Nová alba v listopadu vydávají Metallica nebo Bruno Mars, koncerty v Praze odehrají Placebo či Elton John

Vydáno 02.11.2016 | autor: Hana Bukáčková

S blížícím se koncem roku vrcholí i nabitá hudební sezóna. Albové hody obstarají Metallica nebo Bruno Mars, co se týče koncertní nabídky v Česku, program je našlapaný tak, že mnohdy ve stejný den vystupuje na různých místech hned několik mezinárodních hvězd. Přijedou třeba Elton John, Rod Stewart, Placebo, Bastille a další. 

Nová alba v listopadu vydávají Metallica nebo Bruno Mars, koncerty v Praze odehrají Placebo či Elton John Metallica vydává album po osmi letech

J.A.R. - ESKALACE DOBRA TOUR
co:
 tour legendární kapely
kdy: 3. 11. Olomouc, 4.11. Ostrava, 10.11. Bratislava, 11.11. Brno, 12.11. Frýdek-Místek, 17.11. Praha

Podzimní turné legendární J.A.R má na pořadu poslední zastávky. Završí ho svým tradičním koncertem ve státní svátek 17. listopadu. Ve Velkém sále pražské Lucerny oslaví kapela 27 let existence. Vyvrcholení turné Eskalace dobra přijde těsně před vydáním nového alba. Naposledy si tak ještě budete moci užít nálož staronových písní v plné palbě. Kromě tradičních jistot, které můžete od J.A.R. očekávat, zazní především několik novinek.

LIVE: Funky uragán J.A.R. kope za mír a je Potomek Prahy!

 

BARBORA POLÁKOVÁ - KDO JE TADY VÍC NEŽ TY
co:
 tour "nafrněné" zpěvačky
kdy: 2.11. Praha, 4.11. Bílina, 5.11. Karlovy Vary, 10.11. Hlinsko, 11.11. Jihlava, 12.11. Litomyšl, 17.11. České Budějovice, 18.11. Klatovy, 19.11. Hořovice, 30.11. Mladá Boleslav

Po úspěšné festivalové sezóně vyjela Barbora Poláková na své vůbec první samostatné turné. Její loňský debut, který se stal platinovým, nyní vychází i na LP. Klip Nafrněná má už přes 19 milionů zhlédnutí. V rámci Kdo je tady víc než ty tour 2016 měla v plánu celkem 20 koncertů po českých klubech, turné už běží od října a zbývá posledních 10 zastávek. Zpěvačka je momentálně podruhé těhotná, nepropásněte proto jedinečnou příležitost ji vidět naživo.

LIVE: Barbora Poláková dostala Platinové album a vinyl k narozeninám od Pavla Lišky, prozradila i své tajemství

 

 

TWENTY ONE PILOTS 
co: koncert amerického dua
kdy: 4. listopadu, Tipsport Arena, Praha

Twenty One Piløts jsou Tyler Joseph a Josh Dun, hudební duo pocházející z amerického Ohia. Minulý rok vydali v pořadí již čtvrté album Blurryface, které sklidilo mnoho pozitivních reakcí. Do Prahy se dvojice vrací v rámci světového turné s názvem EMØTIØNAL RØADSHØW, které je téměř ve všech městech vyprodané. Praha není výjimkou. Jejich první vystoupení v únoru letošního roku v pražském Lucerna Music Baru bylo vyprodané čtvrt roku dopředu. Jako speciální host se představí irský zpěvák Bry.

vložte odkaz, text nemažte

 

IAMX
co: dvojkoncert
kdy: 6. a 8. listopadu, Rock Café, Praha

IAMX je sólový projekt hudebníka Chrise Cornera založený v roce 2003. Projekt se v Česku těší velké oblibě a zdá se, že to platí oboustranně. Poslední vydané mini album Everything Is Burning se skládá ze sedmi nových skladeb s intimními texty a produkcí. V druhé části pak najdeme remixy známých skladeb z alba Metanoia od Gary Numana, Future Funk Squad, Marat Sad nebo Christiana Eignera z Depeche Mode, které přinášejí nečekaný zvuk. S vydáním alba je spojené turné, během kterého se zastaví dvakrát v Praze v komorním prostředí Rock Café.

