Nejočekávanější koncerty roku 2017: Rammstein, Linkin Park, Guns N' Roses, Depeche Mode, System Of A Down a další

Vydáno 03.01.2017 | autor: Jaroslav Noska

Rok 2016 byl v Česku na velké koncertní hity bohatý. Výčet hvězd na rok 2017 je ale už nyní podobně nabitý. Přijedou k nám stálice jako Linkin Park, Rammstein, Deep Purple, Guns N' Roses, Depeche Mode nebo Sting. Druhou část našeho velkého přehledu najdete níže.

Nejočekávanější koncerty roku 2017: Rammstein, Linkin Park, Guns N' Roses, Depeche Mode, System Of A Down a další System Of A Down budou patřit ke koncertním hitům roku 2017

EUROPE
18. 5., BRNO, DRFG ARÉNA

Finální odpočet startuje! Jeden z nejočekávanějších rockových koncertů v roce 2017 se odehraje na moravské půdě, konkrétně v oblíbené brněnské DRFG aréně. Zavítá sem legendární švédská kapela Europe. Kultovní formace s miláčkem 80.let, Joey Tempestem, naváže na současné The Final Countdown Tour. Další velkou porci zábavy přinesou předkapely - tuzemští KERNi a stále oblíbenější Public Relations.

Nejočekávanější koncerty roku 2017 (I.): Green Day, Korn, Lindsey Stirling, Rae Sremmurd, Macy Gray, Apocalyptica a další

KISS
20. 5., BRNO, VÝSTAVIŠTĚ BVV, BRNO

KISS jsou jednou z nejznámějších a nejvlivnějších rockových kapel všech dob. Skupina vydala 44 alb a prodala více než 100 milionů desek po celém světě. Kariéra kapely, jejíž koncerty jsou dokonalým zážitkem, je poznamenána rekordními koncertními turné po celém světě. Aktuální turné navštíví Dánsko, Itálii, Českou republiku, Velkou Británii a již dříve oznámené Rusko, Finsko, Švédsko, Norsko, Německo, Rakousko a Holandsko.

LIVE: Jaký byl koncert Kiss v Praze v roce 1996?

DEEP PURPLE
22. 5., PRAHA, O2 ARENA

Deep Purple, kteří byli letos uvedeni do Rock'n'rollové Síně slávy, na nadcházejícím turné podpoří svoji novou nahrávku inFinite, která vyjde na začátku roku 2017. V Praze vystoupí 22. května, kdy zavítají do O2 areny. První singl z nové desky by měl světlo světa spatřit na konci ledna 2017. Ian Gillan, Roger Glover, Ian Paice, Steve Morse a Don Airey pokračují v krasojízdě v hardrockových šlépějích - ve stylu a nuancích jejich poslední tvorby jasně poznáte odkazy na starší počiny Deep Purple.

DEPECHE MODE
24. 5., PRAHA, EDEN

V rámci první části Global Spirit Tour, odkazující k chystané nové desce Spirit, vystoupí Dave Gahan, Martin Gore a Andy Fletcher před více než 1,5 milionem fanoušků ve dvaatřiceti městech v jednadvaceti zemích po celé Evropě. Album Spirit produkoval James Ford, zakládající člen skupiny Simian Mobile Disco, jehož nedávné produkční práce zahrnují alba Florence and the Machine nebo Arctic Monkeys. Vyjde někdy začátkem roku 2017.

vložte odkaz, text nemažte

RAMMSTEIN
28. - 29. 5., PRAHA, EDEN

Lístky na pražský koncert německých Rammstein zmizely za několik hodin, na stadionu v Edenu tak bude 28. května pořádně těsno. Pořadatelé proto přidali další show o den později - 29. května. Živá vystoupení kultovní kapely jsou plná pyrotechnických efektů, obscénních gest, vizuálních vychytávek a především energie. V Praze vystoupili Rammstein naposledy v roce 2011.

Koncertní tipy roku 2017 (II.): Vystoupí v Česku Sia, Rammstein nebo Nine Inch Nails?

TARJA TURUNEN A DALŠÍ HVĚZDY NA METALFESTU
2. - 4. 6., PLZEŇ, AMFITEÁTR LOCHOTÍN

Na Metalfestu se spojí dvě výrazné ženské osobnosti. Exkluzivní festivalovou show předvedou pouze pro plzeňský Metalfest Open Air! Tarja, která nedávno vystoupila v České republice, se vrací v nové podobě za doprovodu skvělé vokalistky Sharon den Adel z Within Temptation. Metalfest Open Air se koná v plzeňském Amfiteátru Lochotín 2. až 4. června.

HANS ZIMMER
4. 6., PRAHA, O2 ARENA

Hans Zimmer, v Hollywoodu nejžádanější a průkopnický skladatel filmové hudby se vrací do Evropy v létě roku 2017 po prvních koncertech ve Spojených státech a Austrálii. Vystoupí se svou patnáctičlennou kapelou společně s orchestrem a sborem, tedy s více než šedesáti umělci. Živé turné Hanse Zimmera představuje mnohovrstevnatý zážitek pro milovníky neobyčejných koncertů. Tento přinese skladby z bohaté hudební kariéry Zimmera napříč několika dekádami jeho tvorby.

BEACH BOYS
10. 6., PRAHA, KONGRESOVÉ CENTRUM

The Beach Boys zahrají v Praze své největší hity, které prověřil čas a jež jsou považovány za základní kameny pop rockové hudby. Do České republiky se vrací po padesáti letech. Fanoušci se mohou těšit na hity jako Fun Fun Fun, Surfin' USA, Full House, Good Vibration a další. Beach Boys vznikli v americké Kalifornii před padesáti lety a během svého působení vydali okolo třiceti studiových alb, které se ihned po vydání staly světovými hity. Prodali desítky milionů kopií svých alb a stali se symbolem šedesátých let ve Spojených státech amerických.

