TOP 10 nejočekávanějších zahraničních alb roku 2020: Ozzy Osbourne, The Cure, Foo Fighters i Green Day

Vydáno 12.01.2020 | autor: Aleš Harazim

V roce 2020 nás čeká velká spousta nové hudby. Ačkoli u většiny alb pořád nevíme, kdy přesně by měly vyjít, víme, že by se to mělo stihnout ještě letos. Na tohle všechno se můžete těšit.

TOP 10 nejočekávanějších zahraničních alb roku 2020: Ozzy Osbourne, The Cure, Foo Fighters i Green Day TOP 10 nejočekávanějších zahraničních alb roku 2020: Ozzy Osbourne, The Cure, Foo Fighters i Green Day


Pet Shop Boys
Hotspot

kdy má vyjít?
24. ledna

Kapela se přesunula do Berlína, kde vytvořila řadu nových popových songů a album Hotspot bylo na světě. Pokud bude celé znít jako Dreamland, kde zpívá Olly Alexander z Years and Years, máme se na co těšit.


Green Day
Father Of All…

kdy má vyjít?
7. února

Father Of All… má být nejkratší album Green Day. Frontman Billie Joe Armstrong řekl: "Vyházeli jsme všechny blbiny". Také říkají, že je jejich nové album inspirované Kendrickem Lamarem, což může být dost zajímavá kombinace. V červnu je uvidíme naživo na festivalu Rock for People v Hradci Králové.

Rock for People oznamuje první hvězdy. Vystoupí Green Day, Fall Out Boy a Weezer


Ozzy Osbourne
- Ordinary Man

kdy má vyjít?
21. února

Titulní song vznikl ve spolupráci s Eltonem Johnem, na albu spolupracoval také Slash, Duff McKagan z Guns N' Roses nebo Chad Smith z Red Hot Chili Peppers. Prostě ti nejlepší z nejlepších. Kdo by se netěšil? Stejně tak očekáváme Ozzyho listopadový koncert v pražské O2 areně.

TOP 30 nejočekávanějších koncertů roku 2020 (II.): Ozzy Osbourne, Kiss, Iron Maiden, Twenty One Pilots i Aerosmith


The Cure

kdy má vyjít?
není známo

Robert Smith už v minulém roce naznačoval, že mají nové songy a znějí skvěle. Dokonce říkal, že mají materiálu na tři další alba, což je dobrá zpráva pro fanoušky. Ti čekají na nějakou novinku už 12 let od vydání 4:13 Dream. Když jim tedy nic nevyšlo v minulém roce, doufáme v tento. Zatím ale nic oficiálního.

LIVE: Povedené finále Colours Of Ostrava obstarali nejen The Cure, ale také Zaz nebo Xavier Rudd


The xx

kdy má vyjít?
není známo

Londýnská trojice napsala na svůj Instagram, že se mají jejich fanoušci těšit na rok 2020. Ti čekají na nové album od roku 2017, kdy vydali skvělé I See You. "Pracujeme na nové muzice a nemůžeme se dočkat, až se o ní s vámi podělíme," napsali. Tak šup!


Foo Fighters

kdy má vyjít?
není známo

Už dříve kapela naznačovala, že pokračování jejich poslední desky Concrete & Gold z roku 2017 bude "zasraně divný". Pořád ale nevíme, kdy by měla vyjít. V roce 2020 ovšem Foo Fighter oslavují pětadvacáté výročí, tak se to docela hodí, ne? Na Twitter dali počátkem roku video, jak novou desku nahrávají.


Lana Del Rey
White Hot Forever

kdy má vyjít?
není známo

Album Norman Fucking Rockwell!, ze kterého byli kritici i fanoušci nadšení, vyšlo sice teprve minulý rok, ale už před jeho vydáním Lana Del Rey avizovala další s názvem White Hot Forever. Zatím o něm tedy nemáme jedinou další informaci kromě toho, že by mělo vyjít letos.

LIVE: Aerodrome festival - Druhý den strhli Stone Sour, Lana Del Rey se místo zpěvu podepisovala fanouškům


Kasabian

kdy má vyjít?
není známo

Kapela potvrdila, že na novém albu pracuje a tvrdí, že by mělo být trochu experimentální a zároveň mít hlasité kytary. V červnu chystají velké koncert ve svém domovském Leicesteru, takže by se dalo předpokládat, že novinku vydají předtím. Nebo alespoň nějaké singly by mohli stihnout.


Lady Gaga

kdy má vyjít?
není známo

"Mé dalším album se budem jmenovat ADELE," napsala Lady Gaga v říjnu na Twitter. Byl to fórek? Narážka na chystanou spolupráci? Nebo skutečnost? To se asi dozvíme až časem. Mluví se ale o tom, že na šestém albu hodně spolupracoval spoluautor songu Shallow, Anthony Rossomando.

Bohemian Rhapsody má čtyři Oscary, Rami Malek vyhrál za roli Mercuryho. Nejlepší píseň nahrála Lady Gaga


Deep Purple

kdy má vyjít?
není známo

Deep Purple nejenže pořád aktivně koncertují, ale vydávají i alba. Poslední s názvem inFinite vydali v roce 2017 a na letošek chystají novinku. Ian Gillan na Facebooku oznámil, že se nějakou záhadou dostali všichni do studia a začíná něco vznikat. Je to spontánní, je to neplánované, ale úplně stejně to vypadalo při vzniku inFinite.

Text: Aleš Harazim, foto: Radim Hromádko, Matěj Slezák, Marek Holoubek

Témata: Deep Purple, Ozzy Osbourne, Lana Del Rey, Lady Gaga, Kasabian, Foo Fighters, The XX, The Cure, Green Day, Pet Shop Boys

zavřít