Na co se těšit v lednu: Koncertovat budou Divokej Bill, Aurora, Behemoth i Ennio Morricone

Vydáno 04.01.2019 | autor: Andrea Štipčáková

Ani v lednu se hudební příznivci nudit nebudou. V Česku se tento měsíc představí řada zahraničních hvězd, mezi nimi například osobitá Aurora, metaloví Behemoth či filmový skladatel Ennio Morricone. Výroční koncert chystá Divokej Bill a živo bude i v klubech. 

Na co se těšit v lednu: Koncertovat budou Divokej Bill, Aurora, Behemoth i Ennio Morricone Na co se těšit v lednu: Koncertovat budou Divokej Bill, Aurora, Behemoth i Ennio Morricone


Dan Bárta
Festival České doteky hudby, Praha
5. 1.

Už v sobotu odehraje Dan Bárta poslední koncert ze své šňůry Mezi vrcholy. V Kongresovém centru Praha se představí za doprovodu Komorní filharmonie Pardubice. Zazní skladby nejen z dílny Illustratosphere, které dle Dana Bárty patří do kategorie "věčná škoda, že jsme je nenapsali sami", ale také starší písně a ukázky ze zpěvákova připravovaného alba.

Sexy Dancers trsali v brněnské Radosti. Dara Rolins a Dan Bárta roztančili fanoušky


Narozeniny Rock Café
Rock Café, Praha
12. 1.

Příchod nového roku s sebou přináší jednu neochvějnou jistotu - klub Rock Café chystá již tradiční narozeninovou party. Ta osmadvacátá bude patřit kapelám, které berou muziku jako svou srdeční záležitost. Návštěvníci se mohou těšit na Pio Squad, Timudej nebo na speciální set interpreta z Valašska, který si říká Ptakustik. Celý večer otevře narozeninové pokračování show Kvůli čeho?, během které vyzpovídá Vojtěch Dvořák Jindřicha Šídla a další hosty.


Behemoth
Forum Karlín, Praha
12. 1.

Do české metropole dorazí v rámci svého turné Ecclesia Diabolica Europa skupina Behemoth. Polští hudebníci rozezní svými black-metalovými skladbami Forum Karlín. Navíc nepřijedou sami! Na šňůru s sebou totiž berou hvězdu švédského melodického metalu At The Gates a také americkou formaci Wolves In The Throne Room, jež kombinuje black metal s ambientem a postrockem.


Aurora
Roxy, Praha
17. 1.

Norské zjevení, které uchvátilo svět. Aurora se konečně představí také svým pražským příznivcům. Zda zpěvačka předvede podobné osobité taneční kreace jako na posledních Colours of Ostrava, je otázkou. Slibuje však, že zazpívá jak své největší hity, tak novinky z dvojalba Infections Of A Different Kind. Ty se točí kolem osobních i politických témat, přes rozchody a smrt až po feminismus a životní prostředí. "Svět se stal chaotickým místem k životu, což není jenom špatné. Takhle chaos můžeme ochutnat a pochopit jej pro naše vlastní dobro," říká Aurora.

LIVE: Colours Of Ostrava si druhý den podmanila éterická Aurora, Kensington si přivezli tlumočnici


Alex Vargas
Chapeau Rouge, Praha
20. 1.

Stejně jako Aurora se do Prahy poprvé podívá také dánský zpěvák Alex Vargas, který ve svých začátcích spolupracoval například s hitmakerem Girls Aloud Brianem Higginsem. Ještě před několika lety hrával v kapele Vagabond, v roce 2014 se však rozhodl vydat na sólovou dráhu. V loňském roce si troufl na svou první halovou show a vystoupil také na festivalu Roskilde, kde jeho koncertu přihlíželo více než 20 tisíc lidí. Nyní se představí také v Chapeau Rouge.


Divokej Bill
O2 arena, Praha
24. 1.

Divokej Bill oslaví už 24. ledna své dvacetileté působení na tuzemské scéně, a to koncertem ve vyprodané O2 areně. Skupina se přípravě show věnuje už několik týdnů a slibuje, že zahraje jak osvědčené hity, tak písně, které už dlouho nezazněly. Popřát přijedou formaci z Úval také rumunští Drum Bun, kteří jí k narozeninám prý dokonce zahrají některý z jejích songů.

VIDEOROZHOVOR: Divokej Bill - Ve vyprodanou O2 arenu jsme nevěřili, odvaha se ale vyplácí


Ennio Morricone
O2 arena, Praha
25.1.

Ennio Morricone je italský skladatel, který složil hudbu k více než pětistovce filmů a televizních seriálů. A i když se v předloňském roce s pódiem loučil turné se všeříkajícím názvem Goodbye, v rámci kterého navštívil také pražskou O2 arenu, rozhodl se do českého hlavního města ještě jednou vrátit. Tuzemské publikum a Český národní symfonický orchestr přirostly Morriconemu k srdci natolik, že s ním chce oslavit své 90. narozeniny.


Architects
Forum Karlín, Praha
31. 1.

Metalcoreová vichřice prožene chladnou Prahu už na konci ledna. Stálice moderní metalové scény Architects se vrací do tuzemska se svým nejnovějším počinem Holy Hell, který společně s klipem k písni Hereafter mapuje cestu kapely od tragického úmrtí zakládajícího kytaristy Toma Searlea. O support se postarají hned dvě formace - Polaris a američtí Beartooth, kteří s sebou přivezou novou desku Disease.

Pro rakovinu není nikdo moc mladý, Tom Searle z Architects jí podlehl v osmadvaceti

Text: Andrea Štipčáková

Témata: Dan Bárta, Rock Café, Behemoth, Aurora, Alex Vargas, Divokej Bill, Ennio Morricone, Architects

zavřít