LINKIN PARK A DALŠÍ HVĚZDY NA AERODROME FESTIVALU
11. 6., PRAHA, LETIŠTĚ LETŇANY

Linkin Park se po devíti letech vrátí do Prahy v roli hlavní hvězdy Aerodrome festivalu. Kapela vystoupí 11.června na letišti v Letňanech. Aerodrome festival v uplynulých letech přivezl již řadu největších jmen světové hudební scény jako např. Metalliku, System Of A Down, Korn, Bring Me The Horizon, Limp Bizkit, Avenged Sevenfold, Roba Zombieho, Alice In Chains a mnoho dalších.

SYSTEM OF A DOWN
12. 6., PRAHA, O2 ARENA

Do Česka se alternativní rocková kapela System Of A Down vrátí v rámci živého vystoupení potřetí po čtyřech letech, kdy tu naposledy účinkovali v roce 2013 na pražském Aerodrome festivalu. Spekuluje se i o novém albu, čímž by pro fanoušky skončilo už 11 let trvající čekání. Poslední řadovka Hypnotize pochází z roku 2005, skupina si po ní na několik let dopřála pauzu a na pódia se vrátila až v roce 2011.

STING A DALŠÍ HVĚZDY NA METRONOME FESTIVALU
23. - 24. 6., PRAHA, VÝSTAVIŠTĚ

Jeden z nejpopulárnějších světových hudebníků Sting poprvé v Česku vystoupí na festivalovém pódiu. Je prvním headlinerem Prague Metronome Festivalu, který se odehraje od 23. do 24. června 2017 na pražském Výstavišti. Britský rocker nedávno vydal novou desku 57th & 9th, kterou pojmenoval podle rohu ulic, kolem kterého chodil do nahrávacího studia. Metronome Festival proběhle v Praze premiérově loni, když přivezl Iggy Popa, Foals, Ellu Eyre a další hvězdná jména.

RECENZE: Sting natočil rockový soundtrack životních příběhů

GUNS N' ROSES
4. 7. 2017, PRAHA, LETIŠTĚ LETŇANY

Ožívající Guns N' Roses a jejich veleúspěšné Not In This Lifetime Tour se nezastaví ani v roce 2017, kdy se představí na více než třiceti stadionech v Evropě a Severní Americe. Pražský koncert proběhne 4. července na letišti v Letňanech. Nejslavnější sestava se obnovila po více než dvaceti letech, kdy mezi jednotlivými členy vládla nevraživost. Zajímavostí je, že frontman Axl Rose se v květnu 2016 představil v Letňanech jako zaskakující zpěvák AC/DC.

EVANESCENCE A DALŠÍ HVĚZDY NA ROCK FOR PEOPLE
4. - 6. 7. 2016, HRADEC KRÁLOVÉ

Cenami Grammy ověnčená gothic rocková formace Evanescence v čele s uhrančivou Amy Lee, elektro-taneční experimentátoři The Bloody Beetroots, indie popoví kalifornští floutci Foster the People nebo draví Moose Blood - to jsou první jména 23. ročníku festivalu Rock for People, který proběhne od 4. do 6. července 2017 v Hradci Králové. Vstupenky jsou v prodeji na www.rockforpeople.cz.

ZZ TOP
19. 7. 2017, PLZEŇ, HOME MONITORING ARÉNA

ZZ Top vyrážejí na turné a na seznamu jejich evropských zastávek nechybí ani Česká republika. Tři svérázní sympaťáci se představí v plzeňské Home Monitoring Aréně 19. července 2017. ZZ Top se v České republice představili několikrát, mimo jiné v roce 2002, kdy nadchli zcela vyprodanou brněnskou halu Rondo. V roce 2013 pro změnu rozbouřili pardubickou ČEZ Arenu. Tentokrát se v rámci The Tonnage Tour představí v Plzni.

IMAGINE DRAGONS A DALŠÍ HVĚZDY COLOURS OF OSTRAVA
19. - 22. 7. 2016, OSTRAVA, DOLNÍ OBLAST VÍTKOVICE

Imagine Dragons, Norah Jones, Moderat, Birdy, Benjamin Clementine, Alt-J... Ještě někdo pochybuje, že Colours Of Ostrava opět přivezou to nejlepší, co současná hudební scéna nabízí? Pořadatelé pouští do prodeje vstupenky v cenově výhodných várkách. Ta současná je limitována pěti tisíci kusy, lístky stojí 2 290 Kč. . V prodeji je také ubytování ve stanovém městečku, parkování nebo místo pro karavan. Colours 2017 proběhnou od 19. do 22. červenci v Dolní oblasti Vítkovice.

ROBBIE WILLIAMS
19. 8. 2017, PRAHA, LETIŠTĚ LETŇANY

Robbie Williams vyrazí na velké turné na podporu své nové desky The Heavy Entertainment Show. Evropskou šňůru odstartuje 2. června 2017 na Etihad Stadium v Manchesteru. V Praze se představí 19. srpna na letišti Letňany. Jako speciální hosté jsou na všech koncertech potvrzeni legendární Erasure. Do Česka se Robbie vrátí po třech letech, posledně však předvedl swingový, nikoliv popový program.

Témata: Europe, Kiss, Linkin Park, Tarja Turunen, System Of A Down, Robbie Williams, Depeche Mode, Rammstein, Deep Purple, Hans Zimmer, Sting, Evanescence, ZZ Top, Imagine Dragons, Beach Boys

zavřít