Srpen slibuje festivalovou smršť, samostatné koncerty chystají Robbie Williams, Billy Talent nebo The Offspring

Vydáno 31.07.2017 | autor: Hana Bukáčková

Prázdniny jsou přesně v půli a jejich druhá polovina rozhodně nebude hudebně chudší než ta první. Na festivaly míří třeba Lordi, Arch Enemy nebo Ruslana, samostatné koncerty obstarají Billy Talent, The Offspring či Robbie Williams. Magazín iREPORT oslaví na lodi Cargo Gallery ve společnosti Mydy Rabycad své 26. narozeniny. 

Srpen slibuje festivalovou smršť, samostatné koncerty chystají Robbie Williams, Billy Talent nebo The Offspring Srpen slibuje festivalovou smršť, samostatné koncerty chystají Robbie Williams, Billy Talent nebo The Offspring


BILLY TALENT

Co: pankáči po roce zpět v ČR
Kdy: 1. 8. Korunní pevnůstka, Olomouc, 3. 8. Staropramen Smíchov, Praha

Kanadští Billy Talent mají v ČR velkou základnu fanoušků a pravidelně tady koncertují. Naposledy se představili loni v Praze na festivalu Aerodrome, krátce před tím, než přišli na trh s novinkou Afraid of Heights. Právě hity z posledního alba zcela jistě zazní na letošních českých koncertech. Muzikanti však ve svých setlistech nikdy nezapomenou ani na staré pecky, které je vynesly na výsluní. Jako předkapela se českým fanouškům představí pětičlenná pop-rocková kapela Tigress z Chelmsfordu v Anglii. 

TOP 5 hitů Billy Talent: O krachujících vztazích, drogách a nenaplněných snech

NAROZENINY iREPORTu

Co: 26. narozeniny iREPORTu + koncert Mydy Rabycad
Kdy: 2. 8. Gargo Gallery, Praha

Kapela Mydy Rabycad začátkem července strávila dva týdny na svém prvním severoamerickém turné. Mimořádná příležitost vidět Mydy Rabycad během letošního léta v Praze bude již ve středu 2. srpna na lodi Cargo Gallery, která kotví na Náplavce na pražském Rašínově nábřeží. Proběhne tam také oslava 26. narozenin magazínu iREPORT. Ten je jen o pár let starší než zakládající kvarteto Mydy Rabycad, což dává záruku toho, že to bude párty, na kterou se bude dlouho vzpomínat.

Mydy Rabycad interview: V Americe jsme hráli i v kasinu, po našich deskách se zaprášilo

SÁZAVA FEST

Co: 17. ročník multižánrového festivalu
Kdy: 3. - 5. 8. Světlá nad Sázavou

Hlavní hvězdou letošního 17. ročníku se stane německý zpěvák Thomas Anders from Modern Talking. Popularita skupiny sahá napříč několika generacemi. Vždyť kdo by neznal hity You're My Heart, You're My Soul či Cheri, Cheri Lady? Ať žije oldies, pojďte si zavzpomínat na devadesátky. Thomas Anders vystoupí v páteční večer. O den později zazáří vítězka Eurovision Song Contest z roku 2004, ukrajinská zpěvačka Ruslana. Velkou show předvede také jeden z nejpopulárnějších českých zpěváků, Vojtěch Dyk, a samozřejmě se můžete těšit na "klasické" festivalové kapely, ale i na speciální Familly Fan Zónu. 

Na Sázavafest přijeli Skye & Ross z Morcheeby, Jirka Macháček prosil, ať nezavírají bary

LET IT ROLL

Co: druhý největší drum and bassový festival na světě
Kdy: 3. - 5. 8. Letiště Milovice

Na české taneční scéně se pojem Let It Roll objevil již v roce 2003, kdy začínal jako série klubových akcí.V roce 2008 se organizátoři rozhodli vedle zimní edice halových akcí uspořádat i letní open air festival. Let It Roll se už od začátku odlišoval od jiných festivalů originálním designem pódií, jejichž vzhled se každoročně obměňuje a dokresluje specifickou atmosféru akce. Letos se můžete těšit na Andy C, Wilkinson, Sigma, Netsky, Camo & Krooked a mnoho dalších.

