Sedmnáctý ročník Mezinárodního festivalu studentských filmů v Písku chystá atraktivní program a otevírá se široké veřejnosti

Vydáno 20.09.2017 | autor: admin

Letošní 17. ročník Mezinárodního festivalu studentských filmů v Písku nabídne návštěvníkům atraktivní program a projekci studentských filmů z celého světa. Festival se otevře 13.-15. října nejen všem milovníkům filmu, ale díky doprovodnému programu i široké veřejnosti. Novinkou je možnost zakoupení vstupenky na slavnostní zahajovací a závěrečné večery festivalu, které nabídnou celovečerní snímky 8 hlav šílenství s Anetou Langerovou v hlavní roli a film Milada o osudu Milady Horákové, který bude uveden v české předpremiéře.

Sedmnáctý ročník Mezinárodního festivalu studentských filmů v Písku chystá atraktivní program a otevírá se široké veřejnosti Sedmnáctý ročník Mezinárodního festivalu studentských filmů v Písku chystá atraktivní program a otevírá se široké veřejnosti

Do soutěže samotné se letos přihlásilo 374 filmů z 56 zemí. Letos poprvé přišly filmy z Arménie, Ázerbájdžánu, Číny, Ekvádoru, Hong Kongu, Japonska, Nové Kaledonie, Peru a Uruguaye,“ uvádí Mgr. Josef Kašpar, ředitel Centra kultury města Písek.

Mezinárodní porota, ve které za českou stranu usedne např. světově významná osobnost české pantomimy, mim a režisér Ctibor Turba, producent a herec Václav Marhoul či herečka Jitka Čvančarová, bude vybírat nejlepší snímky z 32 filmů z 22 zemí.

Mezinárodní Festival Studentských Filmů bude také pokračovat v tradici slavnostních večerů. Součástí zahajovacího večera bude i promítání autorského snímku režisérky Marty Novákové 8 hlav šílenství, kde se v hlavní roli představí Aneta Langerová.

Po slavnostním ceremoniálu předávání cen výhercům připravilo Centrum kultury města Písek pro návštěvníky další filmovou novinku. V předpremiéře mohou diváci shlédnout film Milada, životopisný a historický film popisující životní příběh Milady Horákové od jejího mládí až po proces završený její justiční vraždou.

Centrum kultury města Písek, které organizuje festival ve spolupráci s píseckými filmovými školami, chce tradici pořádání filmového festivalu v Písku udržet a zároveň dát prostor studentům samotným, kteří by se měli postarat o dramaturgii zahajovacího a závěrečného večera.

Zajímavý bude na festivalu i doprovodný program. Ať už se jedná o odborné workshopy (např. workshop hudebního skladatele, kytaristy a producenta Michala Pavlíčka nebo workshop Kreativní Evropy o financování a rozvoji projektů), besedy s filmovými tvůrci či koncert britské skupiny Dreadzone s hosty zpěvačkou Giudi a Zajíc company. Koncert britské skupiny Dredzone v Písku je jedním ze tří, které skupina Dreadzone v Čechách odehraje. 

Vstupenky na festival

Vstup na projekce soutěžních filmů je pro veřejnost zdarma. V prodeji je limitovaná edice 100 ks vstupenek, které návštěvníkům umožní vstup na celý festival včetně doprovodného programu a slavnostních večerů za 250 Kč.

Za neomezený vstup na filmovou část festivalu, workshopy a další doprovodný program zaplatí návštěvníci 250 Kč.


Více na www.filmfestpisek.cz

Mohlo by Vás zajímat

zavřít