TOP 10 kapel, které byste na Rock for People neměli propásnout (a nejspíš je neznáte): Sea Girls, Pale Waves i Eisbrecher

Vydáno 03.07.2019 | autor: Aleš Harazim

Jasně, na Rock for People, který v Hradci Králové proběhne od 4. do 6. července, mají hvězdy jako Bring Me the Horizon, Franz Ferdinand, Manic Street Preachers, Rudimental, In Flames, Kodaline, Flogging Molly nebo The Subways. Ale ty všechny znáte a stejně na ně půjdete. Nechcete se ale neznámit s klenoty? Tady jsou!

TOP 10 kapel, které byste na Rock for People neměli propásnout (a nejspíš je neznáte): Sea Girls, Pale Waves i Eisbrecher TOP 10 kapel, které byste na Rock for People neměli propásnout (a nejspíš je neznáte): Sea Girls, Pale Waves i Eisbrecher

Na festivalech je nejlepší nejen to, že tam můžete vidět své oblíbené kapely pohromadě a třeba v jeden den, ale také objevování. Můžete neplánovaně přijít na náhodně zvolenou stage a stát se fanoušky kapel nebo hudebníků, o kterých jste jakživ neslyšeli. Abyste měli orientaci trošku jednodušší, zkusili jsme dát dohromady desítku jmen, která byste na Rock for People rozhodně neměli propásnout, i když je možná vůbec neznáte.

Rock for People představí i hvězdy domácí klubové scény. Zahrají Skywalker nebo I Love You Honey Bunny

Life

Existují sice už od roku 2013, na různých festivalech hráli na menších stagích a teprve si dělají jméno, ale od loňska jejich hvězda stoupá. Souvisí to s dobou, kdy vydali Popular Music, kterou na britském Radio 1 označili za jednu z nejlepších skladeb roku 2017. Dole se podívejte, jak vypadají jejich živé koncerty. To přece nemůžete propásnout, ne?

kdy a kde hrají?
v sobotu na YouTube Music Stage
16:00 až 16:45


Sea Girls

Podle názvu by člověk očekával dámskou kapelu, ale kdepak, je to čtveřice chlapíků, kteří se dostali do finálního výběru hudebních kritiků Sound of... Tam byli třeba Sigrid, Rag'n'Bone Man, Ellie Goulding, Jessie J, Skrillex, Chvrches a další. Pěkná společnost.

kdy a kde hrají?
v pátek na YouTube Music Stage
16:10 až 17:00


Saint Agnes

Jde o velký objev z českého talentového festivalu Nouvelle Prague. Předvedli nejlepší koncert celé akce, a tak se je organizátoři Rock for People rozhodli pozvat. Hrají hutný psychedelický rock, který se inspiruje jak u klasiky The Doors, tak i novějších projektů Jacka Whitea jako The Dead Weather.

kdy a kde hrají?
v sobotu na YouTube Music Stage
12:40 až 13:25


Frank Iero & The Future Violents

Vsadíme se, že na tenhle koncert půjde spousta fanoušků My Chemical Romance, protože Frank Iero je kytarista téhle bandičky. Po konci My Chemical Romance založil svojí kapelu, vydal s ní už celé album, které produkoval člověk, co dělal stejnou činnost pro Nirvanu nebo Pixies. Výjimečně dorazili i na pár koncertů do Evropy.

kdy a kde hrají?
v sobotu na Evropa 2 Stage
19:45 až 20:45


SCARLXRD

Což takhle si dát jednoho z nejakčnějších současných rapperů? Vlastním jménem Marius Listhrop začínal jako YouTuber, pak byl na rapcore scéně v kapele Myth City a teď jede sólově jako SCARLXRD. Co dělá za žánr? Něco, čemu se říká screamo rap. Až si ho poslechnete, pochopíte, proč je tam to slovíčko "scream". Když vystupoval loni v MeetFactory, bylo to tak zběsilé, že se probořily zábrany mezi publikem a stage. Očekávejte šílený mosh pit. Nechoďte dopředu doprostřed, pokud se nechcete účastnit.

kdy a kde hraje?
ve čtvrtek na Evropa 2 Stage
01:00 až 02:00


Barns Courtney

Škarohlídové o něm mluví jako o méně známén Edu Sheeranovi, ale to by bylo vůči němu dost nespravedlivé. Už jen proto, že má mnohem lepší hlas než samotný Ed Sheeran. Ale postupně se možná stane podobně slavným. Ostatně, jeho hity Fire a Glitter & Gold mají na Spotiffy už pár desítek milionů poslechů.

kdy a kde hraje?
v sobotu na Evropa 2 Stage
17:45 až 18:35


Idles

Nejsou zase tak neznámí, ale jak jsme zjistili, spousta lidí o nich neví a mělo by se to rozhodně změnit. V listopadu hráli na vyprodaném koncertě v Praze, a pokud jste o nich nevěděli nebo je nestihli, měli byste to napravit na Rock for People. Tohle je ryzí britský punk, jsou vzteklí, jsou zběsilí a dole se podívejte, jak to rozparádili na letošním Glastonbury (ten závěr, ty slzy, ah!). To nemůžete propásnout.

kdy a kde hrají?
ve čtvrtek na YouTube Music Stage
19:20 až 20:20


Pale Waves

Jsou z Manchesteru, hrají něco, čemu se říká goth pop, a měli byste si to představit jako kdyby v The Cure začala zpívat Taylor Swift. Pokud vám tahle bizarní kombinace přijde zajímavá (aby taky ne!), rozhodně byste měli Pale Waves zkusit. Můžeme zaručit, že to bude sice podivný, ale určitě silný hudební zážitek.

kdy a kde hrají?
v sobotu na Evropa 2 Stage
22:25 až 23:25


Eisbrecher

Máte rádi Rammstein? Organizátorům Rock for People se asi jen tak nepoštěstí je někdy ulovit (pokud ovšem ano, byla by to dost velká událost), a tak si budete muset zklamání vykompenzovat Eisbrecher. Jsou totiž z Německa a hrají stejný styl jako jejich slavnější kolegové - spojení prvků hard rocku, heavy metalu a elektroniky.

kdy a kde hrají?
v pátek na KB Stage
17:00 až 17:45


Tommy Cash

Určitě jste někde na YouTube viděli nějaké ty jeho šílené videoklipy. Pochází z Estonska, kombinuje rap a elektroniku, zpívá v angličtině s východním přízvukem a na YouTube má miliony zhlédnutí. Ze všeho si dělá tak trochu legraci, ale přitom je ta jeho muzika nečekaně chytlavá. Živé vystoupení bude stát určitě za to!

kdy a kde hraje?
v pátek na Evropa 2 Stage
22:25 až 23:25 

Text: Aleš Harazim

Témata: Rock for People, Life, Sea Girls, Saint Agnes, Frank Iero, SCARLXRD, Barns Courtney, Idles, Pale Waves, Eisbrecher, Tommy Cash, objevy

zavřít