TOP 30 nejočekávanějších koncertů roku 2019 (II.): Ed Sheeran, Rammstein, Metallica, Kiss a další

Vydáno 29.12.2018 | autor: Andrea Štipčáková

Také rok 2019 bude koncertně nabitý. Největší koncentraci hvězd u nás čekejte v červnu, ale i další měsíce slibují skvělé hudební zážitky. První patnáctku našich tipů najdete zde, tu druhou vám nabízíme níže. Těšit se můžeme na jména, jako jsou Ed Sheeran, Rammstein, Slipknot, Kiss, Maroon 5 nebo Metallica

TOP 30 nejočekávanějších koncertů roku 2019 (II.): Ed Sheeran, Rammstein, Metallica, Kiss a další TOP 30 nejočekávanějších koncertů roku 2019 (II.): Ed Sheeran, Rammstein, Ariana Grande a další


Tool
O2 arena, Praha
4. 6.

Američtí progresivní metalisté Tool jsou kapela opředená mnoha tajemstvími. Nedávají rozhovory, neoznamují vydání desek dřív než den předem, zkrátka kolem sebe za dvě a půl dekády vytvořili auru mystéria, kterou ztělesňují ve svých skladbách i videoklipech. V Praze hráli naposledy v roce 2006 v rámci evropského turné k desce 10 000 Days. Materiál na nové album je podle všeho hotový, čeká se na to, až Maynard J. Keenan napíše a nazpívá vokály a nahrávka bude moci vyjít. Až zahrají 4. června v O2 areně, možná už bude deska na světě. 

 

Maroon 5
O2 arena, Praha
5. 6.

Maroon 5 k nám zavítají vůbec poprvé. Svou show k desce Red Pill Blues předvedou už teď vyprodané O2 areně, a to 5. června. Skupina však během koncertu bezesporu nevynechá ani většinu svých velkých hitů. S sebou pak do Prahy přiveze norskou zpěvačku Sigrid, vítězku letošního ročníku soutěže BBC Music Soud of 2018, která celý večer zahájí.

 

Bryan Ferry
Forum Karlín, Praha
5. 6.

Již od vydání první nahrávky s Roxy Music v roce 1972 je Bryan Ferry celosvětově uznáván jako jeden z nejmodernějších a nejstylovějších hudebníků, skladatelů a zpěváků, kteří se objevují v popové a rockové hudbě. Je považován za jednu z ikon, které ve své hudbě evokují okouzlující a romantické světy. Dvaasedmdesátiletý muzikant má na kontě patnáct studiových alb, to poslední s názvem Avonmore vydal v roce 2014. Do povědomí širší veřejnosti se dostal především hity Slave To Love, Don’t Stop The Dance, Kiss And Tell nebo coververzemi písní Boba Dylana.

 

Smashing Pumpkins
Forum Karlín, Praha
6. 6.

Nestárnoucí Smashing Pumpkins ohlásili své první koncertní turné od roku 2000, na kterém se představí původní členové skupiny Billy Corgan, Jimmy Chamberlin a James Iha. Kapela se po osmi letech vrací do Prahy. Na monumentálním turné oslaví třicáté výročí svého založení a fanoušci se mohou těšit na skladby z průběhu celé její kariéry. Připojí se k nim jejich dlouholetý spolupracovník, kytarista Jeff Schroeder. Skupina tak vystoupí se třemi kytaristy, aby co nejvěrněji předvedla zvukovou podobu svých alb. 

Billy Corgan jedná s kolegy o návratu klasických Smashing Pumpkins. Kromě toho chystá druhou sólovku

Slipknot
O2 arena, Praha
11. 6.

K dnešnímu dni byli nominováni na deset cen Grammy, získali ji v roce 2006 za skladbu Before I Forget. Jejich videa mají na kanále YouTube 2,5 miliardy zhlédnutí. O kom je řeč? No přece o maskovaných Slipknot, kteří se po třech letech od svého koncertu v pražské O2 areně vrátí na stejné místo. Už 11. června zde znovu představí svůj svět šílenství a hrůzy. 

TOP 7 nejšílenějších rockových převleků: Démoničtí Slipknot, pekelníci Ghost i vlčí hlavy Man With A Mission

Def Leppard + Whitesnake
O2 arena, Praha
17. 6.

Dvě slavné britské kapely - Def Leppard a Whitesnake - se vracejí do ČR připomenout zásadní hity svých dlouholetých a úspěšných kariér. Def Leppard se do hlavního města vydají po čtyřech letech. Velkolepá živá vystoupení plná silných melodických rockových skladeb se stala pro tento kvintet ze Sheffieldu synonymem. Za posledních více než třicet let se jejich koncerty zapsaly jako vyhledávané události a kapela i nadále vyprodává arény po celém světě.

Prague Rocks (Kiss + ZZ Top)
Eden aréna, Praha
19. 6.