Let It Roll On Tour: Ostravská Karolina mohutně zaduněla pod nohama obřího robota. Vystoupili High Contrast nebo State Of Mind

OSTRAVA V PLAMENECH

Co: metalový a rockový festival v industriálním prostředí
Kdy: 5. 8., Dolní oblast Vítkovice, Ostrava

Hlavní hvězdou čtvrtého ročníku budou švédští Arch Enemy. Kapela pochází z Halmstadu, kde vznikla v roce 1996. V současné době patří ke špičce na světové scéně melodického death metalu. Dále přijedou potěšit Civil War, Traktor, Crystal Viper v čele s Martou Gabriel, japonská legendární kapela Loudness, která funguje již 35 let, či představitelé asyrsko-arménského black metalu Melechesh.

HRADY CZ

Co: 13. ročník oblíbeného dvoudenního festivalu
Kdy: 4. - 5. 8. Rožmberk nad Vltavou, 11. - 12. 8. Veveří, 18. - 19. 8. Hradec nad Moravicí, 25. - 26. 8. Bouzov, 1. - 2. 9. Bezděz

Festival Hrady CZ se díky hlasům fanoušků stal potřetí za sebou nejlepší akcí předchozího roku v hudebních cenách Žebřík. Jestli své prvenství obhájí i příště, to se teprve uvidí. Možná tomu dopomůžou interpreti letošního ročníku: Arakain a Lucie BíláTomáš KlusNo NameAnna K., Horkýže SlížeRichard MüllerOlympicIvan MládekMandrageMig 21Rybičky 48WohnoutVisací zámekXindl X., Majk Spirit + H16Vladimír 518Sto zvířatSmrtislav a Vypsaná fixa. V srpnu se hradní šňůra přesune na Moravu. 

MIG 21 interview: Čím prdlejší píseň, tím větší hit

SZIGET

Co: jeden z největších festivalů v Evropě a jeho 25. narozeniny
Kdy: 9. - 16. 8. Sziget, Maďarsko

Mnoho Čechů každoročně podniká cestu za tímto maďarským festivalem, který je napěchovaný bohatým line-upem. Letos sem budou mít cestu Pink, Rita Ora, Alt-J, Hurts, PJ Harvey, Kasabian, Biffy Clyto, Jamie Cullum a mnoho dalších. Sziget je mnohem víc než jen hudební festival, nabízí světová vystoupení akrobatických cirkusů, taneční představení, pouliční divadla, diskuze, ale také uměleckou zónu s rozmanitými workshopy. Na své si na Szigetu přijdou i sportuchtiví nadšenci, pro ně bude připravena zóna pro sportovce. Ti, kteří dávají přednost odpočinku a festivalové pohodičce, se mohou zrelaxovat na Sziget pláži. 

Pink se koncertem na Szigetu vrátí na pódia, Českou republiku bude reprezentovat Klara & The Pop

BRUTAL ASSAULT

Co: 22. ročník největšího metalového festivalu u nás
Kdy: 9. -12. 8. Pevnost Josefov u Jaroměře

TOP 7 důvodů, proč letos zavítat na Brutal Assault: Emperor, Mayhem i smršť death metalu 

Další ročník největšího tuzemského festivalu zaměřeného především na extrémní metal a hardcore se kvapem blíží. Na čtyřech pódiích situovaných již tradičně v pevnosti Josefov u Jaroměře se vystřídá více než stovka kapel z celého světa představující elitu svých žánrů, mimo jiné světově uznávaná blackmetalová legenda jménem Master's Hammer, kontroverzní blackmetalisté Mayhem, Emperor, Cryptopsy, Gorguts, Morbid Angel, Nile nebo Suffocation.

GRAPE FESTIVAL

Co: 8. ročník oblíbeného slovenského festivalu
Kdy: 11. - 12. 8. Letiště Piešťany

Osmý ročník festivalu zaměřeného na světovou indie pop/rockovou a elektronickou scénu se bude konat opět na letišti v Piešťanech. Letos jsou hlavními hvězdami Moderat, kteří vystupovali před pár dny na Colours of Ostrava, dále Tom Odell, The Door Cinema club či Aurora

LIVE: Grape festival - hlavně se stylem!

HIP HOP KEMP

Co: 16. ročník největšího hiphopového festivalu v ČR
Kdy: 17. -19. 8. Festivalpark, Hradec Králové

Tři dny narvané hudbou, tancem, graffiti a rozmanitým doprovodným programem, to je Hip Hop Kemp. Podle CNN byl označen za 1 z padesáti nejlepších festivalů světa. Vystoupí na něm přední umělci z české hiphopové scény (Kontrafakt, Prago Union, Marpo & Troublegang) a především z té světové (Common, Jedi Mind Tricks, D.I.T.C., Rejjie Snow). Přijďte si užít skvělé atmosféry a nabitého programu. 

