To nejlepší z českých festivalů: Míří k nám Korn, Massive Attack, Megadeth nebo Iggy Pop!

Vydáno 16.05.2016 | autor: Hedvika Pajerová

České festivaly rostou jako houby po dešti, a to zejména v letních měsících. Přinášíme vám přehled těch, které byste rozhodně vynechat neměli. Festivaly jsou řazeny podle data konání od těch, které proběhnou nejdříve.

To nejlepší z českých festivalů: Míří k nám Korn, Massive Attack, Megadeth nebo Iggy Pop! Hvězdou Aerodrome festivalu budou Korn

OKOŘ SE ŠŤÁVOU
28. května, hrad Okoř
Menší festival zaměřený hlavně na české interprety se jako tradičně koná v malebných kulisách středověkého hradu Okoř. O skvělou atmosféru se postarají Rybičky 48, Visací zámek, Wohnout, UDG, Sto zvířat, Slza, Voxel, České srdce nebo třeba Sabina Křováková. Vstupenky se prodávají od 490 korun.

SAMOSEBOU.CZ FESTIVALY: NEJVĚTŠÍ PŘEHLED LETNÍCH OPEN AIRŮ

JAM ROCK
3. - 5. června, Žamberk
Rockový festival, který slibuje tři dny života navíc, se pyšní potvrzenými jmény, jako jsou Američan Everlast, finští Steve'n'Seagulls nebo dánští Blended Brew. Z českých interpretů potvrdila kapela Wohnout svůj unikátní set s Evou Pilarovou, dále se představí Xindl X, Divokej Bill, Tři sestry, Harlej a spousta dalších rockerů. Ze zástupců hiphopové scény přijede Vladimir 518 nebo Lipo. Vstupenky pořídíte za 499 korun.

AERODROME FESTIVAL
15. června 2015, Praha, Tipsport aréna
Další hvězdami nabitý jednodenní festival se koná v pražské Tipsport aréně. Headlinerem akce jsou Korn, line-up ale doplní další, neméně známá jména. Účast potvrdili Bring Me The Horizon, Billy Talent, Bad Religion a Zebrahead. Vstupenky stojí 1 490 korun.

UNITED ISLANDS OF PRAGUE
23. - 26. června, Praha
Pražský festival se každoročně pyšní nejen faktem, že vstupné je zdarma, ale také skvělým line-upem složeným z vycházejících hvězd zejména zahraniční rockové scény. Účast přislíbili Fran San Disco z Rakouska, Playground Zer0 z Nizozemska nebo Marafona z Portugalska. Z českých interpretů vystoupí Emma Smetana, Vltava, Néro Scartch z Mydy Rabycad nebo Monika Načeva a Michal Pavlíček.

United Islands Of Prague ani letos nevybírá vstupné. Vystoupí L'Aupaire, Let Your Gun i Emma Smetana

METRONOME FESTIVAL
25. - 26. června, Praha
Hvězdnými jmény pravděpodobně nejnabitější festival slibuje účast hned několika superstar světového formátu. Do srdce Čech přiveze například legendárního Iggyho Popa, Foals, The Kooks, Ellu Eyre, Crystal Fighters, Please The Trees nebo kapelu Anushka. Z českých hvězd vystoupí Ivan Král, Mydy Rabycad, Barbora Poláková, The Fellas a spousta dalších. Jednodenní vstupenky jsou v předprodeji za 1 600 korun.

vložte odkaz, text nemažte

ROCK FOR PEOPLE
3. - 5. července, Hradec Králové
Nabitý line-up jednoho z nejstarších českých festivalů je téměř celý odtajněn. Headlinery jsou legendární Massive Attack, The Offspring, Bullet For My Valentine, Five Finger Death Punch, The 1975, Enter Shikari, Royal Republic a spousta dalších hvězdných jmen. Z domácích zástupců přivítá areál hradeckého letiště Tři sestry, Monkey Business, Mydy Rabycad nebo třeba kapelu Jelen. Třídenní vstupné se prodává za 1 650 korun.

