TOP 10 koncertních tipů na únor: Emeli Sandé, Glen Hansard, The Chainsmokers a další

Vydáno 04.02.2018 | autor: Lucie Šimůnková

S blížícím se koncem zimního spánku se probouzejí nejen muzikanti, ale i kluby. Na téměř vyprodané turné vyjíždí s novou deskou Mandrage, v SaSaZu hned dvakrát pokřtí album Ektor. V Brně zahájí JazzFest Brad Mehldau, dvakrát se u nás ukáže Glen Hansard. Dalšími zahraničními hvězdami na našich pódiích budou Emeli Sandé a The Chainsmokers. V klubu Rock Café otevřou sezónu, v Roxy to bude tepat celý měsíc a techno zazní i ze Chapeau Rouge.

TOP 10 koncertních tipů na únor: Emeli Sandé, Glen Hansard, The Chainsmokers a další TOP 10 koncertních tipů na únor: Emeli Sandé, Glen Hansard, The Chainsmokers a další


Max Cooper

Co: Festival Spectaculare
Kdy: 8. února, Roxy, Praha

Nevšední osobnost světové elektronické scény a doktor výpočetní biologie v jedné osobě, to je Max Cooper. Britský producent techna a elektronické hudby se ve svých skladbách vyžívá ve zvuku Jona Hopkinse, ispiruje se islandským Ólafurem Arnaldsem, Sigur Rós nebo Aphexem Twinem. Na svém kontě má dvě desky a do Prahy přijede se svojí jedinečnou audiovizuální show Mesh live. 

LIVE: Rock Café slavilo 27. narozeniny, hvězda večera Kapitán Demo upustil páru



Zimní Rockový Slunovrat

Co: Večírek oslavující návrat klubové sezóny s The.Switch, Circus Problem, Nano a SCB
Kdy: 9. února, Rock Café Praha

Nezřízený večírek, který oslaví nejen jarní slunovrat, ale hlavně zahájí klubovou sezńu 2018. V Rock Café zahrají crossoveroví The.Switch nebo pražští pankáči hrající balkánskou dechovku Circus Problem. Ke slyšení bude i indie-pop v podání kapely Nano nebo Space Cripple Bastards alias SNB.

Camelphat

Co: nekonečná dávka energické house music
Kdy: 10. února, Roxy, Praha

Možná je znáte díky jejich wrestlingovým maskám, možná díky hitu Cola s písničkářem Elderbrook. Britské producentské duo CamelPhat ale určitě není projektem jednoho hitu. Již deset let vydávají tracky pod labely Spinnin Records, Toolroom, Defected nebo Suara. Do Roxy slibují přivézt nekonečnou dávku energické house music, řízlou devadesátkovým soundem v kombinaci s tvrdšími pasážemi.

The Chainsmokers

Co: DJské hvězdy míří do Česka
Kdy: 11. února, Tipsport Aréna, Praha

Série šestnácti evropských zastávek v rámci Memories… Do Not Open Tour zahrnuje i jednu v Praze. Alex Pall a Andrew Taggart, dvojice tanečních DJs, slaví se svou hudbou úspěchy po celém světě. Jmenujme například megahit Closer. Svou energii přivezou i do Tipsport Arény, a to již 11. února. Den předtím vystoupí ve Vídni.

Ektor

Co: Křest alba Alfa 
Kdy: 17. a 18. února, SaSaZu, Praha

Ektor rozšířil křest alba Alfa o další koncert, ten páteční je totiž již beznadějně vyprodaný. O své nové desce prohlásil, že se jedná o jeho životní album, dá se tedy očekávat, že i křest bude zážitkem. Prozradil také, že se na druhém koncertě objeví minimálně jeden host z minulé desky, který o páteční noci bohužel nebude moci vystoupit. Nechme se tedy překvapit. 

Ektor přidává v SaSaZu druhý křest alba. První koncert vyprodal za necelý měsíc

JazzFest Brno - Brad Mehldau

Co: Sólový recitál amerického pianisty
Kdy: 18. února, Besední dům Brno

Únor přináší Brnu začátek další velké události světové úrovně. Několikaměsíční festival, který v brněnských klubech a divadlech pohostí nejvyšší jazzové špičky. Festival zahájí koncert amerického pianisty Brada Mehldaua v novorenesančním sále Besedního domu. Toto vystoupení se blíží svému vyprodání, není tedy radno s lístky otálet.

Wynton Marsalis, Avishai Cohen i Brad Mehldau: JazzFest Brno od února nabízí hvězdný program

Turné Mandrage

Kde: napříč Českou republikou
Kdy: v průběhu února a března

V lednu Mandrage vydali desku Po půlnoci, teď se s ní jedou pochlubit fanouškům. Čtyři koncerty jsou již beznadějně vyprodané, ale pokud máte opravdovou potřebu vidět tuto našlapanou show, máte ještě poslední možnost v Liberci, Plzni nebo Českých Budějovicích. Po pražském koncertě vyšlo v médiích několik komentářů hudebních kritiků. Shodli se, že dramaturgie koncertu u nás nemá obdoby, značí to tedy, že se máme na co těšit.

Emeli Sandé

Co: britská diva poprvé v Česku
Kdy: 20. února, O2 arena, Praha

Skotská zpěvačka Emeli Sandé, která v roce 2012 vydala debutové album Our Version of Events, poprvé přijíždí do Česka. Umělkyně, která kombinuje styly r'n'b, soul, gospel i pop, vystoupí rovnou v pražské O2 areně. Zazpívá i písně ze svého dosud posledního alba Long Live The Angels, které vydala na podzim roku 2016. Předskakovat jí bude písničkářka Lenny.

Emeli Sandé přijede v únoru poprvé do České republiky

Glen Hansard

Co: Britský písničkář a držitel Oscara se vrací
Kdy: 23. února, Studio DVA, Praha, 25. února, Sono Centrum, Brno

S novou deskou Between Two Shores vyjíždí  Glen Hansard na evropské turné. Dvě zastávky si udělá i v České republice. U nás je známý zejména pro svůj oscarový duet s Markétou Irglovou Falling Slowly. Zdejší fanoušci mu však zůstali věrní i jako sólovému zpěvákovi. Své posluchače potěší v brněnském Sono Centru a v pražském divadelním Studiu DVA.

Republic Artists Records - Willers Brothers

Co: Večírek plný techna a housu
Kdy: 24. února, Chapeau Rouge, Praha

Jeden z nejstarších pražských klubů bude 24. února odhora až po sklep plný housu a techna. Úspěšní DJs, nejen ze Spojeného království, budou hrát své sety ve třech poschodích klubu. Kromě berlínské dvojice Willers Brothers ukáže svůj um i Thomas Tesla a jiní. Zkrátka party, jak má být. 

text: Lucie Šimůnková

Témata: Glen Hansard, Ektor, Max Cooper, Mandrage, The Chainsmokers, Emeli Sandé, Roxy, Rock Café, Chapeau Rouge, JazzFest Brno

zavřít