Na co se těšit v červnu: Aerodrome festival přiveze Lanu Del Rey, do Prahy zamíří i Ozzy Osbourne nebo Lenny Kravitz

Vydáno 31.05.2018 | autor: Andrea Černá

Festivalová sezóna letos začíná zostra, už v červnu bude pořádně živo. Hned zkraje měsíce na Mánesově mostu zahrají německé hvězdy Kraftklub, ve stejný den bude slavit jubilejní ročník Okoř se šťávou. V polovině měsíce zavítají na letiště Letňany Ozzy Osbourne a superkapela Hollywood Vampires. Neoddychne si ani O2 arena, která přivítá Lennyho Kravitze, 2Cellos i Arcade Fire. Klubového fanouška zaujme program v Chapeau Rouge a Roxy. Na konci června vše završí Aerodrome festival v čele s Lanou Del Rey.

Na co se těšit v červnu: Aerodrome festival přiveze Lanu Del Rey, do Prahy zamíří i Ozzy Osbourne nebo Lenny Kravitz Na co se těšit v červnu: Aerodrome festival přiveze Lanu Del Rey, do Prahy zamíří i Ozzy Osbourne nebo Lenny Kravitz

 

Most 20.0
Mánesův most, Praha
2. 6.

Díky oslavám dvaceti let Česko-německého fondu budoucnosti ožije pražský Mánesův most kulturou hned první červnovou sobotu. Vstup na celodenní akci je zdarma, proto byste si kromě českých Mydy Rabycad nebo Thoma Artwaye neměli nechat ujít německou kapelu Kraftklub. Pětice se svou směsí indie rocku s rapem vyprodává haly nejen v německy mluvících zemích, zahrála si i na hlavním pódiu Szigetu. Pokud jste Kraftklub zmeškali loni na Rock for People, máte nyní jedinečnou příležitost to napravit.

Lenny Kravitz
O2 arena, Praha
2. 6.

V rámci evropského turné nemine Prahu ani Lenny Kravitz. Nové album Raise Vibration mu vyjde až v září, ke skládání setlistu tak má bohatě na vybranou ze svých deseti předchozích desek. I tak ale můžou fanoušci doufat, že v Praze zazní nějaká z novinek, například před pár dny vydaný singl Low.

TOP 5 netradičních spoluprací Lennyho Kravitze: Zazpíval si s Madonnou i Mickem Jaggerem, jeho hit zremixoval Avicii



Okoř se šťávou
hrad Okoř
2. 6.

Kulatý dvacátý ročník festivalu na hradě Okoř oslaví návštěvníci společně s kapelami Mirai, Wohnout, Jelen, Rybičky 48 a dalšími. Kromě nich vystoupí ještě Pokáč, Pekař nebo Hana Zagorová. Stanové městečko bude pro návštěvníky zdarma a cyklisté ocení i hlídaná místa na kola. Zajištěna bude kyvadlová doprava z několika měst. 

Hana Zagorová interview: Netušila jsem, že v této době a ve svém věku budu ještě zpívat



Prague Rocks
letiště Letňany, Praha
13. 6.

Po rozpuštění Black Sabbath se frontman Ozzy Osbourne vrací na sólovou dráhu se zastávkou v Praze. Světoví budou i jeho hosté Hollywood Vampires. Superkapela se skládá z herce Johnnyho Deppa a hudebních hvězd Alice Coopera a Joea Perryho. Třetím vystupujícím bude zpěvák kapely Korn Jonathan Davis.



2Cellos
O2 arena, Praha
14. 6.

Naposledy u nás zahráli své předělávky slavných skladeb na hlavním pódiu Colours of Ostrava před dvěma lety, tentokrát vystoupí 2Cellos rovnou v O2 areně. Chorvatské instrumentální duo má v současném repertoáru melodie ze seriálu Game of Thrones i covery od AC/DC, Iron Maiden nebo U2.



Arcade Fire
O2 arena, Praha
15. 6.

Kanadská kapela zahraje v Praze a celém Česku vůbec poprvé, fanoušci se proto už netrpělivě těší na písničky z loňského alba Everything Now, ale i na předchozí tvorbu. Arcade Fire vydali pět alb a z hudebních cen získali například Grammy či Brit Award. V půlce června předvedou svůj um v O2 areně.



Narozeniny Chapeau Rouge
Chapeau Rouge, Praha
21. 6.

Legendární pražský klub oslaví letos své 99. narozeniny. Pokud vás mate červnové datum a máte pocit, že na posledních oslavách Chapeau Rouge jste byli v říjnu, nemýlíte se. Majitelům se ale nyní podařilo dohledat přesnější datum založení, které sahá až k 1. červenci 1919. Vstup bude jako vždy zdarma a kromě Visacího zámku bude headlinovat francouzský DJ a producent Timid Boy.

Metronome Festival
Výstaviště, Praha
22. - 23. 6.

The Chemical Brothers, Massive Attack a Tom Odell - to jsou hlavní hvězdy, na které láká třetí ročník pražského Metronome festivalu. Z českých vystupujících vypíchněme Tata Bojs, kteří na festivalu oslaví třicet let od svého vzniku. K této příležitosti dostanou na jeden den vlastní stage, na kterou k sobě přizvali ještě Midi Lidi, Zrní a jen pro tuto příležitost obnovený kultovní Umakart.



Black Rebel Motorcycle Club
Roxy, Praha
27. 6.

Rocková kapela ze San Francisca se po vyprodaném australském a americkém turné zastaví v klubu Roxy. Osmou desku Wrong Creatures představí Praze na konci června. Na koncert se americká trojice jak jinak než těší, což iREPORTu mimo jiné potvrdila v nedávném rozhovoru.

Peter Hayes (Black Rebel Motorcycle Club) interview: Baví mě zpochybňovat vlastní pochybnosti



Aerodrome festival
letiště Panenský Týnec
28. - 30. 6.

V první várce to byli Macklemore, Nine Inch Nails a Wiz Khalifa. V té druhé The Kills, a Kodaline. Kdo si po šokujících ohlášeních myslel, že tím to na poli headlinerů Aerodromu končí, protíral si zrak, když organizátoři přidali českým publikem tolik vzývanou a žádanou Lanu Del Rey. Oproti loňsku festival neproběhne na území Prahy, ale na letišti v Panenském Týnci. Z hlavního města bude po předchozí rezervaci zajištěna zdarma kyvadlová doprava.



text: Andrea Černá

Témata: Ozzy Osbourne, Prague Rocks, 2Cellos, Lana Del Rey, Aerodrome festival, Most 20.0, Arcade Fire, Chapeau Rouge, Black Rebel Motorcycle Club, Lenny Kravitz, Metronome festival

zavřít