NOVOROČNÍ ANKETA (II.): Co přejí do roku 2018 Tata Bojs, Mandrage, Ondřej Brzobohatý, Thom Artway a další

Vydáno 01.01.2018 | autor: redakce

S koncem roku jsme oslovili domácí hudebníky a zeptali se jich, na který zážitek s letopočtem 2017 jen tak nezapomenou. Prozradili také, co od nich máme čekat v roce 2018 a co do něj přejí naší hudební scéně. První várku odpovědí najdete tady, tu druhou vám přinášíme níže. 

NOVOROČNÍ ANKETA (II.): Co přejí do roku 2018 Tata Bojs, Mandrage, Ondřej Brzobohatý, Thom Artway a další NOVOROČNÍ ANKETA (II.): Co přejí do roku 2018 Tata Bojs, Mandrage, Ondřej Brzobohatý, Thom Artway a další

1) Jaký moment z roku 2017 vám nejvíc utkvěl v paměti?
2) Co chystáte do roku 2018?
3) Co byste do roku 2018 popřáli domácí hudební scéně?

Tata Bojs

1) Mardoša: Mám-li mluvit o hudebních zážitcích, tak pro mě to byl určitě koncert mých oblíbených Sparks v Lucerna Baru. Kdo tam byl, víte o čem mluvím, kdo ne, tak nevíte o čem mluvím. A nejspíš ani o kom.
Milan Cais: Na Sparks jsem nebyl, ale věděl jsem, že tento koncert pan kolega zmíní. A jak to tak vypadá, kdybych tam byl, tak bych měl o čem psát do vaší ankety...
2) Mardoša: Roky s osmičkou na konci jsou pro nás tradičně kulaté, takže bychom rádi tyto kulatiny pěkně oslavili! Novou desku asi ještě nestihneme, ale alespoň jednu novou písničku? Nebo dvě? Uvidíme, jak nám to půjde.
Milan Cais: Rok 2018 bude pro Tata Bojs hlavně rokem výročním, neboť oslavíme 30 let existence. Chystáme toho hodně, koncerty tradiční i netradiční, některé dokonce velmi speciální a na závěr roku ještě velkou výstavu v galerii DOX.
3) Mardoša: Samé pěkné sloky a refrény!
Milan Cais: Lépe bych to neřekl. 

LIVE: Tata Bojs suverénním výkonem, nadčasovým Futuretrem a poutavým vizuálem dobyli Archu

Voxel

1) Rozhodně zjištění, že čekáme další zázrak. A opět jsem si jist, že to rozhodně nebyla náhoda - při holotropním dýchání jsem viděl nádhernou vesmírnou scenérii, barevnou mlhovinu, ze které se postupně začalo tvořit lidské embryo. A asi tři dny na to mé ženě náš tříletý syn oznámil: "Maminko, já slyším miminko". Ten moment máloco předčí.
2) Na rok 2018 chystám jedno speciální turné, které mám poslední rok v hlavě a které jsem se rozhodl uskutečnit, budu tvořit na dalších písních, ze kterých bych pak vybral ty nejsilnější na album, a budu se věnovat stále početnějšímu rodinnému kruhu.
3) Abychom jí dále a více přáli a věřili. A ona přála zpátky i nám!

Tomáš Fröde (Imodium)

1) Zdánlivě jednoduchá otázka, ale můj rok 2017 byl opravdu pestrej. Myslím, že to byl den, kdy jsem držel v ruce naše hotové páté album Element.
2) Pár perliček v rukávu máme, ovšem celý rok 2018 bude propleten koncerty a jinými aktivitami propagující naše čerstvě vydané album.
3) Čerstvost, dravost, energii, kreativitu, sílu, radost, respekt a přátelství!

David Stypka

1) Tak tohle je těžká věc. Ten rok byl jako pět jiných předtím. Vydali jsme desku, jeli skvělé turné s Jeleny, vlastní turné, které nás pozitivně překvapilo ve všech ohledech, překročili milion zhlédnutí na YouTube, singl Dobré ráno, milá je jednou z nejhranějších písní v českých rádiích… Jak vybrat z téhle šílené jízdy jeden moment? Ale jo... Listopad, Světlo pro Světlušku, Pražská křižovatka, zvukovka a moment, kdy se za námi poprvé ozval dětský sbor. Hodně jsem se kousal do rtů, abych se tam nad tou nádherou nerozbrečel.
2) Hlavně novou desku. Rádi bychom ji vydali na podzim, ale nebudeme to chtít nijak uspěchat, takže ten termín nebereme jako závazný. A taky poměrně dost hraní - kalendář se velmi příjemně plní a my se moc těšíme.
3) Odvahu, pokoru a hlavně spoustu inspirace a nápadů. Našli jsme letos enormní množství nových kámošů, nesmírně obdařených inspirativních lidí… Mám z toho radost. A všechny je zdravím!

LIVE: David Stypka doma ve Frýdku-Místku dokázal, že není necitelný zabiják

Thom Artway

1) Koncert Nicka Cavea v O2 aréně. ​Ten koncert mě úplně odrovnal!​
2) Na jaře pojedu sérii koncertů po zahradách - Acoustic Garden Tour​, tak jako minulý rok.​ Zároveň ​​budu pracovat na nové desce, která vyjde v září. ​
3) Kvalitní hudbu, která bude těšit, pomáhat, uklidňovat, hecovat a spojovat lidi!

