TOP 10 nejlepších vánočních songů: Coldplay, Hurts, Wham! a další

Vydáno 03.12.2018 | autor: redakce

Co by to bylo za Vánoce bez vánočních hitů? Připravili jsme si pro vás výběr těch nejlepších deseti, které vám určitě zpříjemní letošní svátky. Článek je z roku 2011 a byl ponechán v původním znění. 

TOP 10 nejlepších vánočních songů: Coldplay, Hurts, Wham! a další TOP 10 nejlepších vánočních songů: Coldplay, Hurts, Wham! a další


Hurts
- All I Want For Christmas Is New Year's Eve

Miláčci publika Hurts se nechali strhnout vánoční atmosférou a připravili si speciální song, Vánoce však neoslavují. Uhlazení hošíci Theo a Adam se totiž víc těší na nový rok, který by jim měl přinést více radosti. Zda se to promítne i na jejich tvorbě, je zatím ve hvězdách, nicméně klip k písni je jako vždy vydařený.

TOP 10 zvrhlých a ujetých vánočních songů: Ramones, Megadeth nebo Lemmy Kilmister



Skrillex - Ruffneck - Full Flex
Dubstepový mág evidentně nemá Santu rád a na Ježíška asi taky nevěří. Tento klip by se možná měl opatřit nálepkou "Pro děti (a) věřící na Satana Clause nevhodné". Santa se totiž ve videu sjíždí práškama a ve finále dostane pěkně na budku.

LIVE: Skrillex v Praze - profesionální diskotéková sauna



The Killers - The Cowboy's Christmas Ball
"Zabijáci" si na vánočních písních ulítávají každoročně. Tentokrát si splnili dětský sen a zahráli si na kovboje alespoň v klipu. Song zasadili do prostředí Divokého západu, a aby toho nebylo málo, prostor dostali i ufouni. A protože jsou The Killers hodní kluci, výtěžek z videoklipu poputuje do Afriky na boj proti AIDS.



Coldplay - Christmas Lights
Britští Coldplay svým fanouškům letos nadělili desku Mylo Xyloto, kdo však chce trochu sváteční atmosféry, jistě ocení jejich vánoční song Christmas Lights. Jak už to u Coldplay bývá, neurazí a ani neohromí a George Michaela to prostě netrumfne…



Wham! - Last Christmas
Na Ostrovech ještě chvilku zůstaneme, stejně tak jako u George Michaela a Wham!, jeho projektu ještě z doby, kdy si myslel, že není gay. Je to hodně pop, hodně kýč a ty zamilované oči určené slečně s trvalou už Georgeovi dneska nikdo nevěří, ale ruku na srdce - Vánoce bez tohoto šlágru prostě nejsou Vánoce!

SMRT SI ŘÍKÁ ROCK'N'ROLL: George Michael - rebel s ušlechtilou duší



Jon Bon Jovi - Please Come Home For Christmas
Své k Vánocům chtěl před lety říct i Jon Bon Jovi a nutno říct, že se mu povedl oplodňovák jak vyšitej. Komu by snad nestačil poslech, nechť si pustí klip - Cindy Crawford v santovské čepičce je prostě yummy! A na Jona v tomtéž je taky radost pohledět.



Billy Mack - Christmas Is All Around
Dokáže si ještě někdo představit Vánoce bez filmu Láska Nebeská? Když už nic jiného, Bill Naughy alias Billy Mack za zhlédnutí určitě stojí. A jeho svérázné pojetí coveru Christmas Is All Around s blonďatými kočičkami v sexy santovských outfitech ještě víc.



Train - Shake Up Christmas
… aneb jak zaprodat duši nejoblíbenějšímu nealko drinku na světě, poskytnout svůj song do reklamy a rotovat v éteru po celém světě. Nutno podotknout, že tentokrát nejde o blivajzoidní záležitost a la odkvetlá "cougar" Mariah Carey versus nadržený koloušek Justin Bieber. Shake Up Christmas fakt funguje.



Wohnout - Modlitba pro hříšníky
S blížícím se závěrem také něco z českých luhů a hájů - s Wohnouty je sranda za jakýchkoliv okolností a nejinak je tomu i touto dobou. Kluci si udělali mejdánek u Zemánka na bytě, zapnuli k tomu kameru, něco zabékali a ejhle - je tu vánoční koleda po wohnoutovsku!



Günter - Christmas Song
Aby si na své přišli i všichni zvrhlíci a milovníci zvráceností všeho druhu, nechali jsme si to nejlepší na konec. Günter je kontroverzní postavička hudebního průmyslu sám o sobě. Po zhlédnutí tohoto videa vás napadne jediné: Na čem to frčí? A kde se to dá sehnat? Tak šťastné a veselé!



text: Marta Pušová

Témata: vánoční songy, Hurts, Skrillex, The Killers, Wham!, George Michael, Coldplay, Bon Jovi, Train, Wohnout

zavřít