První ročník akce Prague Rocks letos vítal Ozzyho, Hollywood Vampires a Jonathana Davise. V roce 2019 zahrají v rámci svého rozlučkového turné Kiss a jako exkluzivní host vystoupí ZZ Top. Turné End Of The Road je věnováno milionům fanouškům Kiss Army. Neméně hvězdní vousáči ZZ Top již téměř 50 let okouzlují všechny generace fanoušků po celém světě, doposud vydali 15 studiových alb, kterých jen v USA prodali více než 30 milionů. 

TOP 15 zahraničních rockových a metalových balad, které byste si letos měli pustit na Valentýna: Kiss, Metallica, Eagles a další

Phil Collins
O2 arena, Praha
25. 6.

Phil Collins bude znovu dobývat koncertní pódia. Jeden z nejvýznamnějších britských hudebníků se v rámci evropského koncertního turné Still Not Dead Yet Live vrátí i do České republiky. Jeho skladby se promítly do životů milionů lidí po celém světě. Uznávají ho celé generace umělců, kteří se inspirovali jeho neuvěřitelnou kariérou. Prodal 100 milionů alb a obsadil bezpočet prvních příček napříč nejrůznějšími hudebními žebříčky.

Slayer
Tipsport aréna, Praha
25. 6.

Slayer, kteří patří do takzvané velké čtyřky thrash metalu, se přijedou s českými fanoušky rozloučit. Americká skupina oznámila, že nadcházející turné bude její poslední. Pohled na svět očima kapely je děsivý, témata její tvorby jsou jak globální genocida, chaos našeho zlomeného politického systému, tak i moc v těsné blízkosti světových hrůz. Vystoupení slibuje mnohé, rozhodně však nečekejte žádné balady, žádná akustická čísla, žádná pomalá tempa.

 

Ed Sheeran
Letiště Praha, Letňany
7. - 8. 7.

Ed Sheeran se k nám vypraví po čtyřech letech. Čtyřnásobný držitel Grammy se českým fanouškům představí hned dvakrát. První show odehraje na letišti v Letňanech 7. července, druhou o den později. Oba koncerty směřují k vyprodání. Sheeran zahraje své zásadní hity s důrazem na zatím poslední album Divide, které v roce 2017 zbouralo hitparády po celém světě. 

Ed Sheeran přidává v Praze druhý koncert! Vidět ho chtějí desítky tisíc lidí

 

Sting
Zámecký park Slavkov u Brna
12. 7.

Britský zpěvák Sting vyrazí příští rok na turné se svou dynamickou show My Songs, v rámci které zahraje své nejoblíbenější skladby. Zcela poprvé se představí také ve Slavkově u Brna. Fanoušci mohou očekávat, že uslyší hity Englishman in New York, Fields of Gold, Shape Of My Heart a řadu dalších, které představí v doprovodu rockové skupiny. Speciálními hosty koncertu budou Vojtěch Dyk a jeho B-Side Bad a Lenka Nová s Petrem Maláskem.

Rammstein
Eden aréna, Praha
16. - 17. 7.

Dva roky od svých dvou monstrózních koncertů na stadionu v Edenu se němečtí Rammstein vrátí na místo činu. Paralelně k vydání prozatím nepojmenovaného nového alba, které plánují uvést na trh během jara, odehrají první stadionové turné ve své historii. Kdo jejich dramatická, perfektně zinscenovaná živá vystoupení zná, ten by si možná mohl myslet, že nic většího už nelze vymyslet. U Rammstein si ale člověk může být jist, že si pro svá mohutná a monstrózní pódia opět přichystali něco výjimečného.

Metallica
Letiště Praha, Letňany
18. 8.

V příštím roce vyrazí Metallica opět na své WorldWired Tour, na kterém představí pod širým nebem nejen své největší pecky, ale také novinky z aktuální desky. A právě tu si s sebou každý návštěvník odnese domů. Všichni fanoušci pak budou mít šanci si navíc zdarma stáhnout záznam z koncertu, na kterém kromě hlavní hvězdy zahrají skupiny Ghost a Bokassa.

 


Ariana Grande
O2 arena, Praha
8. 9.

Svým příznivcům udělá radost také Ariana Grande. Fanoušci se na mladou zpěvačku mohou těšit už v září, kdy se představí v pražské O2 areně v rámci svého Sweetener Tour. Šňůru započne v USA 18. března, v evropské části pak bude pokračovat po dvouměsíční pauze od 17. srpna.

RECENZE: Ariana Grande je školačkou se slůvkem "sexy" na rtech

 


Royal Republic
Velký sál Lucerna, Praha
3. 12.

Jednou z posledních ohlášených kapel na příští rok jsou Royal Republic. Ti s sebou přiveze švédský rock'n'roll, elektrizující show a desku Weekend Man, kterou má skupina opravdu v lásce. "Milujeme ji natolik, že z předchozích desek hrajeme jen základ," uvedl pro Novinky.cz zpěvák Adam Grahn.

Text: Hana Bukáčková, Andrea Štipčáková

Témata: Tool, Maroon 5, Bryan Ferry, The Smashing Pumpkins, Slipknot, Def LeppardKiss, ZZ TopPhil Collins, Slayer, Ed Sheeran, Sting, Rammstein, Metallica, Ariana Grande, Royal Republic

zavřít