TOP 10 domácích videoklipů roku 2019 podle iREPORTu: Matěj Ruppert jako Hitler i Vypsaná fiXa na jeden záběr

Vydáno 09.01.2020 | autor: redakce

S tím, jak lidé víc a víc odcházejí od televizí, se prognózovalo, že se brzy přestanou videoklipy natáčet. Naštěstí tomu tak není. Dál je vyrábějí i domácí hudebníci, i když je to někdy nákladná legrace. Tyhle se nám loni v redakci líbily nejvíc.

TOP 10 domácích videoklipů roku 2019 podle iREPORTu: Matěj Ruppert jako Hitler i Vypsaná fiXa na jeden záběr TOP 10 domácích videoklipů roku 2019 podle iREPORTu: Matěj Ruppert jako Hitler i Vypsaná fiXa na jeden záběr


Psí dny
- Zvíře jménem podzim

Singl je z desky Září kapely Zvíře jménem podzim, která se v minulém roce dala poměrně nečekaně zase dohromady. Éterická píseň, uklidňující přírodní záběry, které se postupně proměňují s gradací songu. Krása na pohled.

RECENZE: Zvíře jménem Podzim vydali asi nejlepší českou desku roku 2019

 

Krabička - Vypsaná fiXa

Vypsaná fiXa slavila pětadvacáté výročí a vydala výbornou desku Kvalita. Videoklip vznikl k songu Krabička. Všimněte si, že je celý na jeden jediný záběr! Stojí za ním režisérská dvojice Jordan Haj a Givi Kříž, která natáčí také pro Emmu Smetanu, Tomáše Kluse nebo Kapitána Dema.

Největší koncert v dějinách fixího lidu. Vypsaná Fixa se ve Foru Karlín pořádně rozepsala

 

CandyŠtěpán Urban

Candy je prvním sólovým singlem mladého zpěváka Štěpána Urbana a vypráví tragický příběh jedné lásky. Mimochodem, pokud byste chtěli vidět pokračování toho příběhu, mrkněte se na další videoklip k songu Postel. Ne tedy, že by to v něm dopadlo nějak lépe...

 

Lovers Do - Lenny

Natáčelo se v Polsku a vypadá to tak trochu jako něco od Quentina Tarantina. Písnička je o rozpadu vztahu a videoklip k ní působí jako taková road movie s tarantinovským finále.

 

Kouzlo - Kapitán Demo

Videoklip ke Kouzlu si zase vzali na starost parťáci Dema, Givi Kross s ProGramem. Klip přetéká vtípky a povedenými kolážemi. Bystré oko hudebního fanouška navíc pozná v jedné menší roli kytaristu z Vypsané fiXy.

Kapitán Demo si při show v Karlíně hrál s drony

 

Worst Lover Ever - Monkey Business

Matěj Ruppert jako Adolf Hitler? Není problém. Kromě něj také Aňa Geislerová jako Eva Braunová. A Vladimir 518 s Orionem jako nacisté. Hitler je tím nejhorším milencem, tak špatným, až nakonec donutí Evu Braunovou spustit se se židem. Monkey Business si prostě zase dělají legrácky.

 

ZmrZlýmTomáš Klus

Když už nějaký videoklip Tomáše Kluse začíná upozorněním, že by se na něj neměly dívat citlivé povahy, musí to být něco. Původně kytarový válečný protestsong se v duchu projektu Klusymfonie mění v tragické lkaní nad zbytečností bojů s obrovským orchestrem, chorály a válečnými záběry. A vyzní to daleko lépe a tíživěji.

 

Než tě rozkradouLucie

Jako něco od Karla Zemana, tak vypadá videoklip k songu Než tě rozkradou od Lucie. Klip režiséra Karola Vosátka vypráví příběh zamilovaného muže v působivých kulisách fantaskního světa. Zajímavé bylo i natáčení, protože všechny herce nejprve nafotil a jejich portréty pak dlouhé týdny rozpohybovával. Tím videu dodal jedinečnou atmosféru se steampunkovou estetikou.

https://www.ireport.cz/fotoreporty/lucie-i-ve-zline-dokazala-ze-jeji-hity-nestarnou

 

Out Of Touch – Zea

Talentovaná slovenská zpěvačka a tanečnice Zea připravila k emotivní a melancholické písni Out of Touch atmosférický videoklip, který vznikl pod taktovkou skupiny Forward Creatives v Liberci. Vypadá dost světově.

 

Everyone But U - Lazer Viking

Emma Smetana, Hellwana, Viah, Never Sol nebo Zofie Dares z Mydy pohromadě v jednom klipu? To všechno a mnohem víc uvidíte v Everyone But U od Lazer Vikinga. Něco podobného už se asi jinde nepoštěstí, vzhledem k tomu, jak rozdílné žánry zmíněné dámy produkují.

redakce

Témata: Zvíře jménem podzimVypsaná fiXa, Štěpán Urban, Lenny, Kapitán Demo, Monkey Business, Tomáš Klus, Lucie, Zea, Lazer Viking

zavřít