LIVE: IAMX přišel s noži, Fléda s růžemi

 

ROD STEWART
co: koncert nestárnoucího zpěváka
kdy: 7. listopadu, O2 arena, Praha

Vystoupení  již jednasedmdesátiletého Brita Roda Stewarta jsou jedinečným a silným zážitkem, stejně jako jeho nejnovější, v pořadí již devětadvacáté album Another Country, které vyšlo loni v říjnu a bylo kritikou velmi kladně přijato. Fanoušci dostanou na koncertu šanci si naživo vychutnat klasické i nové hity, jako jsou You Wear It Well, Maggie May, Da Ya Think I’m Sexy, Baby Jane, The First Cut is the Deepest, I Don’t Want To Talk About It, Tonight’s The Night, The Killing Of Georgie a Sailing. Samozřejmě se dostane i na skladby z jeho posledních úspěšných titulů Time a Another Country.

RECENZE: Rod Stewart se od coververzí vrací k vlastnímu popíku

 

PLACEBO
co: koncert Briana Molka a spol. k dvacátému výročí kapely
kdy: 8. listopadu, Fórum Karlín, Praha

Londýnská formace Placebo letos slaví 20 let od vydání svého bezejmenného debutu. Koncertní turné zahrne i Českou republiku. Placebo se sem vrátí po třech letech od svého posledního (a vyprodaného) koncertu. Koncert bude průřezem toho nejlepšího za 20 let jejich kariéry. Kapela slibuje odehrát setlist složený ze skladeb ze všech svých alb, zahrají třeba Pure Morning a Nancy Boy, které deset let nehráli naživo. Máme se tedy opravdu na co těšit. 

LIVE: Placebo v Lucerně uspěli i bez nostalgie a emocí

 

 

JAMIE T
co: koncert britského talenta
kdy: 8. listopadu, Futurum Music Bar, Praha

Futurum Music Bar bude hostit britského zpěváka Jamieho Treayse známého spíš pod jménem Jamie T, jehož první album Panic Preventions bylo v roce 2007 nominováno na Mercury Music Prize. V tom samém roce ho NME vyhlásilo zpěvákem roku. Nedávno vydal novou desku s názvem Trick a 8.listopadu ho osobně v Praze představí i českému publiku. Nové album Trick vychází po dalších dvou letech a představuje Jamieho energického - jakoby znovuzrozeného. Umělce, který znovu objevil lásku ke skládání a hraní. Stejně jako Carry On The Grudge album Trick koprodukoval Jamieho dlouhodobý spolupracovník James Dring.

 

JUSTIN BIEBER
co: koncert miláčka dívčích srdcí
kdy: 12. listopadu, O2, Praha

Kanadský zpěvák Justin Bieber slaví v posledních měsících návrat na vrchol popularity. Z jeho posledního alba Purpose už vzešlo několik hitů a bývalý teen idol jej představí také na velkém halovém turné. Bieberovo nové album Purpose dosáhlo na první místo v žebříčcích poslechovosti ve více než 100 zemích světa. Evropské části turné předchází vyprodané koncerty ve více než šedesáti amerických a kanadských městech. Fanoušci uvidí dynamickou živou show v rámci třiceti evropských zastávek.

VIDEO: Justin Bieber loví Pokémony. Na ulici si ho nikdo nevšiml

 

 

FESTIVAL SVOBODY
co: koncert k připomenutí 27. výročí od pádu komunismu
kdy: 17. listopadu, Národní třída, Praha

Přijďte 17. listopadu dát společně najevo své odhodlání hájit svobodu a prosazovat základní demokratické principy a hodnoty. Festival svobody, jenž spojuje řadu občanských iniciativ, přináší koncerty, besedy, průvody, a další akce. Můžete se těšit na pouliční umění, výstavy, divadlo, netradiční pietní akt, hudbu, svíčkový průvod, akrobacii, Modlitbu pro Martu, orchestry, mše a mnoho dalšího. Vystoupí Ivan Král, Mydy Rabycad, Adrian T. Bell, Paulie Garand, Sto Zvířat, Michal Prokop Trio, Thom Artway, Teátr Víti Marčíka, Circus Problem, Tam Tam Batucada a další. Hlavní hudební program proběhne ve spolupráci s Rock Café, kde se uskuteční také afterparty akce.

 

BRUNO MARS 
co: vydání očekávané nové desky
kdy: 18. listopadu

Bruno Mars patří k nejpopulárnějším interpretům současnosti. V roce 2011 ho časopis Time zařadil mezi sto nejvlivnějších lidí na světě. Dvacetkrát byl nominován na Grammy, čtyřikrát si cenu převzal. Celosvětově prodal přes 169 milionů singlových nahrávek, což z něj v tomto ohledu činí nejúspěšnějšího interpreta všech dob. Je nezpochybnitelné, že jeho novinka 24K Magic patří k nejočekávanějším deskám roku. Jeho třetí album vychází 18. listopadu. Před měsícem k němu zpěvák zveřejnil pilotní stejnojmenný singl.

