TOP 5 bizarních coverů Karla Gotta: předělal Eltona Johna, Beatles i Rolling Stones

Vydáno 06.10.2019 | autor: Aleš Harazim

Karel Gott vydal za svou kariéru téměř 300 alb. To je… Opravdu hodně. Když musíte vyprodukovat takové množství písniček, občas je holt třeba sáhnout k už něčemu osvědčenému. Ve své diskografii má tedy spoustu coverů zahraničních interpretů, hezky počeštěných. A občas je to skutečný bizárek.

TOP 5 bizarních coverů Karla Gotta: předělal Eltona Johna, Beatles i Rolling Stones TOP 5 bizarních coverů Karla Gotta: předělal Eltona Johna, Beatles i Rolling Stones


ELTON JOHN

I’m Still Standing - Mám styl Čendy 

Písnička Eltona Johna o tom, jak se po ztrátě lásky člověk musí držet a vydržet, se změnila v song o tom, jaký má Čenda styl a že Karel Gott ho chce mít taky. Ehm.

Karel Gott - Sinatra Východu, který kromě domácího publika zpíval i pro Němce, Kanaďany nebo Japonce


THE BEATLES
Yesterday - Píšu vám 

Řekněme na začátku pozitiva. Koncem sedmdesátých let alespoň Karel Gott s Waldemarem Matuškou a Václavem Neckářem představili českému publiku The Beatles, ale v poněkud zbastardizované podobě. Alespoň slovní vyznění té písničky je podobné. 

Zemřel Karel Gott, největší ikona české pop music


THE ROLLING STONES

Paint it Black - Rot und schwarz

To takhle vezmete rockovou klasiku a vytvoříte z ní německý folkový song obohacený o slovanské trylky. Nerozumíme, o čem v té němčině zpívá, ale je to jedno. Bizár je to stejně. Ale sakra dobře zazpívaný. TEN EPICKÝ KONEC! 


JOHNNY CASH

Oh, Lonesome Me - Ptačí nářečí

Původně depresivně misogynní song o osamělém muži, kterého štve, že venku pobíhají ženy a on sedí sám doma, oblékl Karel Gott do Rio De Janeiro kabátku a dekoroval radostným tyrolským jódlováním. Navíc obsah písně začal být záhadně… o ptácích.

Karel Gott rozezpíval Sázavafest, Monkey Business předvedli nové kostýmy


STEVIE WONDER

I Just Called To Say I Love You - To byl vám den

Stevie Wonder napsal velké vyznání lásky, které se stalo jeho nejúspěšnějším singlem vůbec. Verze od Karla Gotta je maličko majetnické přemlouvání ženy, aby byla jen jeho.

Text: Aleš Harazim

Témata: Karel Gott, Elton John, Beatles, Rolling Stones, Stevie Wonder, covery

zavřít