Rock Radio připomíná ruskou invazi v srpnu 1968. Z vysílání zazní dobové hity

Vydáno 17.08.2018 | autor: redakce

Rock Radio hraje 24 hodin denně slušnou rockovou muziku. Nezapomene na žádné výročí slavných osobností ani na další významné události, jako jsou třeba kulatá a půlkulatá jubilea zásadních rockových alb nebo velkých hitů. Tentokrát si připomene výročí ruské invaze v srpnu 1968. 

Rock Radio připomíná ruskou invazi v srpnu 1968. Z vysílání zazní dobové hity Rock Radio připomíná ruskou invazi v srpnu 1968. Z vysílání zazní dobové hity

Toto výročí s sebou nese pachuť zloby a vzteku. Padesát let od srpnové invaze v roce 1968. A protože i takové události se pojí s hudbou, Rock Radio se rozhodlo si tohle výročí slušně připomenout. Kdo jiný by měl jít s fanglí do ulic než rocker?

Rocková zábava s Rock radiem: V Plzni hráli Vypsaná Fixa, Lord a Seven

Ve vysílání Rock Radia se objevily songy, které se hrály v létě roku 1968. Hity, který tenkrát letěly světem a znal je úplně každý. Hity, které lidem mohly znít v uších, než je přehlušily pásy okupačních tanků a střelba z kulometů. O výběr a komentář k těmto písním se postaral nejstarší člen týmu, rockový sklenář Kosťa. Šlágry z roku 1968 vyšperkoval svoje Rockový vokna – tedy pořad, kde se Rock Radio věnuje písním z kategorie Rock Classic.



Ale to není všechno. Rock Radio vydalo k výročí srpna 1968 limitovanou sérii vizuálů, které bude komunikovat především na Facebooku. Vše ve stylu Rock Radio Corporate Design. Je známo, že stanice má v logu přeškrtnutý kosočtverec. A tak přeškrtlo i symboly, které se pojí se srpnem 1968 - tank, srp a kladivo, vojenskou helmu i rudou hvězdu. Přeškrtlo symboly, které se, doufejme, v ulicích už nikdy neobjeví. O nás, Češích, se říká, že máme krátkou paměť. Že rychle zapomínáme a neumíme se poučit. Rock Radio říká NE! Nemáme, pamatujeme si a nezapomeneme.



tz, jm

Témata: Rock Radio, srpen 1968

zavřít