Nejočekávanější koncerty podzimu (II.): Konec roku obohatí Elton John, Zaz i Enrique Iglesias

Vydáno 20.11.2016 | autor: redakce

Z roku 2016 zbývá už jen několik posledních týdnů, ani ty ale nebudou strádat na množství hudebních akcí. Vystoupí u nás třeba Elton John, Enrique Iglesias, Tarja Turunen a mnoho dalších mezinárodních hvězd. Tady je desítka těch nejzásadnějších. 

Nejočekávanější koncerty podzimu (II.): Konec roku obohatí Elton John, Zaz i Enrique Iglesias Elton John zahraje koncem listopadu v O2 areně

 

LUMINEERS
20. 11., PRAHA, LUCERNA

Americká folk-rocková kapela The Lumineers přijede poprvé do Prahy. Jako speciálního hosta si s sebou přiveze Bahamas. Kapela debutovala v roce 2012 se stejnojmenným albem, díky němuž byla nominována ve dvou kategoriích na Grammy. Nyní přijedou představit nové album Cleopatra, kteé vydali v dubnu letošního roku, ale nezapomenou zahrát známé songy, jako jsou Ho Hey či Stubborn Love.

HITPARÁDY (42.): Rihanna v historických tabulkách přeskočila Beatles, v Česku se prodávají Lucie Bílá a Iveta Bartošová

AMON AMARTH, TESTAMENT, GRAND MAGUS
25. 11., PRAHA, FORUM KARLÍN

Po třech letech vikingové Amon Amarth vydali novinkové album Jomsviking, jehož ukázku za velkých ovací publika předvedli na Masters of Rock. Tentokrát lze opět očekávat nabitou show se speciálními efekty na samostatném koncertě v rámci Jomsviking European Tour! Na Amon Amarth vás v předstihu naladí americká thrash metalová legenda Testamen, která rovněž představí novou desku. První předkapelou celého večera budou Švédové Grand Magus.

ELTON JOHN
26. 11., PRAHA, O2 ARENA

Anglický zpěvák, skladatel a klavírista zavítá do O2 areny, aby zazpíval a zahrál své největší hity. Do Prahy se vrátí po třech letech od své poslední návštěvy, kdy nadchl diváky na témže místě. Poprvé se u nás představil v roce 1984 v Paláci kultury. Elton John patří k nejúspěšnějším zpěvákům posledních dekád. Je znám díky hitům jako Rocket Man a Tiny Dancer z počátku 70. let, ale jeho profesionální kariéra trvá již více než 40 let. Elton John se však proslavil i podporou charitativních projektů, založením nadace na pomoc nemocným AIDS i bojem za legalizaci sňatků mezi osobami stejného pohlaví.

RECENZE: Elton John má i na prahu sedmdesátky energii mladíka

 

TOM ODELL
26. 11., PRAHA, MALÁ SPORTOVNÍ HALA

Velkému talentu britské pop music Tomu Odellovi, který se už v roce 2013 poprvé představil pražskému publiku, vyšlo 10. června nové album Wrong Crowd. Do Prahy zamíří i v rámci turné právě k této nové desce, tentokrát však místo v Lucerna Music Baru odehraje koncert 26. listopadu v pražské Malé sportovní hale. 

Tom Odell interview: Tvrdé drogy? V žádném případě

BASTILLE
26. 11., PRAHA, FORUM KARLÍN

Bastille původně vznikli jako sólový projekt frontmana Dana Smitha. Jejich hudbu tvoří melodické, optimistické, chytlavé tóny, díky nimž si vytvořili ikonické postavení na poli indie popových kapel. Nejznámějším počinem je hit Pompeii z debutového alba Bad Blood, který do dnešního dne jen na youtube vidělo více než 300 milionů lidí. V roce 2014 vyjeli na turné, v jehož rámci se podívali i do vyprodaného Sasazu. Nyní se do Prahy vrací znovu. Přivezou s sebou novou tvorbu z druhého studiového alba Wild World. Album bylo vydáno 9. září 2016 a jeho producenty jsou Dan Smith a Mark Crew.