LIVE: Bruno Mars přivezl do Prahy svůj zvěřinec

 

METALLICA
co: nová deska po osmi letech!
kdy: 18. listopadu

Metallica vydává své jedenácté studiové album Hardwired... To Self-Destruct 18.listopadu na Blackened Recordings. 2 CD / 2 Vinyl set je prvním studiovým albem těchto držitelů Grammy Award a členů Rock and Rollové Síně Slávy od jejich multiplatinového alba Death Magnetic z roku 2008. V Česku vyjde pod hlavičkou Universal Music, a to v různých formátech: CD, Vinyl, Digital a Deluxe. Album produkoval Greg Fidelman, který byl zvukovým
inženýrem Death Magnetic, které také míchal. První skladba Hardwired byla poprvé představena 18.srpna během přímého přenosu z centrály Metallicy v Bay Area. Během rozhovoru s minneapoliským rádiem 93X Lars Ulrich
šokoval komentátora 93X Pabla tím, že pustil tuhle skladbu úplně poprvé, k překvapení - a radosti - celého rádia, stejně jako fanoušků po celém světě.

LIVE: Metallica předvedla v Praze milostný akt

 

LUMINEERS
co: koncert 
kdy: 20. listopadu, Lucerna, Praha

Americká folk-rocková kapela The Lumineers přijede poprvé do Prahy. Jako speciálního hosta si s sebou přiveze Bahamas. Kapela debutovala v roce 2012 se stejnojmenným albem, díky němuž byla nominována ve dvou kategoriích na Grammy. Nyní přijedou představit nové album Cleopatra, kteé vydali v dubnu letošního roku, ale nezapomenou zahrát známé songy, jako jsou Ho Hey či Stubborn Love.

HITPARÁDY (42.): Rihanna v historických tabulkách přeskočila Beatles, v Česku se prodávají Lucie Bílá a Iveta Bartošová

 

ELTON JOHN
co: koncert stále oblíbeného britského zpěváka
kdy: 26. listopadu, O2 arena, Praha

Anglický zpěvák, skladatel a klavírista zavítá do O2 areny, aby zazpíval a zahrál své největší hity. Do Prahy se vrátí po třech letech od své poslední návštěvy, kdy nadchl diváky na témže místě. Poprvé se u nás představil v roce 1984 v Paláci kultury. Elton John patří k nejúspěšnějším zpěvákům posledních dekád. Je znám díky hitům jako Rocket Man a Tiny Dancer z počátku 70. let, ale jeho profesionální kariéra trvá již více než 40 let. Elton John se však proslavil i podporou charitativních projektů, založením nadace na pomoc nemocným AIDS i bojem za legalizaci sňatků mezi osobami stejného pohlaví.

RECENZE: Elton John má i na prahu sedmdesátky energii mladíka

 

 

TOM ODELL
co: show talentovaného zpěváka
kdy: 26. listopadu, Malá sportovní aréna, Praha

Velkému talentu britské pop music Tomu Odellovi, který se už v roce 2013 poprvé představil pražskému publiku, vyšlo 10. června nové album Wrong Crowd. Do Prahy zamíří i v rámci turné právě k této nové desce, tentokrát však místo v Lucerna Music Baru odehraje koncert 26. listopadu v pražské Malé sportovní hale. 

Tom Odell interview: Tvrdé drogy? V žádném případě

 

BASTILLE
co: další návrat britské kapely
kdy: 26. listopadu, Fórum Karlín, Praha

Bastille původně vznikli jako sólový projekt frontmana Dana Smitha. Jejich hudbu tvoří melodické, optimistické, chytlavé tóny, díky nimž si vytvořili ikonické postavení na poli indie popových kapel. Nejznámějším počinem je hit Pompeii z debutového alba Bad Blood, který do dnešního dne jen na youtube vidělo více než 300 milionů lidí. V roce 2014 vyjeli na turné, v jehož rámci se podívali i do vyprodaného Sasazu. Nyní se do Prahy vrací znovu. Přivezou s sebou novou tvorbu z druhého studiového alba Wild World. Album bylo vydáno 9. září 2016 a jeho producenty jsou Dan Smith a Mark Crew.

 

Témata: J.A.R., Bára Poláková, Jamie T., Twenty One Pilots, IAMX, Rod Stewart, Placebo, Justin Bieber, Lumineers, Elton John, Tom Odell, Bastille, Metallica, Bruno Mars, Koncert za svobodu, koncerty, hudební akce, alba

zavřít