Na co se těšit v dubnu: Do Česka míří Imagine Dragons, 30 Seconds To Mars i Roger Waters

Vydáno 03.04.2018 | autor: Lucie Šimůnková

Velikonoce jsou za námi, dubnové radovánky tím ale nekončí. Měsíc plné živé muziky zahájila Metallica v O2 areně, jako další se v ní představí Imagine Dragons nebo Roger Waters. V Praze vystoupí i 30 Seconds To Mars, z Nizozemska přijedou do Prahy a Brna Kensington. Novou desku vydává popová diva Kylie Minogue a vokální partička Pentatonix. Zajímavé akce se chystají i v Roxy, Rock Café nebo Chapeau Rouge.

Na co se těšit v dubnu: Do Česka míří Imagine Dragons, 30 Seconds To Mars i Roger Waters Na co se těšit v dubnu: Do Česka míří Imagine Dragons, 30 Seconds To Mars i Roger Waters


Circus Brothers
Chapeau Rouge, Praha
3. 4.


Ani klub v centru Prahy v dubnu nezahálí. Ve třech patrech se 3. dubna odehraje divoká party. Hned na stage u baru zahrají Circus Brothers, aktuálně se pyšnící novou disco-balkánskou deskou #vjeržim. Zatančit si pak můžete o patro níž na funky PARTYLICIOUS s DJane Lu Michell & DJ Don Marquez nebo v úplném přízemí navštívit techno stage s DJs Munaki & POTL.


Kylie Minogue - Golden
6. 4. 

Už v lednu jsme měli možnost slyšet první vlaštovku z nového alba Kylie Minogue v podobě singlu Dancing. Deska na sebe nenechala dlouho čekat - vyjde již 6. dubna. Údajně se můžeme těšit na taneční písničky s prvky country. Kylie říká, že zní jako "Dolly Parton na tanečním parketě."

LIVE: Kylie Minogue nemá natřásání zadku zapotřebí

Jackmaster
Roxy, Praha
7. 4.


Neutuchající perfekcionista Jackmaster a jeden z nejuznávanějších DJů současnosti přijede poprvé i do Prahy. Tento skotský rodák svými sety ohromil již celou řadu světových dancefloorů neotřelým pojetím tech-house music. O tom se mohli přesvědčit fanoušci jak na britských ostrovech, tak i na Ibize (DC-10) nebo v berlínském Berghainu. Několikát ocěněný DJ a především stoprocentní milovník elektronické hudby dává vždy do setů celé srdce a DJské skills jsou mu svaté.



Kensington
Roxy, Praha a Fléda, Brno
12. a 13. 4.


Nizozemští Kensington se v Česku za poslední dobu stali vyhledávanou koncertní atrakcí. Zájem fanoušků kapela odmění hned dvěma návštěvami, a to 12. dubna v pražské Roxy a 13. dubna v Brně na Flédě. Kensington slaví úspěch po celé Evropě, ale hlavně v domovském Holandsku, kde se jim daří vyprodávat stadiony i několik dní po sobě. S každou novou deskou utvrzují fanoušky v tom, že jsou jednou z největších kytarových senzací současnosti.




Pentatonix - PTX Presents: Top Pop, Vol. I 
13. 4.


Pentatonix, to je vokální skupina, která svými a capella úpravami dobyla celý svět. Nyní se představuje v nové sestavě. Před rokem je za účelem vlastní sólové kariéry opustil Avi Kaplan. Nyní představují své zbrusu nové album. První vlaštovku jsme už měli možnost slyšet. Jejich osobitá verze skladby Havana od Camily Cabello již na YouTube dosáhla šestnácti milionů přehrání.

 
Imagine Dragons
O2 arena, Praha
16. 4.


Imagine Dragons vydali třetí studiovou desku EVOLVE loni v červnu. O2 arenu s ní vyprodali během pár dní. Album dosáhlo na platinové ocenění v pěti zemích, v dalších dvanácti bylo certifikováno zlatě a na Spotify k dnešnímu dni čítá více než miliardu přehrání. Pilotní singl Believer se držel na první příčce amerického Alternative rádia dlouhých 12 týdnů a po třinácti letech tak prolomil předchozí rekord v počtu rádiových rotací.

30 Seconds To Mars
Tipsport aréna, Praha
19. 4.


Kings and Queens, This is war, Closer to the Edge nebo From Yesterday. Všechny tyto hity přivezou s sebou 30 Seconds To Mars už v duhé polovině dubna do Tipsport arény. Americká kapela, která letos oslaví již 20 let své existence, spolu s novým singlem vyjíždí na evropské turné a Praha v jejich hledáčku nebude chybět.

LIVE: Bibličtí 30 Seconds to Mars vyzývali do boje, ale bez bubnů



Diligence (křest alba Abundance In Exertion)
Rock Café, Praha
20. 4. 

Abudance in Exertion je prvním dlouhohrajícím počinem kapely Deligence. Na křtu v Rock Café budou společně s Deligence ničit stage industrial-thrashmetaloví Mean Messiah, kteří se v Praze ukážou po delší době v nové sestavě. Dále přijala pozvání i smrtící blastcorová čtyřčlenná formace Perfecitizen. Na scéně více než 10 let působící Secret Of Darkness vám předvedou svoje temné pojetí melodického death metalu, přičemž možná dojde i na nějaké ochutnávky z připravované desky. Sestavu uzavírá poměrně mladé uskupení New Hate Form z Liberce.



Fallgrapp a Himalayan Dalai Lama
Rock Café, Praha
21. 4. 

Fallgrapp vznikli v roce 2012 a postupně se vyprofilovali do stálé osmičlenné sestavy. Pohybují se na pomezí organické elektroniky, downtempa, trip-hopu a alternativního popu. Objevili se na několika prestižních festivalech doma i v zahraničí včetně Eurosonic Noorderslag v Holandsku. Také vystoupili v Bratislavě jako předkapela Bonoba. Česká dvojice Himalayan Dalai Lama umně kombinuje prvky chillwave, ambientu, triphopu a techna. V roce 2018 vydají druhé, dlouho očekávané album, které ponese název Orange Coloured Rose Leaves.

Roger Waters
O2 arena, Praha
27. a 28. 4.


Turné je pojmenováno podle skladby Us And Them z roku 1974 z alba Pink Floyd The Dark Side of the Moon. To se pyšní mnohamilionovými prodeji po celém světě. "Na turné představíme zcela novou show," řekl Roger Waters. "Bude to směs skladeb z mé dlouhé hudební kariéry, písničky z období s Pink Floyd a některé mé nové věcí. Pravděpodobně 80 % z toho bude starý materiál a 20 % pak nový, ale vše bude spojeno obecným tématem. Bude to skvělá show, to vám slibuji."

text: Lucie Šimůnková

Témata: Imagine Dragons30 Seconds To Mars, Himalayan Dalai Lama, Kensington, Fallgrapp, Kylie Minogue, Circus Brothers, Roger Waters

zavřít