vložte odkaz, text nemažte

SKILLET
30. 11. BRNO, SEMILASSO
4. 12. PRAHA, MALÁ SPORTOVNÍ HALA

Po letním vystoupení na festivalu Rock For People se Skillet vrátí hned na dva samostatné koncerty v České republice. Přijíždějí k nám v rámci turné k novému albu Unleashed. "Skillet letos slaví 20. leté výročí a je tak trochu symbolické, že se je nám právě v tomhle jubilejním roce podařilo nejen přivézt na festival, ale domluvit i jejich první samostatné koncerty u nás," říká za pořadatele Michal Thomes. Na svém kontě mají přes jedenáct milionů prodaných desek, jsou držiteli platinové desky za album Awake, vítězové Billboard Music Awards, byli několikrát nominovaní na Grammy Awards.

TARJA
1. 12. PRAHA, FORUM KARLÍN
3. 12. ZLÍN, HALA EURONICS

Tarja Turunen patří k nejpilnějším zpěvačkám na scéně. Hned dvojitý útok letos podnikla na hitparády, tentokrát pro rockově zaměřenou část svých fanoušků. Zatímco The Brightest Void je označováno za EP a jakousi návnadu na věci příští, The Shadow Self je plnohodnotné album. Kritici se vzácně shodují, že je jednoznačně nejpovedenější z těch, které Tarja nahrála po odchodu z Nightwish. Naživo se o tom budou moci přesvědčit i čeští fanoušci. 

ZAZ
7. a 8. 12. PRAHA, FORUM KARLÍN
10. 10. 12 ZLÍN, HALA EURONICS

Po velkém úspěchu z posledních dvou let, kdy Zaz pokaždé dvakrát vyprodala Forum Karlín, se francouzský hudební fenomén pomalu stává pravidelnou ozdobou předvánoční Prahy. A nejen to. Zaz vůbec poprvé zavítá take do Zlína. . České publikum Zaz jednoduše miluje! Vždyť její poslední dvě desky Recto Verso a Paris u nás patřily k nejprodávanějším. Zatím poslední koncert Zaz v České republice proběhl letos na Valentýna, kdy šansoniérka nadchla Brno. 

Vánoce bez Zaz? Ani náhodou! Franouzský fenomén se v prosinci opět vrátí do České republiky

UDO DIRKSCHNEIDER
9. 12. BRNO, HALA VODOVA

Udo Dirkschneider u nás v předchozích měsících několikrát vystoupil a loučil se s érou Accept. Uzavřít nějakou etapu, tím spíš úspěšnou, není nikdy jednoduché. Udo se proto rozhodl kvůli obrovskému úspěchu a beznadějně vyprodaným předchozím koncertům přidat pro české fanoušky ještě jednu show. V dalších letech se Dirkschneider hodlá věnovat pouze tvorbě vlastní skupiny U.D.O. Za pozornost stojí i hostující Vicious Rumors. Mají za sebou nejen více než 35 let na scéně, ale také čerstvé a slušně nabroušené album Concussion Protocol.

ENRIQUE IGLESIAS
18. 12. PRAHA, TIPSPORT ARÉNA

Španělská popová megastar, která má na kontě více než sto šedesát milionů prodaných nosičů, odehraje koncert v Praze v rámci svého turné Sex and Love. Sex And Love na podporu stejnojmenného alba je dvanáctým koncertním turné zpěváka. Navštívil s ním již Ameriku, Asii, Afriku a nyní koncertuje po Evropě. V České republice však vyhlášený lamač dívčích srdcí vystoupí poprvé. Koncert je již vyprodán. 

Témata: Lumineers, Elton John, Tom Odell, Bastille, Zaz, Skillet, Tarja Turunen, Udo Dirkschneider, Enrique Iglesias, Amon Amart, koncerty

zavřít