Rock for People kromě světových hvězd díky Staropramenu přivítal i více než šest desítek vozíčkářů

Vydáno 14.07.2016 | autor: admin

Když se 6. července v brzkých ranních hodinách zavřely všechny vstupní brány na vojenském letišti v Hradci Králové, mohli být organizátoři Rock for People spokojení. Lístky byly vyprodány, české i světové kapely předvedly, proč je o ně takový zájem, počasí se kromě úterní hodinové přeháňky také povedlo, zkrátka nic, na co by si festivalový fanoušek mohl stěžovat.

Rock for People kromě světových hvězd díky Staropramenu přivítal i více než šest desítek vozíčkářů Rock for People kromě světových hvězd díky Staropramenu přivítal i více než šest desítek vozíčkářů

Spokojených bylo i přes šedesát vozíčkářů, kteří si díky projektu Staropramen Festivaly bez zábran užívali maximální komfort jak při samotných koncertech, tak v odpočinkové zóně, kde pro ně byl připraven bohatý doprovodný program. Všechny návštěvníky potom na festivalu čekalo široké pivní portfolio značky Staropramen.

Prvním dnem Rock for People létala energie napříč žánry

Stolní fotbal, odpočinkové pytle Fatboy, střelba na florbalovou bránu, boccia, potápění se na čas nebo například jízda na handbiku. Nejen tyto atrakce, které se těšily obrovské popularitě i proto, že byly uprostřed hlavní asfaltové ranveje hned za vstupní branou na festival, byly připraveny pro více než šedesát vozíčkářů, kteří si našli v průběhu tří dnů cestu na Rock for People. Staropramen Festivaly bez zábran ve spolupráci se Střediskem volného času v Jánských Lázních a sportovním klubem vozíčkářů Praha připravily pro handicapované návštěvníky podmínky na festivalu tak, aby neměli nikde žádný problém a Rock for People si mohli naplno užít. Spokojenost s organizací se projevila i v tom, že vozíčkáři letos v mnohem větším počtu přespávali přímo na festivalu, kde jim byla k dispozici uzamykatelná bezbariérová toaleta i sprcha.

LIVE: Offspring na Rock for People moc nemluvili, pod pódiem to přesto žilo

Festivalům bez zábran se věnujeme s tou největší péčí. Chceme, aby si léto s námi naplno užili úplně všichni, a snažíme se k tomu vytvářet ty nejlepší podmínky. Kromě volnočasových aktivit jsme před dvě největší „stage“ vozíčkářům připravili dvě vyvýšené plošiny, po celém areálu byly instalovány nájezdy a chodníčky, díky kterým se mohli vozíčkáři pohodlně dostat ke všem pódiím, scénám,“ hodnotí Jan Vošta, event manager pivovarů Staropramen.

Rock for People přilákal desítky tisíc lidí. Finále obstarali Massive Attack, The 1975 či Enter Shikari

Festivalem Rock for People ale pomoc handicapovaným nekončí. Ačkoliv se v areálu vysbíralo cca 65 kg plastů a 10 kg kovů, přičemž největší objem byl přivezen zástupci Magistrátu města Hradec Králové, návštěvníci letních festivalů budou moci sbírat plastová i kovová víčka na festivalu Rock for Churchill, který proběhne o posledním srpnovém víkendu ve Vroutku nedaleko Podbořan v severních Čechách.

Hradecký festival se letos opravdu povedl a překonal očekávání organizátorů nejen v návštěvnosti, ale i pozitivním ohlasem na program. Přispěl k tomu určitě i Staropramen, který kromě projektu Festivaly bez zábran a tzv. rychloparties (originální produkce, která vyplňovala přestávky mezi koncerty na velkých scénách) v areálu opět postavil i klasickou hospodou, kde se točilo do skla,  a to přímo z tanku. Kromě tankové desítky si návštěvníci pochvalovali i široký sortiment na čepu. V areálu nechyběla ani oblíbená Jedenáctka či Staropramen Cool „Hospoda s velkou zahrádkou byla permanentně obsazena a během sledování zápasu ME ve fotbale Francie vs. Island tam byla hlava na hlavě,“ uzavírá Jan Vošta.

Festivalová sezóna se nyní přesune na české hrady. Červenec bude patřit hradům v Čechách, srpen bude ve znamení hradů moravských. I na těchto festivalech bude točit své pivo Staropramen.


PR, foto Konektor PR

zavřít