TOP 10 nejsledovanějších videoklipů na YouTube všech dob: Psy, Adele, Taylor Swift a další virální hity

Vydáno 19.03.2017 | autor: Josef Martínek

I když úspěch hudebníků nezávisí jen na počtu zhlédnutí na YouTube, sledovanost na této platformě je stále důležitějším ukazatelem. A protože počet uživatelů YouTube stále roste, není překvapením, že těmi historicky nejpřehrávanějšími jsou hlavně klipy z posledních let. Nabízíme vám Top 10, sestavenou dle dat magazínu Billboard. 

TOP 10 nejsledovanějších videoklipů na YouTube všech dob: Psy, Adele, Taylor Swift a další virální hity Psy v klipu ke svému hitu Gangnam Style


10) Katy Perry - Roar
1 860 335 039 zhlédnutí

První singl ze zatím poslední desky Katy Perry s názvem Prism byl v roce 2013 velkým hitem rádií, ale fungoval i na internetu. V klipu nás Katy vzala do divočiny, přidala trochu humoru a zhlédnutí se jen hrnula. 

VIDEO: Ani Katy Perry nemá ráda Trumpa. S novým singlem jí pomohli Sia i vnuk Boba Marleyho

9) Adele - Hello
1 911 252 168 zhlédnutí

Klip Hello Adele drží i jedno prvenství: žádné hudební video nezískalo více zhlédnutí za prvních 24 hodin. Pilotnímu singlu z veleúspěšné desky 25 jich napočítali přes 27 milionů, celkově se už blíží hranici dvou miliard. 

vložte odkaz, text nemažte

8) Major Lazer & DJ Snake feat.  - Lean On
1 933 063 427 zhlédnutí

Výtvor producentů Major Lazer a DJ Snakea byl letním hitem roku 2015. Shodou okolností se ten rok v Česku představila i zpěvačka, jejíž hlas z něj zní - Dánka . Vystoupila na festivalu Fingers Up. 

7) Enrique Iglesias -  Bailando (feat. Descemer Bueno, Gente De Zona)
1 970 322 532 zhlédnutí

Latinoamerický trh je pro hudebníky velmi lukrativní. Kdo by to byl řekl, že nejsledovanějším klipem Enriqua Iglesiase není žádný z jeho hitů v angličtině, ale španělsky zpívaná písnička Bailando. 

LIVE: Enrique Iglesias v Praze vášnivě hecoval fanynky, na zpěv ale moc nedošlo



6) Taylor Swift - Shake It Off
1 978 526 678 zhlédnutí

Jaké to bylo překvapení, když se v roce 2014 Taylor Swift vrhla na krystalický pop. Odklon od country naznačila už předchozí deskou Red, ale až nahrávka 1989 její nové směřování stvrdila. Právě singl Shake It Off byl v pořadí první. 

5) Taylor Swift - Blank Space
1 990 434 615 zhlédnutí

A ještě jednou Taylor Swift. Zůstaneme i u stejné desky, druhým singlem se totiž stala skladba Blank Space a znovu z toho byl hit #1. V klipu se zpěvačka stylizuje do role žárlivé potvory, možná proto se fanoušci k tomuto videu tak rádi vracejí. 

4) Mark Ronson feat. Bruno Mars - Uptown Funk!
2 278 258 600 zhlédnutí

Funk je v posledních letech znovu v kurzu a Mark Ronson a Bruno Mars toho dokonale využili. Hit Uptown Funk slavil velké hitparádové úspěchy, tak velké, že se následně objevilo několik songů, které se mu až nápadně snažily přiblížit. Nikdy už z toho ale takový průlom nebyl. 

RECENZE: Bruno Mars je potřetí hitový, funky a sexy

3) Justin Bieber - Sorry
2 336 317 122 zhlédnutí

Poslední deskou Purpose ze sebe Justin Bieber smyl nálepku vyhlaslé teen hvězdy a zařadil se k řádným popovým ikonám. Klip Sorry je z této desky z hlediska sledovanosti nejúspěšnější. Škoda že naživo to taková sláva nebyla, jak jsme psali v listopadovém reportu z pražského koncertu.

2) Wiz Khalifa - See You Again feat. Charlie Puth
2 530 824 758 zhlédnutí

Přes dvě a půl miliardy přehrání získal klip, který je poctou zesnulému herci Paulu Walkerovi. Singl See You Again byl zároveň v roce 2015 hymnou sedmého dílu filmové série Rychle a zběsile a promo účely splnil do puntíku. 

1) Psy - Gangnam Style
2 789 629 087 zhlédnutí

První místo asi nikoho nepřekvapí, vždyť fenomén Gangnam Style nemohl v roce 2012 minout ani ty největší hudební ignoranty. Bláznivé video se stalo virálním hitem a zajistilo korejskému rapperovi globální slávu. 

Témata: YouTube, Psy, Wiz Khalifa, Charlie Puth, Justin Bieber, Mark Ronson, Bruno Mars, Taylor Swift, Enrique Iglesias, Major Lazer, Adele, Katy Perry

zavřít