TOP 20 nejočekávanějších koncertů podzimu (II.): Nightwish, Bryan Adams i Sting se Shaggym

Vydáno 29.08.2018 | autor: Hana Bukáčková

V první části našeho velkého přehledu nejočekávanějších podzimních koncertů jsme vás pozvali na hvězdy, jako jsou Shania Twain, George Ezra nebo Chris Norman. Také druhá desítka událostí skýtá jednu atraktivní akci vedle druhé. 

TOP 20 nejočekávanějších koncertů podzimu (II.): Nightwish, Bryan Adams i Sting se Shaggym TOP 20 nejočekávanějších koncertů podzimu (II.): Nightwish, Bryan Adams i Sting se Shaggym


PER GESSLE

Kdy: 7. 10. 
Kde: Forum Karlín, Praha

Skladatel Per Gessle z Roxette se na podzim vydá na evropské turné, během kterého připomene ty nejslavnější hity své domovské kapely. Marie Fredriksson, charismatická zpěvačka tohoto dua, byla na jaře 2016 nucena ze zdravotních důvodů přerušit turné k desátému studiovému albu Good Karma a návrat na pódia neplánuje. Per Gessle se s tím vypořádal tak, že začal psát písně pro svůj sólový projekt. Ten představí začátkem října v Praze. 

RECENZE: S dobrou karmou k počátku konce Roxette?

SCOOTER

Kdy: 12. 11. 
Kde: Forum Karlín, Praha

Scooter to rozbalí na plný plyn a během dechberoucí show budou sálem znít všechny zásadní hity, které H. P. Baxxter a jeho dva spoluhráči nekompromisně nasází do uší a nohou svých nadšených fandů. Hity Hyper Hyper, Fire, How Much Is the Fish?, Ramp! (The Logical Song), Nessaja, Maria (I Like It Loud) nebo Move Your Ass! jsou samozřejmostí.

Cibulafest pařil na Scooter a vzpomínal s Modern Talking

MICHAEL SCHENKER FEST

Kdy: 14. 11. 
Kde: Kongresové centrum, Praha

Michael Schenker Fest je nejen vtipný název pro turné špičkových muzikantů, ale stejně se jmenuje i superskupina, která vystoupí 14. listopadu v pražském Kongresovém centru Praha. Vévodit jí bude jedna z ikonických postav historie heavy metalu, kytarista Michael Schenker, jehož originální styl kytarové hry ovlivnil desítky následovníků. Za mikrofonem se vystřídají zpěváci Gary Barden, Graham Bon-net, Robin McAuley a Doogie White, basa bude v rukou ostříleného Chrise Glena, druhou kytaru a klávesy bude mít pod kontrolou vysoce ceněný muzikant a producent Steve Mann a za bicí usedne jeden z nejzkušenějších britských bubeníků Ted McKenna. 

TOP 20 nejočekávanějších koncertů podzimu (I.): Shania Twain, Ricky Martin, George Ezra i Chris Norman

STING + SHAGGY

Kdy: 16. 11.
Kde: Forum Karlín, Praha

Sting a Shaggy zpočátku spojili síly k nahrání singlu Don't Make Me Wait jako poctu karibským zvukům, jež ovlivnily oba umělce. Výsledek byl natolik potěšující, že spolupráce vyústila v nahrání společného alba. To dostalo název 44/876, což odkazuje na příslušné telefonní kódy zemí, kde se Sting a Shaggy narodili (44 pro Spojené království a 876 pro Jamajku). Po úspěšném evropském letním a severoamerickém podzimním turné představí duo živé a dynamické vystoupení i ve třech východoevropských městech. Jedním z nich bude 16. listopadu i Praha.

Sting a Shaggy na společném turné neminou Prahu

ŠKWOR

Kdy: 16. 11. 
Kde: O2 arena, Praha

Jubilejní desátá řadová deska, která dostala název Uzavřenej kruh, je venku již od listopadu loňského roku. Dle slov samotné kapely je o něco tvrdší a "šlapavější". Mezitím Škwor absolvoval po celé České republice také úspěšné halové turné, největší ve své dosavadní historii. Avšak pověstnou třešinkou na dortu bude 16. listopadu koncert k dvacátým narozeninám v hale z největších - v pražské O2 areně! Původně stanovený termín přesně v den vzniku kapely - pátek 9. listopadu - byl posunut kvůli finále Fed Cupu mezi Českou republikou a USA.