Poetika

1) Těch momentů bylo víc, ale pokud mám vybrat pouze jeden, tak asi jediný realizovaný koncert z přesunuté tour s kapelou Mirai v Lucerně. Byl to zároveň křest našeho prvního CD Trinity a atmosféra v klubu byla úžasná. Ten večer si v sobě poneseme ještě dlouho.
2) Už v lednu by měl vyjít další singl s videoklipem z výše jmenovaného alba, kterým CD uzavřeme. V průběhu roku bychom pak chtěli navázat novými songy. V březnu nám navíc startuje přesunutá tour, na kterou se moc těšíme, a pak léto plné festivalů a koncertů.
3) Věrné a tolerantní posluchače, kteří dojdou na koncerty, spoustu nové inspirace kapelám a interpretům a velkou porci energie, všem, kteří tu "scénu" tvoří.

Skyline

1) Spousta euforických momentů z koncertů, aktuálně ještě pořád silný zážitek z vyprodané vánoční Roxy - to byla euforie od začátku do konce. Taky nás příjemně zaskočilo vítězství v kategorii Album roku na vašich cenách Žebřík - následná oslava byla tak radostná, že Maru nechtěně tou soškou jednomu pánovi na parketu rozsekla hlavu.
2) Zase spoustu koncertů a budeme pokračovat v nahrávání nový desky. Celou ji asi příští rok nestihneme, ale snad se nám podaří pustit ven alespoň nějaký ten nový singl. Něco už se klube...
3) Aby politicko-společenská situace nebyla nakonec tak mizerná, jak to momentálně vypadá, a abychom měli všichni pořád absolutní svobodu dělat jen takovou hudbu, jakou sami chcem. 

LIVE: Skyline ve vyprodané Roxy naplno rozpoutali svoji džungli. Nechyběli dárky, sníh a MC NuC

Ondřej Brzobohatý

1) Asi zpráva, že ze seriálu The Simpsons odvolali jehich dvorního skladatele Alfa Clausena, jehož jsem obrovským fanouškem a který dával celému seriálu svou skvělou scénickou hudbou ten typický face. Prý se produkce rozhodla proto, aby seriál hudebně oživili a osvěžili. Blbost! Jestli to je pravda, tak jsou to tupci, ale osobně si myslím, že ta zpráva byla zbulvarizovaná, asi jako všechno v médiích, a že Alf odešel po třicetileté spolupráci pokojně sám.
2) Zkraje roku budu pracovat na hudbě pro nový film Karla Janáka. Bude to thriller o umělé inteligenci, takže žánrovka. No a potom chystám svůj autorský muzikál do Divadla Karlín. Práce bude tedy habakuk.
3) Ať je stále tak pestrá, ať muzikanti, kteří nejsou podporováni rádiama, neklesají na mysli a dál tvoří a zušlechťují vkus českého národa. A ať se jdou programoví ředitelé většiny rádií konečně věnovat něčemu, čím by svým konáním byli prospěšnější pro naši zem, třeba pěstování žížal.

Mandrage

1) František Bořík: Těch momentů bylo asi hrozně moc, Majálesy, Hrady a spousta dalších nezapomenutelnejch koncertů, natáčení klipu s Jiřím Lábusem nebo Berenikou Kohoutovou, natáčení desky v Berlíně... Naše kapela žije bohatým životem!
Pepa Bolan: Když jsme byli s kapelou nahrávat desku v Berlíně a mně se první den něco dostalo do oka a neviděl jsem. V místní nemocnici se mi snažili obracet oko naruby a při tom na mě mluvili německy. Fakt nezapomenutelný zážitek.
2) František Bořík: Tak předně nám v lednu vyjde album jménem Po půlnoci. 2. února se chystáme na naše zatím největší turné, v létě nás čeká spousta festivalů. A chtěli bychom natočit ještě alespoň jeden klip. 
3) František Bořík: Hodně vína a hlavně to zdravíčko.
Pepa Bolan: Sloní hlavu a lotosový květ.

Pokáč

1) Moje jarní turné. Jednalo se o moji první sólo koncertní šňůru a všude chodilo strašně moc lidí, hodně míst bylo vyprodanych. To pro mě byla obrovská motivace. A samozřejmě také vydání mého debutového alba Vlasy.
2) Spoustu koncertů, nové songy, klipy... A myslím, že na podzim uděláme poměrně speciální turné, nechte se prekvapit.
3) Spoustu nové muziky, co nejméně průšvihů. Já osobně bych rád slyšel více zajímavých a originálních textů.

LIVE: Pokáč = Písničkář, který dokáže strhnout davy

Petr Harazin (Nebe)

1) Nejvíc mi v hlavě zůstal den, kdy jsme postavili naše mobilní planetárium a zahráli v něm domácí koncert v Havířově. Bylo to sci-fi, které jsme proměnili ve splněný sen.
2) Chystáme další turné s kopulí, objevíme se s ní i na vybraných letních festivalech a na jaro chystáme nový singl a videoklip.
3) Přejeme, aby se lidi bavili hudbou, aby chodili na koncerty a aby všichni byli šťastni, co nejvíc to půjde!

Zeller (Cocotte Minute)

1) Vyprodanej music bar.
2) Dva vyprodaný music bary.
3) Abychom všichni měli vyprodaný music bary!

Lukáš Vincour (Pipes And Pints)

1) Určitě to, že jsme se rozhodli s Pipes and Pints pokračovat a našli jsme tak skvělého zpěváka!
2) V roce 2018 se toho bude dít mnoho. Postupně budeme vydávat nové singly, další nahrávat. Bude velký pražský a brněnský koncert a pak vlítneme na festivaly.
3) Domácí scéně přejeme hodně nových kapel a hlavně, ať mají plné sály.

text: Hana BukáčkováJosef Martínek

Témata: Tata Bojs, Voxel, Imodium, David Stypka, Thom Artway, Poetika, Skyline, Ondřej Brzobohatý, Mandrage Pokáč, Nebe, Cocotte Minute, Pipes and Pints

zavřít