TOP 10 momentů Hip Hop Kempu 2015

ROCK HEART

Co: rockový festival plný hvězdných jmen
Kdy: 18. - 19. 8. Moravský Krumlov

Rock- metalový festival v Moravském Krumlově hlásí další ročník, tentokrát si přichystal spousty novinek. Největší změnou je dvoudenní konání festivalu, během kterého se na pódiu vystřídá 14 českých kapel a hned 4 zahraniční. K vidění budou například Powerwolf, Lordi, Dymytry, Arakain, Harlej, Citron, Škwor či Komunál

OKOŘ

Co: jednodenní festival v podhradí
Kdy: 19. 8. zřícenina hradu Okoř

V malebném areálu pod zříceninou hradu Okoř předposlední srpnovou sobotu vystoupí MIG 21, Miro Žbirka, Václav Neckář, Marek Ztracený & Marta Jandová, Vypsaná fixa, No Name, Eddie Stoilow a další. Nejen na hudbu se však mohou těšit všichni příchozí. V areálu bude připravena zábava a aktivity pro rodiny s dětmi, pestrá paleta občerstvení a nápojů. 

Márdi (Vypsaná fixa) interview: Skok z pódia je jeden z jasnejch důkazů, že hrajeme dobře

ROBBIE WILLIAMS

Co: koncert showmana, bývalého bouřliváka a lamače dívčích srdcí z Take That 
Kdy: 19. 8. letiště Letňany, Praha

Třiačtyřicetiletý bývalý člen boybandu Robert Peter Maximillian Williams alias světoznámý lamač dívčích srdcí Robbie Williams zavítá v rámci svého velkého turné The Heavy Entertainment Show i do Česka. V půlce srpna se představí v Praze a vystoupí pod širým nebem v Letňanech. Doufejme, že nezapomene zahrát hity Angel, Rock DJ, Feel, Supreme a potěší tak všechny své fandy. Jako speciální host vystoupí neméně věhlasné skupina Erasure.

RECENZE: Chameleon Robbie Williams dává vybrat ze švédského stolu emocí

SOUNDTRACK PODĚBRADY

Co: Mezinárodní festival filmové hudby a multimédií 
Kdy: 24. - 27 . 8. Poděbrady

Nový festival Soundtrack Poděbrady nabídne letos již podruhé jedinečnou podívanou ve spojení moderních technologií spolu s poslechem skvělé filmové hudby. Interaktivní zážitek čeká na celé rodiny - kombinace hudby a moderních technologií včetně video mappingu. Festival odstartuje koncert skupiny Lucie, půjde o jejich jediný letošní koncert v Česku. V dalších dnech vystoupí Nicola Piovanni, Jan P. Muchow s projektem The Antagonists nebo Jaroslav Uhlíř. V neposlední řadě bude neobvyklé uvedení filmu Tři oříšky pro Popelku - hudbu Karla Svobody provede symfonický orchestr s velkoplošnou projekcí filmu. 

Jediný letošní český koncert Lucie na Soundtracku Poděbrady bude mít filmové téma. Radim Hladík dostane in memoriam cenu

THE OFFSPRING

Co: punk-rockeři se po roce vracejí zpět
Kdy: 23. 8. Malá sportovní hala, Praha

V Praze se po šesti letech zastaví punk-rockeři The Offspring. Vystoupí 23. srpna v Malé sportovní hale. V České republice jsme je naposledy viděli loni, kdy patřili k tahákům festivalu Rock for People. Tam ovšem propadli na plné čáře a sklidili velkou kritiku. Snad si letos napraví reputaci. Jako předkapely představí The Offspring českým fanouškům dvě nadějné party mezinárodní punk-rockové scény, německo-švédskou skupinu Newdrive a britskou The Bottom Line.

FX BOUNCE!

Co: klubovka v Radosti FX
Kdy: každý srpnový čtvrtek

Ani v létě zábava v Radosti nespí. Každý čtvrtek můžete zavítat na pravidelnou klubovou noc FX Bounce! s jedenáctiletou historií a užít si spousty taneční zábavy. Čekat můžete striktní párty sety od předních party DJs z celé ČR, jako bonusy breakdance exhibice, zahraniční hosty a mnoho dalšího. Samozřejmostí jsou speciální plazma projekce, čistý - plně klimatizovaný klub a ochotná obsluha. 

Text: Hana Bukáčková

Témata: Billy Talent, narozeniny iREPORTu, Sázava fest, Ostrava v plamenech, Hip Hop Kemp, Grape, Okoř, Robbie Williams, The Offspring, Hrady CZ, Sziget, Soundtrack, Rock Heart, Let It Roll

zavřít