TOP 10 nejočekávanějších podzimních koncertů zahraničních hvězd: Michael Bublé, New Order i Pixies

Vydáno 08.09.2019 | autor: Andrea Štipčáková

Také letos na podzim přivítáme na českých pódiích mnoho zahraničních hvězd. Mezi ty nejzářivější patří například kanadský zpěvák Michael Bublé, který málem ukončil kariéru, ikoničtí New Order či Pixies nebo Bruce Dickinson, hlas Iron Maiden. Ten ovšem tentokrát nepřijede zpívat, ale předčítat a debatovat s fanoušky. 

TOP 10 nejočekávanějších podzimních koncertů zahraničních hvězd: Michael Bublé, New Order i Pixies TOP 10 nejočekávanějších koncertů zahraničních interpretů podzimu


Michael Bublé
Praha, O2 arena
17. 9.

Michael Bublé přijede do  Prahy v rámci svého turné k albu Love, které vyšlo v listopadu minulého roku. Držitel čtyř Grammy krátce po jeho vydání oznámil, že kvůli nemoci syna končí svou kariéru. Nakonec však toto prohlášení dementoval a jeho čeští příznivci jej tak budou moci po pěti letech znovu vidět.

RECENZE: Michael Bublé nahrál album s láskou k hudbě i životu

 


New Order
Praha, Forum Karlín
3. 10.

Vůbec poprvé do Prahy zavítá britská skupina New Order. Ta vznikla na základech zaniklých Joy Division a stala se jednou z nejuznávanějších kapel osmdesátých let. Ve Foru Karlín, kam se koncert přesunul z Lucerny, představí songy, které jsou směsicí post-punku, elektroniky a taneční hudby. Fanoušci se tedy rozhodně mají na co těšit!

Koncert New Order se pro velký zájem přesouvá do větších prostor. Místo Lucerny proběhne ve Foru Karlín

 


Pixies
Praha, Forum Karlín
8.10.

Máte rádi osmdesátkový rock? Pak si jistě nesmíte nechat ujít koncert formace Pixies, která do Prahy dorazí 8. října. Původně měla svou show odehrát v Lucerně, ale pro velký zájem bylo vystoupení přesunuto do Fora Karlín. Zajímavostí je, že fanoušci doposud nevědí, s jakým setlistem se Pixies představí. Která píseň půjde na řadu, určí až atmosféra v sále.

AUDIO: Pixies přivezou do Prahy nové album. Poslechněte si singl Um Chagga Lagga

 


Orbital
Brno, Zoner BOBYHALL / Praha, Forum Karlín
10. 10. / 12. 10.

Do Prahy a do Brna dorazí legendy elektronické hudby! Orbital po dvouleté pauze vydali nové album Monsters Exist, které je jejich devátou studiovou deskou, a rovnou k němu vyrazili na turné. Bratři Paul a Phil Hartnollovi nejprve odehrají koncert v brněnské Zoner BOBYHALL, o dva dny později pak předvedou světelnou show také v pražském Foru Karlín.

PROFIL: Orbital, halcionoví bratři v rytmu

 


Vanessa Mae
Ostrava, Ostravar arena / Praha, O2 arena
15. 10. / 17. 10.

Pořádnou smyčcovou show si užijí fanoušci Vanessy Mae v Ostravě a v Praze, kam houslistka dorazí už v polovině října. Nadanou virtuosku doprovodí během její show český smyčcový orchestr a osm tuzemských vokalistů, celkový dojem z vystoupení pak umocní vizuální show, na které se umělkyně sama podílí. "Do České republiky přivezu své oblíbené kousky z minulosti, ale také několik písní, které hraji jen vzácně. Těším se na spolupráci s českými hudebníky. Doporučuji, abyste se soustředili i na jejich sóla, protože za to vážně stojí," zve Mae na své koncerty.

Vanessa Mae v brněnské aréně pořádně zatopila

 


Bruce Dickinson
: What Does This Button Do?
Praha, O2 Universum
25. 10.

Jedním z prvních zahraničních umělců, kteří vystoupí v nové hale O2 Universum, bude Bruce Dickinson. Zpěvák Iron Maiden se českému publiku představí v netradiční roli spisovatele. Do Prahy totiž přijede se svou autobiografií What Does This Button Do?, které bude věnovat první polovinu dvouhodinové show, během níž se ukáže jako výborný komik. Druhá část večera pak bude zasvěcena dotazům fanoušků.

 


Archive
Praha, Palác Akropolic
28. 10.

Multižánroví Archive slaví v České republice tradičně velký úspěch. Již několikrát zde vyprodali Lucerna Music Bar, a tak se tu rozhodli oslavit také 25 let své existence. Tentokrát však zavítají do Paláce Akropolis. U této příležitosti vydává formace rovněž delux box set se třiačtyřiceti svými skladbami, včetně osmi písničkových.

LIVE: Archive se na Flédě předvedli na vrcholu kariéry

 


The Lumineers
Praha, Forum Karlín
10. 11.

Po třech letech se do Prahy v listopadu vrátí americká skupina The Lumineers, která svým tuzemským fanouškům přijede představit desku III. Ta vyjde už 14. září a songy z ní se budou dotýkat zejména tří témat, a to lásky, ztráty a zločinu. Diváci se však bezesporu dočkají také největších hitů, jako jsou Ho Hey nebo Stubborn Love.

The Lumineers vyprodali pražskou Lucernu

 


Charli XCX
Praha, Roxy
14. 11.

Před čtyřmi lety se Charlie XCX českému publiku představila jako předskokanka Katy Perry, letos v listopadu už do České republiky dorazí sama za sebe. V Praze vystoupí 14. listopadu v klubu Roxy, kde zahraje nejen své největší hity, ale také skladby z nové studiové desky nazvané podle zpěvačky.

 


Andrea Bocelli
Praha, O2 arena
30. 11.

Nejznámější tenorista světa opět dorazí do Česka. V listopadu odehraje Andrea Bocelli koncert v pražské O2 areně, kde svůj klasický repertoár obohatí i o skladby z nového alba Sí, které oslavuje lásku, rodinu, víru a naději. A jak přiznal při své poslední zdejší návštěvě v rozhovoru pro Radiožurnál, na české fanoušky se těší. "Vždy, když přijedu do Prahy, a zjistím, že koncertní sál je vyprodaný, je to pro mě radostným důkazem, že české publikum mě má rádo a že se na mě těší. A také díky tomuto vztahu mám na Prahu a české publikum pokaždé velice dobré vzpomínky," uvedl.

Italský večírek v Praze: Andrea Bocelli naplnil O2 arenu

Text: Andrea Štipčáková

Témata: Michael Bublé, New Order, Pixies, Orbital, Vanessa Mae, Bruce Dickinson, Archive, Lumineers, Charli XCX, Andrea Bocelli

zavřít