Na co se těšit v květnu: Do Prahy dorazí Muse, Jamiroquai i Elton John, Rammstein vydají po deseti letech album

Vydáno 01.05.2019 | autor: Andrea Štipčáková

V květnu nás čeká doslova koncertní smršť! V Praze vystoupí mnoho zahraničních hvězd, jmenovitě Elton John, Alvaro SolerLP, Dido, Jamiroquai nebo Muse. Fanoušci formace Rammstein se pak mohou těšit na nové album, na které čekali dlouhých deset let.

Na co se těšit v květnu: Do Prahy dorazí Muse, Jamiroquai i Elton John, Rammstein vydají po deseti letech album Na co se těšit v květnu: Do Prahy dorazí Elton John, Alvaro Soler či LP. V Brně zahraje Glen Hansard


Vivaldianno
Reloaded
Praha, O2 Aréna/ Třinec, Werk Aréna
1. 5. / 3. 5.

Celosvětově úspěšný projekt Vivaldianno skladatele Michala Dvořáka se opět vrací do Prahy. Už 1. května si příběh geniálního hudebníka Antonia Vivaldiho budou moci diváci poslechnout v českém hlavním městě, o dva dny později pak také v Třinci. Pořadatelé slibují kromě hudebního zážitku také bohatou vizuální show s 3D animacemi obrovských rozměrů a program nabitý emocemi, který aspiruje na jeden z kulturních zážitků roku.


Sabaton
Plzeň, Lochotín
4. 5.

Plzeň čekají první víkend v květnu Slavnosti svobody, které ozdobí svým koncertem skupina Sabaton v čele s Joakimem Brodénem, zpěvákem s českými kořeny. Kapela pro své fanoušky chystá unikátní show, kterou si speciálně pro tento koncert připravila. Jak totiž prozradil její frontman, vždy se chtěl slavností osvobození města americkými vojsky v roce 1945 zúčastnit. Zda Sabaton splní svůj slib, zjistíte už 4. května v plzeňském amfiteátru Lochotín.

Sabaton v doprovodu Accept málem zbourali sparťanskou Tipsport arénu

 


Československý Majáles
Praha, Rock Café
4. 5.

V pražském klubu Rock Café se uskuteční Československý Majáles, na kterém vystoupí největší hudební objevy posledního roku. Návštěvníci se mohou těšit hned na tři kapely – Bullet Holes, Sendwitch a Czech It, letošní vítěze v kategorii Objev roku ankety Žebřík.

 


Dido
Praha, Forum Karlín
5. 5.

Jedna z nejúspěšnějších britských zpěvaček - Dido - vyráží po patnácti letech na turné, v rámci kterého zavítá vůbec poprvé také do České republiky. Své příznivce přivítá ve Foru Karlín, kde představí svou novou desku Still On My Mind a zahraje také své největší hity jako White Flag nebo Here With Me.

 


X Ambassadors
Praha, Roxy
5. 5.

Američtí indie pop-rockoví X Ambassadors se po dvou letech vrací do Prahy. V klubu Roxy, který při své první návštěvě vyprodali, vystoupí znovu 5. května. Vedle hitovek Renegades a Unsteady se fanoušci mohou těšit také na novou tvorbu formace, která už zanedlouho vydá album Orion a právě několik písní z něj v Roxy představí.

 


Elton John
Praha, O2 arena
7. 5.

Svou velkolepou show přiveze Elton John, který se v tuzemsku zastaví v rámci svého tři roky trvajícího turné Farewell Yellow Brick Road. Pro dvaasedmdesátiletého zpěváka by mělo jít o jeho poslední šňůru, jeho čeští příznivci tak mají jedinečnou šanci se s ním rozloučit. A rozhodně se mají na co těšit. Dle Eltona Johna je totiž čeká nejfantastičtější show, kterou kdy uspořádal.

Elton John chystá své poslední turné, zamíří i do České republiky

 


Alvaro Soler
Praha, Tipsport aréna
7. 5.

Ve stejný den jako Elton John dorazí do české metropole také miláček žen Alvaro Soler. Ten přivítá své fanoušky v Tipsport aréně, kde zahraje nejen své hity Sofia či Loca, ale také nejnovější písně z poslední desky Mar De Colores. Kromě latinské hudby barcelonského rodáka se návštěvníci mohou těšit také na chytlavé songy Kelvina Jonese, jenž bude Solerovým předskokanem.

 


LP
Praha, Forum Karlín
11. a 12. 5.

Zpěvačka LP své české příznivce doslova pobláznila. Do tuzemska se v květnu vrátí již počtvrté za poslední dva roky. Na koncertech ve Foru Karlín spolu se svými fanoušky hodlá oslavit vydání desky Heart To Mouth, která spatřila světlo světa v prosinci. Hned první singl z ní Girls Go Wild se se stal jednou z nejhranějších skladeb v tuzemských rádiích.

