí jako předkapela čeští Lake Malawi. Připomeňme, že loni patřili The Kooks k atrakcím prvního ročníku pražského Metronome festivalu. 

TOP 8 videoklipů týdne (134.): Beth Ditto zkouší prorazit sólově, The Kooks nebo Alt-J zvou na české koncerty

AGNES OBEL

Co: koncert dánské písničkářky a klavíristky
Kdy: 26. 5. Palác Akropolis, Praha

Dánská zpěvačka zčeřila vody originálního písničkářství už svým debutovým albem Philharmonics v roce 2010. Aktuálně se řadí mezi nejopěvovanější interprety starého kontinentu, sbírá hudební ceny a boduje v žebříčcích - její křehká hudba postavená na klavírních melodiích ale zároveň jako kdyby ani nepatřila do naší hlučné současnosti. Své poslední, kritikou oceňované album Citizen of Glass, představí na konci května i u nás.

RAMMSTEIN

Co: koncert světově uznávaných Němců
Kdy: 28. a 29. 5. Eden arena, Praha

Do Prahy se vrátí po téměř šesti letech od svého posledního vyprodaného koncertu, tentokrát se však svým fanouškům představí v rámci koncertu pod širým nebem v pražské Eden Aréně. Rammstein patří již léta k nejlepšímu německému hudebnímu exportu. Šestičlenné seskupení, které odstartovalo svoji hudební pouť v roce 1994, doposud po světě prodalo miliony alb, singlů a DVD a získalo nespočetné množství zlatých a platinových ocenění. Největší obdiv svých fanoušků ale Rammstein sklízejí na koncertních pódiích. Jejich živá vystoupení jsou plná pyrotechnických efektů, obscénních gest, vizuálních vychytávek a především energie.

RECENZE: Rammstein z Paříže způsobili v kinech chaos

 

Text: Hana Bukáčková

Témata: Depeche Mode, Rammstein, Kiss, Brněnský Majáles, EuropeDeep PurpleThe Kooks, André Rieu, Phil Rudd, AC/DC, Vök, Paul Kalkbrenner, Agnes Obel, Gorgon City, The Real McKenziesDJ Loutka

zavřít