Škwor v Hradci Králové: Na pódium létalo dámské prádlo, fanoušci zpívali jako jeden muž

NIGHTWISH

Kdy: 19. 11. 
Kde: O2 arena, Praha

Svou dvacetiletou kariéru slaví Nightwish kompilačním dvoudiskovým albem a devítiměsíční Decades World Tour.  Pro šňůru si připravili speciální setlist plný překvapení. Uslyšíte zásadní songy z historie kapely, ale i méně hrané skladby s novými aranžemi. Naposledy byla finská skupina v Česku k vidění v červnu na plzeňském Metalfestu. Speciálním hostem večera budou stoupající power metaloví Beast In Black. 

To nejlepší z třídenního Metalfestu: V Plzni běsnili Nightwish, Apocalyptica, Accept a další

LUCIE

Kdy: 22., 23. a 24. 11. 
Kde:
O2 arena, Praha

Legendární Lucie vydá na podzim 2018 po šestnácti letech nové řadové album Evolucie v nejznámější sestavě: Michal Dvořák, Robert Kodym, David Koller a P.B.CH. Zároveň vyjede na podzim na halové turné k podpoře této nahrávky. Kromě novinek na něm muzikanti zahrají i všechny své zásadní hity napříč celou kariérou. Pro velký zájem vystoupí v O2 areně hned třikrát, představí se také v Brně a Ostravě.

TOP 15 nejočekávanějších domácích alb podzimu (I.): Lucie, Tomáš Klus, Olympic, Rybičky 48 a další

JAZZFEST BRNO

Kdy: 23. 11. a 25. 11.
Kde: Sono, Brno

Trumpetista a skladatel Terence Blanchard přijede poprvé do Brna, aby vystoupil 23. listopadu v Sonu. Rodák z New Orleans a vrstevník Wyntona Marsalise během své bohaté kariéry získal už pět Grammy, z toho dvě za nejlepší jazzové instrumentální sólo. Jeho jméno rezonuje i filmovým světem. Složil hudbu k více než třem desítkám celovečerních děl.

Kamerunský basový kouzelník Richard Bona loni se svým projektem Mandekan Cubano nadchl publikum ve vyprodaném Janáčkově divadle. Po necelých dvou letech se do moravské metropole vrací, aby ukázal další ze svých hudebních tváří. V Sono Centru tentokrát zahraje 25. listopadu se svou domovskou kapelou Richard Bona Group.

BRYAN ADAMS

Kdy: 29. 11.
Kde: Ostravar Arena, Ostrava

Bryan Adams se tentokrát představí v Ostravě. Naposledy u nás tento kanadský umělec vystoupil v roce 2017, když zahrál v Brně. Pověst jednoho z nejlepších rockových zpěváků na světě získal především díky svým nezapomenutelným koncertům. Adams se svými rock'n'rollovými peckami (např. Summer Of 69, Run To You, 18‘til I Die, It’s Only Love, Somebody, The Only Thing That Looks Good On Me Is You) řádí na pódiích šesti kontinentů již víc než tři desítky let. Kromě zásadních skladeb jeho hudebně bohaté kariéry zazní i písničky z posledního alba Get Up! 

Bryan Adams postavil Brno na nohy novinkami i svými největšími hity

WALTARI

Kdy: 6. 12. 
Kde: Rock Café, Praha

Finští Waltari dnes patří k hrajícím legendám alternativní scény, která nejvíc fanoušků nasbírala během devadesátých let. Kärtsy Hatakka je frontmanem skupiny od jejího vzniku v roce 1986 a po celou dobu sází na kombinaci různých, na první pohled nesourodých stylů jako techno, folk, pop a rap s metalem. Zatím poslední desku You Are Waltari s pořadovým číslem 19 vydali v roce 2015. U nás jsou známí také díky svým vystoupením na letních festivalech nebo spoluprací Kärtsyho se skupinou Wohnout a jejich společnou písničkou Činely. Předskokanem večera bude kapela Pop Killers.

Waltari interview: Metalová generace stárne a odchází!

 

Text: Hana Bukáčková

Témata:
Bryan AdamsLucie, NightwishŠkworScooter, Jazzfest Brno, Sting, Roxette, Michael Schenker

zavřít