Na co se těšit v září: Velké koncerty Ariany Grande i Michaela Bublého, nová alba Iggyho Popa, Pixies nebo Liama Gallaghera

Vydáno 02.09.2019 | autor: Aleš Harazim

Září je, zdá se, ideální čas, kdy vydávat nové album. A tak se sejdou novinky od Iggyho Popa, Korn, Pixies, Blink-182 nebo Liama Gallaghera. Ale ani o koncerty nebude nouze. Ty největší zajistí Ariana Grande a Michael Bublé, do O2 areny zamíří i Ben Cristovao a přijede i Amanda Palmer. Na Poletíme? čeká zatím jejich největší vystoupení a nesmíme zapomínat, že v Berlíně proběhne festival Lollapalooza.

Na co se těšit v září: Velké koncerty Ariany Grande i Michaela Bublého, nová alba Iggyho Popa, Pixies nebo Liama Gallaghera Na co se těšit v září: Velké koncerty Ariany Grande i Michaela Bublého, nová alba Iggyho Popa, Pixies nebo Liama Gallaghera


Ariana Grande

O2 arena, Praha
4. 9.

Chvíli hrozilo, že Ariana Grande u nás vůbec nevystoupí, nakonec zazpívá alespoň o pár dní dříve. Dopadli jsme ještě dobře, několik koncertů kvůli "osobním důvodům" úplně zrušila. Na vystoupení této popové divy si můžete vzít s sebou pouze průhledné tašky, kabelky, sáčky a ledvinky. Snad se nedočkáme koncertů, kam budeme muset chodit také v průhledném oblečení (i když někteří by něco takového určitě dost ocenili). Turné se váže ke zpěvaččině předposlednímu albu Sweetener.

Ariana Grande osladí českým fanouškům září. Přijede v rámci turné Sweetener

 


Adrian T. Bell

Cargo Gallery, Praha
5. 9.

Tenhle chlápek se narodil v Anglii, sloužil u britského námořnictva, a tak je více než stylové, že bude mít koncert na lodi - Cargo Gallery, která kotví obvykle na Smíchovské náplavce (občas se přesune na druhou stranu, ale doma je letos právě na Smíchově). Na T. Bellově posledním albu Navigator spolupracovala Sylvie Massyová, která dělala už třeba s Johnnym Cashem nebo Red Hot Chilli Peppers.

 


Poletíme
?
areál Kytary.cz, Praha
5. 9.

Je jich osm, všechny vede výtvarník a hudebník Rudolf Brančovský a tohle má být vrchol jejich dosavadního fungování. Už 5. září odehraje kapela Poletíme? svůj doposud největší samostatný koncert. Potrvá přes dvě hodiny, co zazní, rozhodnou společně s fanoušky. A než to všechno začne, nad hlavami návštěvníků budou létat modely ovládané mistrem světa v akrobacii leteckých modelů letadel. Bude tam také odhalen nový vizuál skupiny.

Poletíme? chystají svůj dosud největší samostatný koncert. Slibují i leteckou akrobacii

 


Nová alba Iggyho Popa, Korn, Pixies, Blink-182 a Liama Gallaghera

Tento měsíc vychází hned několik poměrně očekávaných alb. Hned 6. září vydává Iggy Pop svou novinku Free, která má být "unikátně zasmušilá a přemýšlivá". O týden později, 13. září, se s nahrávkou The Nothing přidá kapela Korn. Ve stejný den by měla vyjít také hodně očekávaná deska Beneath the Eyrie od Pixies, třetí po jejich reunionu. Má být temnější než předchozí řadovky. A 20. září pak shodně představí novinky Blink-182 (NINE) a také Liam Gallagher. Pár ukázek z Why Me? Why Not jsme už mohli slyšet. Dokonce v Praze na festivalu Metronome. Neznělo to špatně.

 

Lollapalooza Berlin
Berlín, Německo
7. a 8. 9.

Lollapalooza je velká festivalová značka, a když se přesunula také do Berlína, nemůžeme u takové události samozřejmě chybět (i tentokrát tam budeme mít redaktora). Během dvou dní tam vystoupí Billie Eilish, Twenty One Pilots, Swedish House Mafia, Underworld, Scooter (ano, ještě pořád koncertuje!), Kings of Leon, Hozier a řada dalších. Tolik slavných jmen pohromadě během dvou dní, to se vám asi v Česku nikdy nestane. Leda by Lollapalooza dorazila i k nám.

 


Dan Bárta
+ Endru + Jen Hovorka
Cargo Gallery, Praha
11. 9.

Jen velký mistr se pustí do improvizačního vystoupení před publikem a jen opravdoví velmistři se do toho pustí rovnou ve třech. Jména představovat netřeba, patří totiž k těm nejlepším improvizátorům a všichni je známe. Čeká nás velký večer. Sestava míří do Prahy přímo z koncertu v Litoměřicích, je tedy předpoklad, že budou fakt hodně vyladění! Opět na lodi Cargo Gallery.

Dan Bárta s Illustratosphere a Komorní filharmonií Pardubice zazářili v pražském Kongresovém centru

 


Michael Bublé

O2 arena, Praha
17. 9.

Ve světě je to velká hvězda, držitel ceny Grammy, který na své současné tour vyprodává haly. Také v Česku se jednu pokusí zaplnit. Jeho koncerty jsou ukázka hlasové ekvilibristiky, nabízí zajímavou show, Bublé je silný v komunikaci s publikem. Tenhle večer by měl mít všechno, co kvalitní koncerty mívají. I hodně dobrou hudbu.

 


Ben Cristovao

O2 arena, Praha
21. 9.

Vidíte, kam to ten kluk ze SuperStar dotáhl? Ačkoli skončil až na 7. místě, zaplní O2 arenu. To se musí ocenit. Vlastně nikdo jiný z této soutěže takto velký prostor nevyprodal. Jak vidíte, v SuperStar nemusíte vyhrát. Musíte se ale sakra snažit a makat. Ben maká, vydává dobře zprodukované písničky (není to hudba pro všechny, ale 250 milionů zhlédnutí na YouTube ukazuje, že pro někoho rozhodně) a mezitím se stal Mistrem Asie v brazilském jiu jitsu. 

Ben Cristovao má nové EP Kontakt. Musíte si ho fyzicky najít, abyste si ho poslechli

 


Amanda Palmer

Divadlo Hybernia, Praha
26. 9.

Amanda Palmer, bývalá členka Dresden Dolls a manželka spisovatele Neila Gaimana, vydala své třetí sólové album s názvem There Will Be No Intermission, které je tak trochu depka. Pokud byste si rádi takovou pěknou depku dali i koncertně, máte příležitost v divadle Hybernia, kde vystoupí v rámci turné Femme Fatale. Co vám projasní večer? Depresivní písničky o životě, smrti, potratech a podobných věcech. Enjoy!

Text: Aleš Harazim

Témata: Ariana Grande, Poletíme, Lollapalooza, Iggy Pop, Korn, Pixies, Liam Gallagher, Blink-182, Amanda Palmer, Michael Bublé, Ben Cristovao, Dan Bárta, Endru

zavřít