Na co se těšit v březnu: Míří k nám Mike Shinoda, Dave Matthews Band i Manowar, Žebřík pozná své vítěze

Vydáno 01.03.2019 | autor: Andrea Štipčáková

V březnu do České republiky zavítá Mike Shinoda, který v Praze představí svůj sólový projekt Post Traumatic. V Brně a Ostravě zahrají Manowar, kromě nich se fanoušci metalu mohou těšit také na Sólstafir. Speciální turné započne skupina Imodium, která se na delší dobu loučí se svými příznivci. V rámci narozeninové šňůry se hned ve třinácti městech představí UDG.

Na co se těšit v březnu: Míří k nám Mike Shinoda, Dave Matthews Band i Manowar, Žebřík pozná své vítěze Na co se těšit v březnu: Míří k nám Mike Shinoda, Dave Matthews Band i Manowar, Žebřík pozná své vítěze


Imodium
turné Jiná místa
od 1. 3.

Imodium rozjíždějí své akustické turné, v rámci kterého se představí hned ve třinácti českých městech. V tom hlavním si formace zahraje 25. března, a to v Planetáriu v Královské oboře. A vystoupí zde hned dvakrát! První show odstartuje v pět hodin odpoledne, druhá na ni záhy naváže. Na turné budou moci fanoušci své oblíbence spatřit naposled před plánovanou pauzou. Kdy se Imodium vrátí na scénu, je zatím ve hvězdách.

Tomáš Fröde (Imodium) interview: Při psaní posledního alba jsme byli naštvaní. A jsme vlastně pořád

 


Žebřík
DEPO2015, Plzeň
8. 3.

Vyhlášení tradiční ankety se nezadržitelně blíží. Už 8. března se v plzeňském DEPO2015 dozvíme, kdo se stal letošním Objevem roku, nebo jestli se Anně K. podaří obhájit loňské vítězství mezi zpěvačkami. S unikátním videoklipem 2-8-5 má šanci na sošku také Barbora Poláková, nominovaných je však mnohem více. A někteří z nich během šestihodinové show zahrají. Těšit se můžete například na Tomáše Kluse, Divokej Bill či Gaiu Mesiah. Večerem budou provázet Jakub Kohák a Iva Pazderková.

Nominační tipy Žebříku (IV.): Objeveni byli Mikolas Josef i Emma Drobná, mezi akcemi bodují Marpo nebo Hrady CZ


The Zeros
Chapeau Rouge, Praha
10. 3.

Americká kapela The Zeros, která patří k průkopníkům punk-rocku na západním pobřeží USA, zavítá v rámci svého evropského turné také do České republiky. Kalifornští muzikanti, často označovaní jako "mexičtí Ramones", odehrají svůj první koncert pro tuzemské fanoušky punk-rocku 10. března v klubu Chapeau Rouge v Praze.

 


Wild Nothing
Rock Café, Praha
12. 3.

Už 12. března se v klubu Rock Café představí američtí Wild Nothing. Dream-popová kapela dorazí do tuzemska vůbec poprvé. Místním fanouškům dojede zahrát skladby především ze své nejnovější desky Indigo, která tematicky navazuje na předchozí album Life Of Pause. Bezesporu však formace české fanoušky neochudí ani o své největší hity.

 


UDG

Lucerna Music Bar, Praha
13. 3.

UDG v únoru zahájili narozeninové turné k dvaceti letům existence, v rámci kterého se v březnu představí také ve třech největších městech České republiky. V Praze zahrají 13. března v Lucerna Music Baru, do Ostravy se vypraví 20. března a o den později přijedou do Brna. Kromě UDG se návštěvníci mohou těšit také na speciálního hosta - Jakuba Děkana & Band.

UDG oslaví dvacet let existence na turné, pro fanoušky chystají i další překvapení

 


Alex Metric
Roxy, Praha
16. 3.

V klubu Roxy předvede svou DJskou show 16. března producent Alex Metric. Líbí se vám disco, techno nebo house music? Přesně tyto žánry totiž spadají do jeho repertoáru. Tento hudební chameleon má ve své sbírce ocenění Grammy za produkci alba skupiny Black Eyed Peas, ale také několik songů pro zpěvačku známou jako Dua Lipa. Připravil také nespočet remixů pro velikány jako Daft Punk nebo Gorillaz.

