Na co se těšit v únoru: V Praze zahrají obscénní Lindemann, Kelly Family i Keane, Mandrage se loučí

Vydáno 01.02.2020 | autor: Andrea Štipčáková

Únorovou porci koncertů otevřou svým posledním vystoupením před ohlášenou pauzou Mandrage, které ve Foru Karlín doprovodí Sebastian. Den na to se ve stejné hale představí Keane a během celého měsíce k nám zavítají také hvězdy jako Lindemann, Five Finger Death Punch, Maluma nebo Kelly Family. Na své největší koncerty v životě se připravuje Marek Ztracený, který 22. a 23. února zamíří do O2 areny.

Na co se těšit v únoru: V Praze zahrají obscénní Lindemann, Kelly Family i Keane, Mandrage se loučí Na co se těšit v únoru: Mandrage, Marek Ztracený, Lindemann nebo Kelly Family


Mandrage
Sebastian
Forum Karlín, Praha
1. 2.

Měli vyrazit na měsíc trvající turné, nakonec však Mandrage čeká pouze koncert v pražském Foru Karlín. Šňůru se formace rozhodla zrušit kvůli osobním problémům zpěváka Víti Starého, který se nezúčastní ani tohoto jediného koncertu. Místo něj budou zpívat kolegové z branže, které skupina oslovila s prosbou o pomoc. Vedle Mandrage se fanoušci mohou těšit i na Sebastiana, který se představí se svým novým albem Rub a líc.

Mandrage ruší turné. Zahrají jen ve Foru Karlín a bez zpěváka Víti Starého


Keane
- Cause and Effect Tour
Forum Karlín, Praha
2. 2.

Den po Mandrage se ve Foru Karlín s novým albem Cause and Effect zastaví britská skupina Keane. Ta se na scénu vrací po sedmileté pauze, během které její zpěvák Tom Chaplin vydával sólová alba. Chyběl mu však parťák Tim Rice-Oxley, a tak se rozhodli dát kapelu opět dohromady. V Praze zahrají nejen své staré hity, ale také nové písně.

LIVE: Tom Chaplin z Keane v Praze předváděl vysokou školu britpopu

 


Lindemann
O2 universum, Praha
10. 2.

Kontroverzní dvojice Lindemann se v Praze ukáže 10. února. Skupina známá pro svůj exhibicionismus či ulítlé kostýmy zahraje v O2 universu a přiveze s sebou také album F & M, které vyšlo loni v listopadu. Tři písně z něj už vyšly jako singly - Steh auf, Ich weiss es nich a Knebel.

VIDEO: Lindemann mají videoklip k Ach so gern, který je celý na jeden záběr

 


Hammerfall
(Battle Beast, Serious Black)
Forum Karlín, Praha
13. 2.

Den před Valentýnem se ve Foru Karlín představí Hammerfall, kteří s sebou v rámci turné World Domination přivezou také Battle Beast a Serious Black. "Dobré není dost dobré, bude to opravdu skvělé," zval na šňůru ještě před jejím začátkem Joacim Cans. A jak se zdá, plané sliby to rozhodně nebyly. Zahraniční návštěvníci pějí samou chválu.

 


Five Finger Death PunchMegadeth
Tipsport aréna, Praha
14. 2.

Five Finger Death Punch a Megadeth se rozhodli spojit síly a vyrazili na evropské turné. Jednou z jeho zastávek je také Praha. Hvězdné kapely přivezou i senzaci posledních několika let - Bad Wolves, kteří dle kytaristy Five Finger Death Punch Zoltana Bathoryho dokážou posluchače pořádně rozpálit!

 


Dream Theater
Tipsport aréna, Praha
15. 2.

V Tipsport aréně bude v polovině února opravdu nabito. Den po výše zmíněných skupinách v ní totiž svou aparaturu rozbalí další metalová partička. Dream Theater na turné oslavují nejen novou desku Distance Over Time, ale také dvacet let od vydání jejich uznávaného alba Metropolis Part 2: Scenes From A Memory. Fanoušci se mohou těšit na dlouhý tříhodinový set.

Dream Theater v Praze slavili 25 let alba Images And Words ohromující show

 


Kelly Family
O2 arena, Praha
15. 2.

Pokud nejste zrovna metaloví příznivci, 15. února čeká Prahu ještě jeden velký koncert. V O2 areně zahrají Kelly Family. Show této rodinné skupiny bude rozdělena na dvě poloviny - v té první uslyší fanoušci celou desku Over The Hump, která vznikla v roce 1994. Druhá část koncertu pak bude patřit největším hitům kapely.

 


Metallica
 S & M Tribute Show
Praha, Brno, Hradec Králové, Ostrava
15. - 19. 2.

Nestihli jste loni zajít na pražský koncert Metalliky? Nevadí. Tribute kapela Garage Dayz vystoupí hned ve čtyřech českých městech, v nichž spolu se symfonickým orchestrem spojí klasiku a modernost do jediného celku. Projekt se v Evropě dočkal obrovské popularity, Garage Dayz prý v některých momentech znějí možná ještě lépe než pravá Metallica.

RECENZE: Metallica a San Francisco Symphony podruhé - Odvaha, vize, futurismus a boření hranic

 


Marek Ztracený
O2 arena, Praha
22. - 23. 2.

Po Marpovi a jeho TroubleGangu či Leoši Marešovi se do O2 areny chystá také Marek Ztracený. Ten v největší české koncertní hale odehraje hned dvě show, a to 22. a 23. února. Jaké písně na nich zazní, prý ještě zpěvák přesně neví. Na sociálních sítích však vzkázal, že určitě neopomene hity Ztrácíš, Sex s ex nebo Naše cesty.

VIDEOROZHOVOR: Zpěvák roku Marek Ztracený - Věřím, že na O2 arenu budeme vzpomínat celý život


Maluma
O2 arena, Praha
27. 2.

Jen pár měsíců po své první tuzemské zastávce se Maluma opět vrací do České republiky. Tentokrát však do větších prostor. Koncert v O2 areně ho čeká 27. února, kdy do Prahy přijede i se svým čtvrtým studiovým albem 11:11. Na něm kromě jiných interpretů hostují například Madonna, Ricky Martin nebo Ozuna.

Text: Andrea Štipčáková

Témata: Mandrage, Sebastian, Keane, Lindemann, Hammerfall, Five Finger Death Punch, Megadeth, Dream Theater, Kelly Family, Metallica, Marek Ztracený, Maluma

zavřít