FINGERS UP
8. - 9. července, Mohelnice
Menší dvoudenní festival s tradičně vynikající atmosférou letos přivítá jména, jako jsou My Baby, Swim Deep, Tata Bojs, Kamp!, PSH, Nvmeri, KLARA., Pleasure House, Smrtislav a spoustu dalších českých i zahraničních kapel, interpretů a DJs. Kromě muziky čeká návštěvníky i vyžití v bazénu nebo na fashion marketu. Vstupenka na celý víkend je momentálně k mání za 490 korun.

Fingers Up 2016: Swim Deep, Holy Esque, Kamp! i Tata Bojs a KLARA.

CREEPY TEEPEE
8. - 10. července, Kutná Hora
Osmý ročník tohoto nekonvenčního festivalu se koná v historické Kutné Hoře. Návštěvníci se mohou těšit na spoustu zahraničních kapel, mezi kterými nebudou chybět američtí Damien Jurado, Goth Money Records, Destruction Unit, Rabit nebo Sun Araw band. Z Austrálie přijede Alex Cameronnebo Rule Of Thirds, z domácích The Czech Psychedelic Society Manifesto. Třídenní vstupenky jsou v prodeji za 1 000 korun.

COLOURS OF OSTRAVA
14. - 17. července, Dolní Vítkovice
Headlinery jednoho z nejznámějších českých festivalů jsou elektronická legenda Underworld, psychedelic rock Tame Impala z Austrálie, popík M83 a američtí Thievery Corporation, kteří na festivalu oslaví dvacet let svého downtempa. Čtyřdenní přehlídka hudebních rozmanitostí i letos slibuje nezapomenutelný zážitek v industriálních kulisách a to na dvaadvaceti scénách. Pro pořadatele je velkou výzvou fakt, že The Guardian zařadil Colours do přehledu Top 10 evropských festivalů. Vstupenky jsou k dostání za 2 490, na místě pak za 2 600 korun.

MASTERS OF ROCK
14. - 17. července, Vizovice
V areálu likérky Rudolf Jelínek se během čtyř dní sejdou kapely z celé České republiky po boku světově známých zahraničních jmen. Moravskému publiku se představí Megadeth, Slayer, Oomph!, Korpiklaani, Amon Amarth, Apocalyptica, Doga, Škwor, Citron, Alkehol a spousta dalších představitelů rockové scény. Vstupenky si můžete koupit za 1 550 korun.

RECENZE: Megadeth změny v sestavě svědčí

LET IT ROLL
28. - 30. července, Milovice
Festival elektronické hudby hlásí vynikající line-up. Nebudou chybět britší Chase & Status, Dimension, Friction nebo Andy C, Camo & Krooked z Rakouska nebo třeba Netsky z Belgie. Ze zástupců domácí scény přislíbil svou účast QO z Eatbrain / Citrus nebo Computerartist z Close2Death. Vstupenky se prodávají za 1 650 korun.

BRUTAL ASSAULT
10. - 13. srpna, Josefov
Oblíbený metalový festival letos slaví dvacátý první ročník. A přiváží opravdové lahůdky. Účast přislíbili Arch Enemy, Stuck Mojo, Agnostic Front, Ministry nebo Mastodon. Kromě nabitého programu a tradičně skvělé organizace nabízí tento festival také pestrý výběr jídel včetně veganského, levné pivo nebo třeba hororové kino. Vstupenky jsou v předprodeji za 1 950 korun.

HIP HOP KEMP
18. - 20. srpna, Hradec Králové
Největší český hiphopový festival z line-upu jako už tradičně zveřejňuje jména postupně, i letos headlinery tají. Zatím je jasné, že přijedou Looptroop Rockers, DJ Nu-Mark, DJ Spinna nebo Ocean Wisdom. Z českých a slovenských rapperů potvrdili účast Paulie Garand a Kenny Rough, hip hop s živou kapelou zazní v podání Prago Union. Vstupenky jsou v prodeji za 1 600 korun.

zavřít