Předvánoční koncerty v prosinci obstarají Zaz, Enrique Iglesias, Vypsaná Fixa nebo Aneta Langerová

Vydáno 02.12.2016 | autor: Hana Bukáčková

Poslední měsíc roku je tady, a i když už k nám nepřijede tolik zahraničních hvězd jako v uplynulém období, stále je na co se těšit. Zaz vystoupí v České republice hned třikrát, Enrique Iglesias u nás vystoupí poprvé. Především ale prosinec nabízí řadu vánočních koncertů domácích interpretů. Trojkoncerty připravili Monkey Business, Aneta Langerová nebo Chinaski, Pražský výběr bude slavit v O2 areně a Rybičky 48 řeknou tisíceré díky. 

Předvánoční koncerty v prosinci obstarají Zaz, Enrique Iglesias, Vypsaná Fixa nebo Aneta Langerová Zaz se k nám pravidelně vrací. Foto: Petr Tibi


MONKEY BUSINESS

co: trojkoncert české funky kapely
kdy: 6.,7. a 8. prosince 2016, Lucerna Music Bar, Praha

Rok se s rokem sešel a Monkey Business se opět vrací, aby odehráli tři koncerty v Lucerna Music Baru v komponovaném pořadu "Ten kravál musí skončit v deset!!!" Jak už název napovídá, kapela při nich bude tepat do buržoazních zlořádů, které se poslední dobou rozbujely v naší milované vlasti. Oblíbená česká formace kolem Matěje Rupperta opět určitě nezklame šílenými kostými a určitě překvapí i hosty. 

Monkey Business ve Žlutých lázních: Polonahý Matěj Ruppert si zaplaval, zpívaly Tonya Graves i Tereza Černochová

PRAŽSKÝ VÝBĚR

co: jedinečná oslava 40. narozenin Pražského výběru
kdy: 7. prosince 2016, O2 Aréna, Praha

Oslavné vystoupení originálních rockových nadčasových mágů bude pouze jediné, zato však mimořádné, obrovské a strhující. Uskuteční se v O2 areně 7. prosince 2016 s podtitulem eR - Last or Forever. V první části koncertu zahrají symfonici z Českého národního symfonického orchestru, ve druhé posluchači uslyší klasický bigbít kapely a ve třetí to všechno spojí dohromady. Scénu dostal na starosti Martin Hruška, choreografii Yemi A.D. Na pódium se dostane přes sto účinkujících - třeba i David Koller, Vojtěch Dyk, Monkey Business s Matějem Ruppertem, Gabriela Beňačková, Iva Pazderková nebo DJ Roxtar. K Pražskému výběru se kromě toho připojí bývalí členové Jiří Tomek a Ondřej Soukup. 

vložte odkaz, text nemažte

ZAZ

co: oblíbená Francouzka zazpívá v Praze a ve Zlíně
kdy: 7. a 8. prosince 2016, Forum Karlín, Praha, 10. prosince Hala Euronics, Zlín

Po velkém úspěchu z posledních dvou let, kdy Zaz pokaždé dvakrát vyprodala Forum Karlín, se francouzský hudební fenomén pomalu stává pravidelnou ozdobou předvánoční Prahy. A nejen to. Zaz vůbec poprvé zavítá take do Zlína. České publikum Zaz jednoduše miluje! Vždyť její poslední dvě desky Recto Verso a Paris u nás patřily k nejprodávanějším. Zatím její poslední koncert v České republice proběhl letos na Valentýna, kdy šansoniérka nadchla Brno. 

OTEVŘENÍ MUSIC XS CLUBU

co: křest nového klubu v Chomutově
kdy: 9. prosince 2016, Chomutov

Nová éra bývalého klubu Švermák v Chomutově začíná 9. 12. slavnostním otevřením. Večer bude mít v režii známý herec a moderátor Petr Vojnar, vystoupí začínající seskupení BEJDL, zpěvačka Magdaléna Urbanová, Smrtislav a jako zlatý hřeb ATMO music. Kmotrem nové klubové scény se stane primátor města společně s již zmiňovanými ATMO music, kteří si na tento večer odskočí z probíhajícího SEN TOUR, jež jedou společně s Lipem. Music XS club, jak se bude Švermák nově nazývat, ovšem nebude hostit jen hudebníky. Na své si příjdou i milovníci humoru v podobě divadelních představení nebo besed.

ANETA LANGEROVÁ

co: tři velké koncerty přední české zpěvačky
kdy: 14. 12. 2016 Sono Centrum, Brno, 15. 12. 2016 Aula Gong, Ostrava, 17. 12. 2016 Forum Karlín, Praha

Aneta Langerová chystá na prosinec tři velké koncerty v Ostravě, Brně a Praze, kterými vyvrcholí její úspěšné dvouleté turné k dvakrát platinovému albu Na Radosti. Koncerty budou rovněž oslavou Anetiných třicátých narozenin. Osobitou českou zpěvačku a hudebnici doprovodí její stálá kapela a smyčcové trio se rozroste o dechové nástroje. Diváci se tedy mohou těšit na výjimečnou atmosféru, hudební zážitek a aranže, které vznikají speciálně pro tyto večery. Na jejich přípravě Aneta spolupracuje opět s Jakubem Zitkem, spoluautorem aranží k úspěšnému akustickému turné Pár míst a producentem alba Na Radosti.

