TOP 5 vystoupení, která nezmeškat na Aerodrome festivalu: Lana Del Rey, Nine Inch Nails nebo Kodaline

Vydáno 24.06.2018 | autor: Matěj Chalupa

Seznam vystupujících umělců, které se letos povedlo organizátorům Aerodrome festivalu "ulovit", budí respekt. Kromě pětice vystoupení, která určitě doporučujeme nezmeškat, zahrnuje i jména, jako jsou Macklemore, Wiz Khalifa, Stone Sour, Limp Bizkit, Parkway Drive a mnoho dalších. Od 28. do 30. června bude v Panenském Týnci živo. 

TOP 5 vystoupení, která nezmeškat na Aerodrome festivalu: Lana Del Rey, Nine Inch Nails nebo Kodaline TOP 5 vystoupení, která nezmeškat na Aerodrome festivalu: Lana Del Rey, Nine Inch Nails nebo Kodaline


Lana Del Rey


Nekorunovaná královna současného melancholického popu vystoupila v České republice zatím pouze jednou, takže poptávka po jejím koncertě byla od té doby obrovská. Tisíce fanoušků si žádaly její návrat, ale až po dlouhých pěti letech od její tuzemské premiéry se ho podaří uskutečnit. A i když se Aerodrome festival v minulých letech prezentoval spíše rockovou a metalovou formou, letos bude právě Lana Del Rey jednou z největších hvězd popově a mainstreamově zaměřené části programu.

Aerodrome festival postaví hned čtyři pódia, jeho hvězdami jsou Lana Del Rey, Nine Inch Nails nebo Macklemore


 

Nine Inch Nails


Legendy svého oboru pod vedením ikonického Trenta Reznora se konečně po čtyřech letech vrací do Česka. Pro české publikum nejsou novinkou, představí se zde již popáté, úplně poprvé si však fanoušci budou moci užít jejich festivalové vystoupení pod širým nebem. Kapela zde bude prezentovat i své nové album Bad Witch. 


 

Kodaline


Na Kodaline se fanoušci těší už pěknou chvíli. Jejich listopadový koncert v loňském roce byl nejprve odložen, poté zrušen nadobro, aby mohla být skupina o pár měsíců později oznámena jako další položka letošního Aerodrome. Ačkoli by jejich spíše intimnější tvorba možná vyzněla lépe v prostorách menšího klubu, kde se měl koncert odehrávat, Kodaline jsou samozřejmě zvyklí i na početný dav a venkovní prostředí. Půjde tedy jistě o skvělý zážitek a plnohodnotnou náhradu zrušeného klubového vystoupení.

SOUTĚŽ o vstupy na Aerodrome festival


 

Nothing But Thieves


Koncerty Nothing But Thieves jsou zárukou skvělé show a obrovského přívalu energie. Není proto překvapením, že se i k nám vrací s každoroční pravidelností. Z klubové kapacity Lucerna Music Baru se přes festival Colours of Ostrava na loňský koncert přesunuli do vyprodaného MeetFactory. Letos na ně tedy opět čeká větší stage i početnější publikum.



Frank Carter And The Rattlesnakes


Kdo už někdy o Franku Carterovi slyšel, tuší, do čeho jde a co jeho vystoupení obnáší. Frontman dnes již neaktivních Gallows je živel, pro který jsou každé pódium i dav příliš malé. Ať totiž vystupuje pro jakkoli početné publikum, stejně jej se svojí kapelou převálcuje, případně sám v "kotli" rozdrtí na nejmenší možné dílečky. Stejně nekontrolovatelnou energii, kterou sálá z pódia, tak velmi snadno předá i do publika. To jí vždy náležitě zne/využije.

text: Matěj Chalupa

Témata: Aerodrome festival, Lana Del Rey, Nine Inch Nails, Kodaline, Nothing But Thieves, Frank Carter

zavřít