TOP 12 českých skladeb roku 2017 (II.): Z úspěchu se radoval Marek Ztracený, Ewa Farna nebo Pavel Callta

Vydáno 31.01.2018 | autor: Lucie Šimůnková

Druhé části našeho přehledu nejúspěšnějších skladeb minulého roku kralují stálice české hudební scény v čele s Chinaski, Ewou Farnou nebo Markem Ztraceným. Povedenou skladbu vypustili do éteru i Pavel Callta s Leošem Marešem nebo Mikolas Josef. Mimořádně kvalitní kousek mají také Lake Malawi.

TOP 12 českých skladeb roku 2017 (II.): Z úspěchu se radoval Marek Ztracený, Ewa Farna nebo Pavel Callta TOP 12 českých skladeb roku 2017 (II.): Z úspěchu se radoval Marek Ztracený, Ewa Farna nebo Pavel Callta

CHINASKI – Venku je na nule

Venku je na nule je skladba z nejnovějšího alba Chinaski – Není nám do pláče. Vznikala během takzvaného songwritingu v londýnských Dean Street Studios s producentem Alexem Daviesem. Překvapením byl klip k písni, protože i když je text písničky vážný, videoklip se rozhodla kapela pojmout spíše komicky. Postaral se o to Petr Čtvrtníček, který jako miliardář střílí na Chinaski paintballovou pistolí. Dojde i na dortíkovou bitvu nebo na legendární rock'n'rollové rozmlácení nástrojů.

Chinaski ohlásili novou sestavu, společně vyrazí na turné Není nám do pláče



Mikolas Josef – Lie to me

Čtvrtý singl dvaadvacetiletého Mikolase Josefa s názvem Lie To Me, je autorským počinem, který stojí za povšimnutí. Nejen že jej napsal Mikolas sám, on ho i nahrál ve vlastním studiu, zprodukoval, zrežíroval a vydal. Jeho píle se vyplatila. Skladbu ohodnotili kladně fanoušci i zahraniční porota mezinárodní soutěže Eurovision Song Contest 2018. Skladba Lie To Me a Mikolas Josef nás tedy pro letošní rok bude reprezentovat v Lisabonu.

Pavel Callta ft. Leoš Mareš - Píšem si svůj sen

Pavel se českým posluchačům vryl do paměti zejména skladnou Naštěstí, která se těší téměř deseti milionovému úspěchu na YouTube. V roce 2017 vsadil opět na jistotu a ke svému singlu Píšem si svůj sen si přizval Leoše Mareše. Snad celý národ ví, že se před patnácti lety dostal do povědomí veřejnosti díky kontroverznímu kožichovému vzezření a ještě bizarnější "pěvecké" kariéře. Tu naštěstí pověsil rychle na hřebík a začal se věnovat pouze moderování. Jeho hudební comeback přišel až s touto skladbou. Nejeden kritik se obával, ale trapas se nekonal. Leoš si ze sebe udělal ironickou srandu a dokonce vyhlásil speciální koncerty.

Lake Malawi - Paris

Po dlouhé odmlce se minulý rok Lake Malawi vrátili zpátky na pódiová prkna. V nové sestavě a s neuvěřitelným elánem. Desku Surrounded By Light tak nadvakrát pokřtili v Brně, v Praze a vydali se i do zbytku celé republiky. Paris je tak pátá skladba, která se dočkala před oficiálním křtem svého videoklipu. Zde se Albert vydává na romantický trip se svou přítelkyní. Podle jeho slov nebyl záměr žádný, jen aby byla vidět jejich láska a spontánnost.

Albert Černý (Lake Malawi) interview: Londýn mám rád kvůli hudbě, ale doma se cítím v Praze

Ewa Farna - Všechno nebo nic

Ústřední skladba stejnojmenného filmu je určitě důvodem, proč se píseň dočkala tak velkých mediálních ovací. Musí se ale také nechat, že je to skladba nesmírně chytlavá. Jednoduchý text má za sebou kvalitní zvuk a díky prostřihům z filmu i napínavý klip. Ewa skladbu přezpívala taktéž do polštiny. Na YouTube nasbírala téměř 20 miliónů shlédnutí.

Marek Ztracený - Léto 95

V roce 2017 Marek oslavil neuvěřitelných 10 let na scéně, oslavil to velkolepě ve Fóru Karlín, ale ještě před tím vyslal zvěsti díky skladbě Léto 95. Společně s ním se na ní podílela opravdu špičková česká elita. Ve videoklipu totiž vystoupila a společně zavzpomínala na krásná léta devadesátek například Dara Rolins, Lucie Bílá, Matěj Ruppert, Miroslav Donutil, Jiří Bartoška nebo Karel Gott

LIVE: Srdcař Marek Ztracený přivedl Forum Karlín do transu

Téma: Mikolas Josef, Marek Ztracený, Lake Malawi, Chinaski, Ewa Farna, Pavel Callta, Leoš Mareš  

Autor: Lucie Šimůnková

 

 

 

 

 

zavřít