Aneta Langerová interview: Kontrasty jsou životadárné, baví mě zjišťovat, do čeho všeho jsem schopna vstoupit

CHINASKI

co: trojkoncert oblíbené kapely před roční pauzou
kdy: 11., 12. a 13. prosince 2016, Lucerna Music Bar, Praha

Tradičními klubovými koncerty se letos Chinaski na rok rozloučí se svými fanoušky. Na pódia se vrátí až na podzim 2017, nebudou hrát ani na letních festivalech. Volný čas hodlají muzikanti věnovat nahrávání nového studiového alba, na jehož vzniku začali pracovat před časem v Austrálii během turné u protinožců. Nějakou dobu strávili rovněž v londýnských Dean Street Studios. Poslední možnost vidět skupinu naživo před pauzou bude tedy 11., 12. a 13. prosince v Lucerna Music Baru.

RECENZE: Chinaski v nejlepší formě? Ano!

THE GAME

co: pořádná tečka v podobě amerického rapu na závěr roku
kdy: 17. prosince 2016, SASAZU, Praha

Hiphoper The Game míří do České republiky s celým live bandem. Můžete se těšit jak na nový hity, tak starou klasiku. Předkapelu mu nebude dělat nikdo menší než Marpo & Troublegang, podpořit koncert se svojí show dojedou Azurit Kingdom - Sergei Barracuda a Pastor. Při téhle příležitosti zároveň proběhnou už 8. narozeniny Mafia Records.

ENRIQUE IGLESIAS

co: španělská popová megastar míří poprvé do Česka
kdy: 18. prosince 2016, Tipsport aréna, Praha

V rámci podpory svého posledního alba Sex and Love už projel Ameriku, Asii, Afriku, v současné době koncertuje po Evropě. V České republice však vystoupí poprvé. Fanoušci se mají rozhodně na co těšit, Iglesias přiveze velkolepou show plnou živého latinsko-amerického popu. Obvykle si během koncertů vybírá z publika na pódium jednu z divaček, aby jí zazpíval jeden ze svých hitů. Tak uvidíme, zda Praha nebude výjimkou. 

TEEPEE + PIANO

co: indie formace se spojí v rámci ojedinělého projektu
kdy: 14. prosince 2016, Husův chrám, Plzeň, 15. prosince 2016, Atrium Žižkov, Praha

Plzeňská dvojice teepee znovu spojuje síly s kapelou PIANO Mikoláše Růžičky. Po vydání debutového alba Albatross, na jehož vzniku se podíleli i muzikanti právě z Piana, obě uskupení představí společné akustické koncerty v prostorách kostelů. Zazní písně z tvorby obou kapel. Skladby zahrané bez napětí tak dostanou zcela nový háv, ve kterém vynikne intimita tvorby obou skupin v akusticky dokonalých prostorech.

RECENZE: Indie folková nádhera: Mladí, ale vybroušení Teepee aspirují na objev roku

ONDŘEJ BRZOBOHATÝ

co: multitalentovaný zpěvák s kupou hostů 
kdy: 18. prosince 2016, Forum Karlín, Praha

Ondřej Gregor Brzobohatý si po vydání svého debutového alba Identity užil koncertování po České a Slovenské republice jako nikdo jiný - několikrát prodloužené turné k platinové desce zakončil teprve při jeho padesáté zastávce. Dalším Ondřejovým splněným snem se stala speciální série koncertů Symphonicum Tour plných nejen jeho vlastních skladeb, ale i oblíbených filmových melodií se čtyřicetičlenným symfonickým orchestrem a několika vzácnými hosty. Nyní připravuje materiál k novému albu, jehož skladby uslyší veřejnost během Universum Tour. Pro koncerty tohoto turné připravil Ondřej nejen pozměněnou sestavu svého hudebního tělesa čítajícího 15 muzikantů, ale i několik nevšedních hostů, jejichž jména zatím zůstávají tajemstvím.

VYPSANÁ FIXA

co: tradiční vánoční koncert Vypsané fixy
kdy: 20. prosince 2016, Lucerna Music Bar, Praha

Zuřiví snílci, kteří neztrácejí naději. Takoví jsou členové rockové kapely Vypsaná Fixa v čele s geniálním Márdim. Kapela ze San Piega přiveze pár dní před Vánoci do Prahy nezkrotnou dávku energie, takže o pořádný kotel pogujících fanoušků pod pódiem jistě nebude nouze. Nebudou chybět klasiky, ale i třeba se dočkáme i zahrání novinky Trpaslík, která nedávno vyšlo v klipové podobě.

LIVE: Vypsaná Fixa řádila v centru Prahy, na pomoc přišli Supice i čápi

RYBIČKY 48

co: závěrečné vystoupení ve speciálním setu výročních trojkoncertů na oslavu tisícího koncertu v letošním roce
kdy: 21. prosince 2016, Lucerna Music Bar, Praha

V roce 2016 překročila kapela Rybičky 48 hranici 1000 koncertů, a tak pro své fanoušky připravila na závěr roku trojici speciálních koncertů, na nichž se představí řada hostů, kteří se objevili v písních R48, jedná se např. o Báru Zemanovou, Jakuba Děkana, Pekaře a další.1000ERÉ DÍKY koncerty jsou velkým poděkováním všem fanouškům, kteří je doprovazí již více než 14 let. Jako support koncertů se představí čerstvý držitel Českého slavíka za objev roku - písničkář Pekař se svou kapelou. Na každý koncert bude uvolněno limitované tématické množství 1000 vstupenek.

Rybičky 48 interview: Tréma před koncertem? Je to jak před prvním sexem, těšíš se, že tam budeš

Témata: Monkey Business, Pražský výběr, Zaz, Music XS Club, Aneta Langerová, Chinaski, The Game, Enrique Iglesias, teepee, Ondřej Brzobohatý, Vypsaná Fixa,1000eré díky, Rybičky 48 

zavřít