 

 

Mike Shinoda
Forum Karlín, Praha
19. 3.

Mike Shinoda, kytarista, klávesista, zpěvák a klíčová postava Linkin Park, přijede 19. března do Prahy, aby zde ve Foru Karlín představil svůj sólový projekt a album Post Traumatic. To vzniklo jako reakce na tragické úmrtí Shinodova dlouholetého parťáka Chestera Benningtona a představuje velmi osobní a niternou výpověď. Jak však Mike Shinoda prozradil, nemá rád koncerty, které diváky deptají - očekávat tak můžeme vystoupení plné zábavy a dobré energie.

Mike Shinoda vydá v červnu sólové album. Vypsal se na něm ze smrti Chestera

 


Jethro Tull

Ostrava (Gong), Brno (BVV), Praha (Kongresové centrum)
22. až 24. 3.

Ian Anderson - skladatel, hudebník, zakladatel a vůdčí osobnost světoznámé britské skupiny Jethro Tull - se vrací do České republiky, aby ve třech tuzemských městech oslavil 50. výročí vzniku této formace. Během bezmála dvouhodinového programu zazní na dvacet hitů, které lemovaly kariéru Jethro Tull převážně od konce 60. do 80. let. "Toto turné je oslavou všech třiatřiceti členů kapely, kteří nás v průběhu kariéry poctili svojí přízní. Hudebníků, kteří přispěli Jethro Tull svým talentem, schopnostmi a stylem, ať již v nahrávacím studiu nebo na koncertním pódiu," popsal záměr turné Ian Anderson.

 

 

Seasick Steve
Lucerna Music Bar, Praha
25. 3.

Prahu navštíví v březnu také Steven Gene Wold, známý jako Seasick Steve. Americký interpret často hrající na vlastnoručně vyráběné nástroje se ke konci měsíce představí v Lucerna Music Baru. Odehraje zde svůj první tuzemský samostatný koncert. Ten se uskuteční v rámci turné k jeho nejnovější desce Can U Cook?


Manowar
Brno (Hala Vodova), Ostrava (RT Torax aréna)
25. a 26. 3.

Míří k nám také americká heavy metalová skupina Manowar. Ta svou gigantickou show s klasickými songy doplněnou o multimediální show představí nejprve svým příznivcům v Brně, kam dorazí 25. března, a o den později také v Ostravě. "Čeští fanoušci nás nikdy nezklamali, jejich podpory a dlouholeté oddanosti si nesmírně vážíme. Na oba koncerty se moc těšíme," uvedl frontman Joey DeMaio.

LIVE: Oceloví páni Manowar jsou stále plní síly

 


Sólstafir
Palác Akropolis, Praha
26. 3.

Metalovou show si 26. března užijí také návštěvníci Paláce Akropolis. Tam totiž dorazí formace Sólstafir, která svým fanouškům přiveze nejnovější desku Berdreymiin. Slibuje však, že v rámci show nabídne průřez celou svou diskografií. A jak hlásí pořadatelé, v sále bude doslova narváno - v prodeji už je totiž jen posledních pár vstupenek.

 


Dave Matthews Band
Forum Karlín, Praha
27. 3.

Dave Matthews Band se po čtyřech letech vrací zpět do Evropy. V rámci turné se podívá také do Prahy, kde se představí v prostorách Fora Karlín. Na svém kontě má formace mnoho hitů. Patří mezi ně například písně What Would You Say, Too Much, Everyday či skladba Crash Into Me, která se objevila ve filmu Lady Bird. Kromě těchto songů se však bezesporu návštěvníci show dočkají také písní z nejnovějšího alba Come Tomorrow.

Dave Matthews Band míří do Prahy. Zahraje písně z nového alba, vydaného po šesti letech

Text: Andrea Štipčáková

Témata: Imodium, Žebřík, The Zeros, Wild Nothing, UDG, Alex Metric, Mike Shinoda, Jethro Tull, Manowar, Sólstafir, Dave Matthews Band

zavřít