LP se vrátí do Prahy, Forum Karlín obsadí s novou deskou hned dvakrát

 


Glen Hansard
Brno, Sono Centrum
11. 5.

Tuzemským posluchačům se představí také Glen Hansard, který vstoupil do jejich povědomí především oscarovou písní Falling Slowly, kterou nazpíval s Markétou Irglovou. Od té doby však uplynula spousta času a irský rodák vyslal do světa řadu dalších skladeb. Ty nabídne v sobotu 11. května v Brně, kde se ukáže společně se svou kapelou. Sono Centrum tímto koncertem zároveň oslaví své páté narozeniny.

 


Accept
Praha, Kongresové centrum
15. 5.

Accept vyrážejí na Symphonic Terror Tour, v rámci kterého už v polovině května zavítají také do Česka. S sebou přivezou doprovodný The Orchestra of Death složený z českých symfoniků, s jejichž pomocí tak vytvoří jedinečnou show. Kapela zároveň slibuje, že fanoušky čeká kromě hudebního zážitku také jedinečná vizuální podívaná.

 


Rammstein
album Rammstein
17. 5.

Vydání nové desky Rammstein, která je pojmenovaná podle skupiny, se nezadržitelně blíží. Fanoušci na očekávanou studiovku čekali dlouhých deset let. Formace k ní vyráží na turné, v rámci kterého dorazí také do České republiky. Na pražském Sinobo Stadiónu (bývalá Eden Aréna) se představí hned dvakrát – 16. a 17. července.

VIDEO: Rammstein vás roztančí s novinkou Radio

 


Monkey Business
Praha, Žluté lázně
23. 5.

Monkey Business se opět po roce podívají do Žlutých lázni v Praze. Tentokrát se tam vrátí 23. května v rámci turné Bad Time For Gentlemen, na které vyjeli ke své stejnojmenné desce. V hlavním městě se s kapelou představí také Tereza Černochová, jež kvůli zranění nohy musela vynechat prosincovou část šňůry. Kromě songů z nového alba se dle slov členů formace mohou posluchači těšit také na "starý kousky pro slečny i jejich kouzky".

 


Talos
Praha, Chapeau Rouge
23. 5.

Irský zpěvák a producent Eoin French, známý spíše pod přezdívkou Talos, dorazí 23. května do Chapeau Rouge, kde vystoupí se svými emočně nabitými songy včetně těch nejnovějších z v únoru vyšlého alba Far Out Dust. "Hodně skladeb jsem psal v dodávce. Díky vzdálenosti od domova jsem byl schopný odpoutat se od toho, na co jsem zvyklý a uvažovat trochu jinak. Chvílemi to bylo děsivé, ale myslím, že výsledek za tuhle zkušenost stojí," prozradil Talos.

 


Jamiroquai
Praha, O2 arena
25. 5.

Funk přivezou 25. května do pražské O2 arény Jamiroquai, kteří patří mezi nejuznávanější skupiny a sjednocující hudební inovátory naší doby. Fanoušci se z jejich strany mohou bezesporu těšit na obrovskou salvu taneční energie, kterou je kapela, jež obdivuje například Pharrell Williams, pověstná.

 


Mezi ploty
Praha, Bohnice
25. a 26. 5.

S příchodem května začínají také první festivaly. Vedle studentských Majálesů otevře své brány akce Mezi ploty, kde se během dvou dnů vystřídá na čtrnácti scénách až 160 účinkujících. Fanoušci se mohou těšit na Tomáše Kluse, Barboru Polákovou, Xindla X či skupiny Divokej Bill, Wohnout, Rybičky 48 nebo našeho letošního zástupce na Eurovizi Lake Malawi.


Muse
Praha, letiště Letňany
26. 5.

Koncertní smršť uzavře v květnu skupina Muse, kterou její příznivci přivítají 26. května pod širým nebem na pražském letišti v Letňanech. Kapela tam vystoupí v rámci svého turné Simulation Theory, na které vyjela na podporu svého stejnojmenného alba. Mimo koncertu mohou fanoušci formace vyrazit také na party Mixed Reality, kde na ně budou čekat tři originální hry pro virtuální realitu, které byly skladbami z nejnovějšího alba Muse inspirovány.

VIDEO: Muse se přiklání na temnou stranu. Novým singlem ohlašují album Simulation Theory

Text: Andrea Štipčáková

Témata: Vivaldianno Reloaded, Sabaton, Československý Majáles, Dido, X Ambassadors, Elton John, Alvaro Soler, LP, Glen Hansard, Accept, Rammstein, Monkey Business, Talos, Jamiroquai, Mezi ploty, Muse

zavřít